SPADPP: comercianții de produse artizanale și de handmade sunt așteptați în Piața Huet
SPADPP(Serviciul de Administrare a Domeniului Public) pune din nou la dispoziția comercianților de produse de artizanat și handmade domeniul public din Piața Huet, pentru închiriere, în perioada 13-16 octombrie,
Un număr de 22 de locuri sunt disponibile pentru închiriere în scopul comercializării acestui tip de produse. Costul este de 2 lei/mp/zi, spațiile măsurând 9 mp fiecare.
Pentru a ocupa unul dintre aceste locuri trebuie mai întâi realizată o programare online, în data de 11 octombrie 2022, pe https://spadpp.sibiu.ro/ secțiunea Programări ghișeu online. Apoi, în perioada 12- 13 octombrie 2022 se vor depune cererile și se vor încasa taxele de ocupare temporară a domeniului public.
Atribuirea locațiilor în teren se va face în ordinea programării online și implicit a înregistrării cererilor depuse la ghișeu, în limita locurilor disponibile.
Pentru un aspect îngrijit al zonei, comercianții vor folosi pentru amenajarea spațiilor pavilioane albe și mese.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
Muzeul ASTRA este gazda unor conferințe cu invitați din 6 țări
8 luni agoMuzeul ASTRA, din nou în epicentrul culturii europene
Muzeul ASTRA, instituție ale cărei acțiuni sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu, găzduiește în perioada 7-16 octombrie conferințele Programului EUROPEAN DIPLOMA IN CULTURAL PROJECT MANAGEMENT. Evenimentul este organizat de către Association Marcel Hicter (Belgia) în parteneriat cu Consiliul Județean Sibiu & Muzeul ASTRA și va avea loc în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, în Pavilionul Muzeal Multicultural PaMM, sala Auditorium.
Vor participa 10 operatori culturali (specialiști în expoziții, artă, cultură) din Grecia, Suedia, Germania, Israel, Macedonia de Nord. Printre cei care vor susține sesiuni tematice, se află domnul Raymond Weber, fost director general al departamentului Cultură, Educație, Tineret și Sport la Consiliul Europei. Domnul Raymond Weber va susține miercuri, 12 octombrie, o sesiune cu tema: ,,Ce fel de politici culturale sunt destinate unei lumi aflate în criză? Criza Covid-19 și noua paradigmă culturală: democrația culturală și drepturile culturale.”
Programul EUROPEAN DIPLOMA IN CULTURAL PROJECT MANAGEMENT este unul transregional și transnațional care își propune să încurajeze schimburile culturale între participanți. Începând cu anul 1989, mai mult de 600 de manageri culturali din întreaga lume au urmat acest curs. Majoritatea acestora ocupă acum poziții cheie în proiecte și programe de cooperare culturală. Printre obiectivele sale principale se numără dezvoltarea capacității participanților și identificarea instrumentelor necesare pentru cooperarea culturală creativă în Europa și în străinătate. Programul este o inițiativă a Consiliului European.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
67Drumuri blocate în județul Sibiu. DJ106A închis mai bine de 12 ore
4 luni agoDrumuri blocate în prima noapte albă a firmelor de deszăpezire
Drumul Județean 106A Sibiu- Păltiniș a fost blocat pe ambele sensuri, de la ora 00 a zile de 5 februarie.
”Precizăm ca utilajele de deszăpezire acționează pentru redeschiderea circulației în condiții de siguranță imediat ce condițiile meteorologice o vor permite. Facem apel la conducătorii auto să respecte restricția de trafic.”, transmitea IPJ, duminică dimineața.
S-a circulat în condiții de iarnă pe toate sectoarele de drum național și județean, context în care polițiștii le-au reamintit șoferilor să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate.
Traficul pe drumul județean 106 A s-a reluat după ora 12, după cum urmează:
- începând cu ora 12:00, pe sensul de mers Păltiniș – Sibiu
- începând cu ora 13:30, pe sensul de mers Sibiu – Păltiniș.
S-a circulat greu și în municipiul Sibiu, încă de aseară
Imagini cu mașini care încercau să urce pe străzile în pantă din Sibiu, au făcut înconjurul internetului. S-a circulat în condiții de iarnă până spre amiaza zilei de duminică.
”Utilajele de deszăpezire sunt în teren din seara zilei de sâmbătă, de la ora 19.00. In contextul ninsorii puternice și a viscolului, s-a acționat cu prioritate pentru menținerea în circulație a principalelor artere. 14 utilaje au intervenit continuu cu plugul pentru îndepărtarea zăpezii și cu sare. Începând din această dimineață de la ora 6.00 s-a intrat și pe arterele prioritate 2. În aceste ore s-au consumat 290 de tone de sare.”, a transmis în această dimineață Primăria Sibiu.
După ora 09 s-a intervenit pe străzile prioritate 1 cu sare si atica, soluție pentru deszăpezire și anti-îngheț.
