Salvamont Sibiu continuă echiparea
Salvamont Sibiu și-a mărit flota de autoutilitare pentru intervenții specifice de salvare în teren variat. Investiția a fost de aproximativ 47000 euro fiind inclusă în planul de investiții finanțat de către Consiliul Judetean Sibiu.
”De asemenea s-a achiziționat în acest an un UTV pentru acces în teren variat, un defibrilator, un monitor funcții vitale ultra ușor și un laptop pentru analizarea imaginilor captate cu drona.”, a transmis Dan Popescu, șeful salvatorilor montani sibieni.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
Lora a fumat 23 de ani. Află povestea renunțării la țigări!
1 an agoLora s-a alăturat campaniei ”Eu am reușit. Și tu POȚI!”
Lora: Atât timp cât avem țigara în mână, interiorul nostru urlă!
Cântăreață, actriță, prezentatoare TV, Lora este cunoscută în România drept una dintre cele mai carismatice prezențe feminine din show-bizz.
Vedeta a acceptat să se implice în campania Spitalului de Pneumoftiziologie, intitulată „Eu am reușit. Și tu POȚI!” și să împărtășească publicului cum a reușit să renunțe la țigări, după ce a fumat timp de 23 de ani. Lora spune că odată cu învingerea dependenței de nicotină se bucură de mai multă sănătate și energie, însă rămâne vigilentă, conștientă fiind că „depinde de tine dacă vrei să-ți aparții sau să aparții fumului toxic”.Lora, ce te-a ajutat pe tine cel mai mult să renunți la fumat?
Am încercat multe metode și am reusit înlocuind într-o primă fază fumul cu abur. Este foarte important să ai un plan, să o percepi doar ca o perioadă de tranziție, ca să nu te trezești că devii dependent de un alt dispozitiv. Chiar daca am vapat o perioadă nicotină, am reușit să alternez cu abur fără nicotină până când am scos nicotina de tot. Apoi, la anumite party-uri vapam fără nicotină, „de gest”. Este foarte important dacă alege cineva metoda aceasta să nu aleagă un produs ieftin, iar acele lichide să fie testate. Există, dar sunt scumpe. Este însă o alternativă mai puțin nocivă și te poate ajuta. Eu am reușit în acest mod să mă las după ce am fumat o lungă perioadă, 23 de ani și să știți că am mai încercat și alte metode.
Care au fost principalele beneficii care au apărut în viața ta, odată ce ai învins dependența de nicotină?
Cred că, în primul rând, de când am renunțat la fumat, mă bucur de mai multă energie și vitalitate. Iar toate acestea se reflectă, în mod cert și asupra sănătății. De asemenea, mă simt liberă. Atunci când fumezi ai impresia că acest lucru îți oferă libertate, dar nu ești liber, pentru că te gândești în permanență să îți mai aprinzi o țigară, să te aprovizionezi din timp, să nu cumva să rămâi fără țigări. Odată ce reușești însă să învingi această dependență este vorba despre o altfel de libertate… o libertate reală.
„Niciodată să nu te crezi superior țigaretei și să știi că mereu vei plăti prețul, în sănătate, fără excepție.”
Lora, cum poți evita să recazi în așa-numita „capcană nicotinică” și să te reapuci de fumat?
După ce fumezi mult timp, trebuie, chiar dacă nu mai fumezi, să ții minte că ai fost fumător și că, în momentul în care atingi țigara și o duci la gură, nu va fi doar una. Este o capcană, mai ales la aproximativ un an de când reușești să te lași. Niciodată să nu te crezi superior țigaretei și să știi că mereu vei plăti prețul, în sănătate, fără excepție.
Lora, care este mesajul tău pentru cei care cred că nu vor mai putea reuși niciodată să renunțe la fumat, odată ce fac acest lucru de mulți ani?
Trebuie sa descoperi ce funcționează pentru tine și să fii constient că orice metodă alegi, voința vine de la tine. Și voința vine doar din conștientizarea pericolului la care îți supui organele, pe care le ingnorăm pentru că nu le vedem. Chiar dacă la suprafață suntem îmbrăcați frumos, mergem în locuri frumoase, suntem înconjurați de prieteni pe care îi admirăm, fumători ca și noi, atât timp cât avem țigara în mână, interiorul nostru urlă! Când conștientizezi asta, începi să te ajuți.
