ASTRA multicultural. Cu canotca la ”Mila 23”

ASTRA Multicultural. în zona Morilor de Vânt și a Casei Mahmudia

ASTRA multicultural este festivalul organizat de fenomenul ASTRA în Muzeul din Dumbrava Sibiului. Dacă ești din Sibiu sau într-o vizită prin orașul de pe Cibin weekendul acesta, poți să descoperi muzeul din barcă, la propriu.

”Așadar, te invităm să vâslești în canotcile Rowmania pe lacul Dumbrava. Împreună cu Muzeul ASTRA am realizat un traseu de vâslit, ghidat, pentru a vă oferi o nouă experiență de vizitare a muzeului, din barcă!”, transmit organizatorii.

Doritorii, indiferent de vârstă, constituţie sportivă şi experienţă, sunt bineveniți la vâslit în canotcile de 10+1 locuri. Pemntru cei care nu doresc să vâslească, se pot bucura de o zi de duminică petrecută în natură, de activitățile propuse în cadrul evenimentului ASTRA Multicultural.
Ia-i și pe cei mici cu tine, să vadă cum se fac pagăile, avem un atelier de marangozerie.

Duminică pe Lac – în zona Morilor de Vânt și a Casei Mahmudia, între orele 12– 18, puteți participa la turele de vâslit în canotcă, la atelierul de marangozerie cu Viorel Gheorghe și de festival gastronomic cu localnice din Mila 23.

Accesul se face pe baza biletului de acces în Muzeul din Dumbravă.

Evenimentul este organizat de Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 împreună cu Muzeul ASTRA din Sibiu și face parte din amplul program ASTRAMulticultural, ajuns la ediția a VIII-a.

ASTRA Multicultural, proiect cu tematica ,,Memorie, integrare, adaptabilitate”. În cele 4 zile din program, la ASTRA Multicultural vor fi organizate: un festival de muzică și dansuri tradiționale multietnice, ateliere interactive menite să-i plaseze pe meșteri pe o piață a produselor de calitate, autentice și reprezentative, un maraton gastronomic multietnic, în care se prezintă adaptabilitatea hranei la fiecare anotimp și situație din viața comunității – model de adaptat în contemporaneitate pentru reducerea risipei alimentare şi reutilizarea în alte scopuri.

Evenimentul de la Sibiu face parte dintr-un program mai amplu al Asociației Ivan Patzaichin – Mila 23, campania Apele Unite ale României, care propune activități de educație non-formală, ecologizare și turism în natură. Acestea urmăresc angrenarea comunităților într-un exercițiu de descoperire și protejare a apelor ce le traversează și de valorizare a peisajului urban riveran.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top