CJ Sibiu – discuții pentru atragerea de investiții străine în județ
CJ Sibiu a primit miercuri, 5 octombrie 2022, vizita unei delegații de oameni de afaceri din Elveția, interesați să investească în județul Sibiu.
”Este îmbucurător faptul că județul Sibiu devine tot mai atractiv pentru investitorii străini, aspect confirmat și de antreprenorii elvețieni prezenți astăzi la Consiliul Județean care ne-au comunicat intenția lor de a deschide o fabrică de producție. Oaspeții noștri erau bine informați despre infrastructura oferită de județul Sibiu pentru dezvoltarea de noi afaceri, informații furnizate de alți investitori străini deja prezenți în Sibiu. Le dorim succes în ceea ce și-au propus și îi asigurăm de întreg sprijinul Consiliului Județean Sibiu”, a menționat Adrian BIBU, administratorul public al județului Sibiu, la finalul întâlnirii.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
Concertele camerale “Odae cum Harmoniis” revin și în 2023
3 luni agoConcertele “Odae cum Harmoniis”, reîncep în 26 februarie
Concertele din cadrul Stagiunii Camerale “Odae cum Harmoniis” revin cu prima reprezentație din 2023. Acesta se va derula duminică, 26 februarie, ora 17 la Sala Oglinzilor a Forumului German Sibiu.
Alături de pianista Monica Florescu și violoncelistul Makcim Fernandez Samodaiev vom avea ca invitat special pe violonista Wonji Kim-Ozim, profesor în cadrul Universității de Muzica “Mozarteum” din Salzburg, Austria.
Cei trei muzicieni cu o amplă carieră internațională vor prezenta un program cameral rafinat în care se regăsește chintesența muzicii de cameră, lucrări de referință de la începutul secolului XX, ale lui Arnold Schönberg și Francis Poulenc, la baza cărora stau poeziile lui Richard Dehmel și Federico Garcia Lorca.
Program:
-Sonata pentru vioară și pian de Francis Poulenc op.26
-“Verklärte Nacht” (Noaptea Transfigurată”), op.4 de Arnold Schönberg în versiune pentru piano trio realizată de Eduard Steuermann.Seria de concerte camerale “Odae cum Harmoniis” este un răspuns al Forumului German Sibiu la interesul avid și necesitatea acută pe care o manifestă publicul sibian pentru concertele camerale.
Muzica în general și muzica de cameră în acest caz specific, ocupă un loc important în cultura și tradiția germanică, având în vedere atât vastul patrimoniu cultural moștenit de-a lungul secolelor prin creația compozitorilor precum J.S. Bach, L. van Beethoven, J. Brahms, R. Strauss, dar și prin creația contemporană.
”Implicarea directa a Forumului German Sibiu în organizarea și realizarea concertelor camerale “Odae cum Harmoniis” a permis nu doar sa consolideze continuitatea evenimentelor pe întregul an calendaristic, cât și faptul că au depus efort și diligențele necesare pentru a moderniza Sala Oglinzilor, transformând acest spațiu într-un veritabil hub cultural cu caracteristice fonice unice în România. Aceasta reușită a fost posibila prin investiții importante atât în materie de acustică cât și prin achiziția unui pian de concert August Forster 210 care răspunde la toate cerințele muzicienilor contemporani.
Condițiile potrivite, implicarea și preocuparea constantă pentru a menține înalte standarde în oferta culturală, au permis seriei “Odae cum Harmoniis” sa invite artiști de renume mondial precum pianiștii Ida Pelliccioli (Italia/Franța), Ana Kavalerova (Rusia), violoniștii Edwin S. Kim (artist Decca), Valentin Șerban (câștigătorul Concursului Internațional de vioară “G.Enescu” 2020), Wonji Kim-Ozim (profesor de vioară la Mozarteum, Salzburg), violoncelistul elvețian Thomas Grossenbacher (violoncel solo la Tonhalle Orchester Zürich).”, transmit organizatorii.
Ca urmarea a acestui efort continuu pentru excelentă, seria de concerte camerale “Odae cum Harmoniis” a devenit în scurt timp un punct de referință pentru melomani și un spațiu cultural căutat de artiștii din țară și de peste hotare.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
60Bicicletele Sibiu Bike City se întorc în teren, din 1 aprilie. Nu e păcăleală!
2 luni agoBicicletele vor fi disponibile în cele 44 de stații de andocare
Bicicletele au fost verificate și reparate cât timp au fost retrase din teren, la fel și GPS-urile cu care sunt dotate. Stațiile de andocare au fost și acestea verificate, iar echipamentele GSM cu care sunt dotate au fost optimizate pentru ca semnalul să fie la parametrii maximi și astfel să transmită date către aplicația mobilă în timp real.