Și încă ceva: de câte ori spui „eu nu sunt dependent, fumez de plăcere, pot să renunț când vreau, doar că nu vreau” să știi că nu ești tu. Depinde de tine dacă vrei să-ți aparții sau să aparții fumului toxic. Succes!Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
261Aeroportul sibian se extinde cu 22.400 mp
6 luni agoAeroportul Internațional Sibiu – Modernizarea și dezvoltarea infrastructurii aeroportuare
Aeroportul sibian a primit în cursul zilei de 9.12.2022 autorizația de construire pentru obiectivul „Modernizarea și dezvoltarea infrastructurii aeroportuare – activități economice”, proiect cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020. Astfel, proiectul de modernizare a infrastructurii Aeroportului Internațional Sibiu a atins o nouă etapă de progres, extrem de importantă și intră în linie dreaptă.
De la momentul semnării contractului de finanțare, iunie 2022 au fost derulate activități premergătoare necesare demarării lucrărilor de extindere: proiectare, autorizare de executare a lucrărilor, respectiv organizarea de șantier. În baza autorizației de organizare de șantier și demolare emisă la data de 20 septembrie 2022 și până în prezent a fost realizat punctul de acces temporar pentru autovehicule și pasageri, activități de împrejmuire a zonei de șantier, îndepărtarea și evacuarea stratului vegetal, orizontalizarea terenului, precum și alte activități aferente proceselor organizatorice.
Noua structură va avea o suprafață construită de 22.400 m.p., cu o capacitate totală de procesare de aproximativ 2,5 milioane de pasageri, 6 filtre de securitate, 7 automate pentru self check-in, 10 ghișee check-in cu operator, unul dintre acestea deservind fluxul de VIP, 7 porți de îmbarcare, precum și alte dotări necesare traficului aerian internațional intra și extra comunitar, plus spații publice de uz comercial și utilitar.
”Avem șansa ca județul Sibiu să poată oferi locuitorilor săi, cât și celor din zonele limitrofe, un aeroport pe care îl dorim modernizat, extins și adus la nivelul actual de confort și securitate din domeniul transporturilor aeriene. Ne dorim lucrări de calitate, care să permită funcționarea optimă și eficientă a acestuia.”, a declarat Daniela CÎMPEAN, Președinta Consiliului Județean Sibiu
„În acest moment, intrăm în linie dreaptă și avem conturată imaginea de ansamblu în ceea ce privește derularea lucrărilor efective din cadrul acestui proiect de anvergură pentru Aeroportul Internațional Sibiu cu impact major asupra regiunii pe care o deservim.”, a declarat Marius Ioan GÎRDEA, Director General al Aeroportului Internațional Sibiu.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
62Sibiu. 500 de plante perene noi, în Cartierul Ștrand
1 an agoSibiul devine tot mai verde
Lucrările de infrastructură din cartierul Ștrand se apropie de finalizare astfel că, în zonele reabilitate deja, Primăria Sibiu a început plantările de arbori, arbuști și iarbă.
”Echipele Serviciului Parcuri și Zone Verzi sunt în teren de la sfârșitul săptămânii trecute, având în plan: plantarea a 50 arbori ornamentali (tei, arțar, cireș japonez, etc); plantarea de 450 de arbuști ornamentali foioși, din diverse specii; însămânțarea cu iarbă a unei suprafețe de 35.000 mp. Precizăm că plantările vor continua în acest cartier, pe măsură ce noi zone sunt finalizate.”, anunța reprezentanții Primăriei Sibiu
Plantările sunt în curs și în alte zone din oraș. Ca în fiecare primăvară, imediat ce solul se dezgheață, se începe acțiunea de plantare. Pe lângă materialul planificat a fi utilizat în cartierul Ștrand, echipele serviciului de specialitate au început să planteze:
- 70 de arbori ornamentali pe bulevardul Victoriei, str. Semaforului, bulevardul Vasile Milea, Piața Prahovei, str. Podului, str. Reșița, în Piața Schiller și pe alte aliniamente stradale din cartiere. Arborii vor suplimenta pe cei existenți sau vor fi puși acolo de unde au fost recoltați arbori bătrâni sau bolnavi.
- 150 de arbuști ornamentali în giratoriile din oraș
- 3.000 de plante bienale și perene în giratorii și în alte zone verzi.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
124