”Utilajele vor rămâne în teren pentru a menține circulația care se desfășoară în condiții de iarnă.”,a adăugat Primăria Sibiu, în comunicatul trimis.
A1 blocată de aseară, între Cunța(județul Alba) și Boița
Din cauza ninsorii abundente, a viscolului și a vizibilității reduse (10 – 15 m), CNAIR și Poliția Rutieră au decis să închidă circulația pe A1 intre Cunța și Boița, km 224+000 – km 292+000, sâmbătă seara.
Drumarii spuneau că vizibilitatea redusă face imposibilă acțiunea utilajelor de deszăpezire, dar acestea vor acționa pentru redeschiderea circulației in condiții de siguranță imediat ce condițiile meteorologice o vor permite.
După ora 05, s-a deschis porțiunea din A1, care ocolește orașul Sibiu, pentru ca autocamioanele să nu blocheze traficul în municipiu.
După acțiunile drumarilor s-a reușit redeschiderea circulației pentru toate categoriile de autovehicule pe A1 între Cunța și Cisnădie (km 229+000 – km 238+000), la ora 10.
Pe sectorul Sibiu-Boița s-a lucrat până spre ora 16. Viscolul și stratul de zăpadă care a măsurat 60 cm au îngreunat itilajele.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
55Computer Tomograf pus în funcțiune la UPU Sibiu. A costat 1.69 milioane lei
3 luni agoComputerul Tomograf din cadrul UPU Sibiu a fost autorizat și pus în funcțiune
Computerul Tomograf(CT) a fost autorizat pentru utilizare de către Comisia Naţională pentru Controlul Activităților Nucleare la finalul săptămânii trecute. De asemenea, și personalul spitalului a fost instruit corespunzător. Începând de azi(20.02.2023), investigațiile medicale imagistice de înaltă performanță pentru pacienții cu urgențe majore se realizează direct în cadrul Unității de Primiri Urgențe a SCJU Sibiu.
Dotarea Unității de Primiri Urgențe a spitalului județean cu un computer tomograf ultraperformant va creștere calitatea și rapiditatea serviciilor de imagistică medicală, contribuind la diagnosticarea rapidă a pacienților și la fluidizarea actului medical. Astfel, odată cu punerea în funcțiune a computerului tomograf, pacienții nu vor mai fi transportați pentru investigații în cadrul laboratorului de Radiologie, aflat în clădirea Maternității, acestea urmând a fi realizate direct în spațiul special amenajat în cadrul UPU, fapt care va scurta timpul necesar efectuării, stabilirii diagnosticelor și inițierii tratamentelor.
“Autorizarea și punerea în funcțiune a Computerului Tomograf din Unitatea de Primiri Urgențe definitivează procesul de modernizare a acestui serviciu vital pentru cetățeni. În medicina de urgență serviciile medicale rapide și de calitate fac diferența între viață și moarte și ne bucurăm că am reușit să finalizăm acest proces complex, în care au trebuie parcurse cu strictețe o serie de etape, astfel încât totul să funcționeze la nivel optim, atât pentru pacienți cât și pentru personalul medical”, a declarat managerul SCJU Sibiu, Dr. Daniel Chelcea.
Computerul Tomograf Revolution Evo achiziționat în cadrul proiectului de extindere și modernizare a UPU Sibiu este cel mai bun aparat de acest tip produs în acest moment de firma câștigătoare a licitației, fiind un echipament de ultimă generație care furnizează investigații de înaltă performanță, având o serie de avantaje majore cum ar fi:
- are proceduri și protocoale de lucru care scurtează considerabil timpii de examinare și ajută medicii în diagnosticarea pacienților;
- are un grad de iradiere mai mic;
- oferă posibilitatea efectuării tuturor tipurilor de examinare, inclusiv cele cu substanță de contrast, care sunt extrem de necesare în traumatologie și patologia vasculară;
- are, de asemenea, asociate funcții de inteligență artificială care sprijină desfășurarea procesului de examinare facilitând obținerea unor rezultate rapide și eficiente;
Unitatea de Primiri Urgențe a fost dotată cu noul CT în cadrul proiectul de modernizare, extindere și dotare finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014-2020 și gestionat de Consiliul Județean Sibiu, care a asigurat și cofinanțarea acestuia. Valoarea totală a proiectului este de 10,8 milioane de lei cu TVA, din care Consiliul Județean Sibiu a asigurat o cofinanțare de 3,94 milioane lei. Valoarea Computerului Tomograf este de 1,69 milioane lei cu TVA inclus.
În cadrul UPU Sibiu, adresabilitatea este una constant ridicată, fiind deserviți pacienții întregului județ dar și din județe limitrofe cum sunt: Alba, Brașov sau Vâlcea.
În 2022, la UPU Sibiu au fost investigați 66.819 pacienți, în creștere cu 13% față de anul anterior. Din totalul menționat, 15,374 pacienți au fost internați).Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
67