Peste 400 de biciclete vor putea fi închiriate la aceleași tarife ca anul trecut, din 44 de locații răspândite în tot orașul. Pe lângă biciclete, seniorii vor avea la dispoziție 8 triciclete speciale pentru ei. Persoanele cu dizabilități motorii pot închiria 4 triciclete adaptate nevoilor speciale disponibile în stațiile din Piața Mică, parcarea de pe Cazarma 90, Grădina Zoologică și Aleea Mihai Eminescu, de lângă Stadionul Municipal.
Închirierea bicicletelor se face prin aplicația PBSC care poate fi descărcată gratuit pe orice tip de telefon mobil, Android sau IoS. Modul de închiriere și informații despre închiriere se găsesc pe site-ul https://spadpp.sibiu.ro/biciclete, în ghidul ”Sibiu Bike City”.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
33Congres Național la Sibiu, 29.09-01.10
8 luni agoCongresul Național al Societății Române de Reumatologie organizat pentru prima dată în Sibiu
Congresul Național al Societății Române de Reumatologie (SRR), manifestare științifică de prestigiu, cu participare internațională, a debutat asăzi la Sibiu. Congresul, organizat pentru prima data în Sibiu, se va desfășura în perioada 29 septembrie – 1 octombrie, cu prezență fizică și online în sălile de conferințe de la Centrul Cultural ”Ion Besoiu” si Hotelul Ramada. Sesiunea de deschidere a Congresului va avea loc începând cu ora 17:30, la Centrul Cultural ”Ion Besoiu”.
„Congresul National de Reumatologie este deja tradiție. Tradiție înseamnă obiceiuri care se statornicesc, se repetă și se transmit. Preluate de la cei dinaintea noastră și duse mai departe de cei care vin după noi. Cu un program științific ambițios și variat, subiecte de actualitate si un grup de lectori de elită din țară și din afara ei, Congresul Național de Reumatologie va fi nu doar un eveniment de cea mai înaltă ținută științifică, dar si prilejul de a fi din nou împreună”, a declarat Prof.univ.dr. Simona Rednic, Președintele Societății Române de Reumatologie, în mesajul de invitație de pe site-ul evenimentului.
La congres, Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu va fi reprezentat de personalul medical al compartimentului Reumatologie din cadrul Secției Clinice Medicală I.
„Deși Sibiul a găzduit mai multe manifestări științifice din diferite specialități medicale și din specialitatea noastră (n.a. – reumatologie) cum ar fi Școala de Vară a tinerilor reumatologi din România 2020 și 2021, chiar în dificilii ani de început al pandemiei, este pentru prima oară când orașul nostru este gazda Congresului Național de Reumatologie.”, a declarat Conf.univ.dr. Liana Chicea, medicul șef al Secției Clinice Medicală I din cadrul SCJU Sibiu și membru în Comitetul Științific al Societății Române de Reumatologie.
Sesiunea de deschidere de azi, care va acea loc în Sala Mare a Centrul Cultural Ion Besoiu între orele 17.30 – 19.00, va fi moderată de Dna. Prof.univ.dr. Simona Rednic, Președinte în exercițiu al Societății Române de Reumatologie (SRR). În cadrul sesiunii vor conferenția dl. Prof.dr. Cătălin Codreanu, președinte în retragere al SRR și invitatul din partea European Alliance of Associations for Rheumatology (EULAR) Prof. Cristopher Edwards (University of Southampton, UK).
Pe parcursul congresului programul științific va fi diferit in fiecare dintre cele trei săli de conferință. Astfel, vineri 30 septembrie si sâmbătă 1 octombrie se vor desfășura lucrări pe 3-4 sesiuni paralele cu teme de specialitate și interdisciplinare, inclusiv Reumatologia în vremea COVID-ului. Sesiunea de postere si expoziția medicală vor fi organizate, pe perioada Congresului, în Centrul Cultural ”Ion Besoiu”.
În încheiere, sâmbătă 1 octombrie, orele 18.15-19.15, tematica va fi extrapolată în context psihocultural și artistic prin conferințele susținute de Prof.dr. Daniel David, Rector UMF Cluj-Napoca – „Sănătatea în contextul psihocultural românesc” și Prof.dr. Simona Rednic, UMF Cluj-Napoca, – „Rolul artelor și umanioarelor în formarea unui medic”, precum și prin prezența distinsului prof Constanttin Chiriac, președintele FITS Sibiu.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
127