Semințe și pește, la Târgul de țară
Semințe cu suflet oferite gratuit de expozanți din 4 județe. Muzeul ASTRA găzduiește sâmbătă, 25 martie 2023, de Bunavestire, un eveniment special organizat de către grupul Semințe cu suflet la Târgul de țară din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Este vorba despre un târg, inițiativă prin care 15 expozanți din Buzău, Prahova, Alba, și Constanța vor oferi gratuit semințe de legume, flori, plante aromatice și medicinale vizitatorilor interesați și vor prezenta totodată butași și plante care se pot achiziționa.
În paralel, dar în aceeași locație, va fi organizat un atelier gastronomic în care vor fi pregătite preparate ca: saramură de crap, ciorbă de pește și salată de icre. Peștele folosit la gătit este pescuit din lacul din Dumbrava Sibiului, iar rețetele după care va fi pregătit au fost culese de la lipovenii din Delta Dunării.
Activitățile se vor desfășura între orele 10 și 16. Târgul va începe la ora 10, până la epuizarea stocului, iar preparatele din pește se vor servi începând cu ora 13, până la epuizarea porțiilor.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
Târg de Ecoturism organizat în Sibiu, 19-20 noiembrie
2 ani agoTârgul are 3 secțiuni
Târgul va fi împărțit pe 3 secțiuni: cea expozițională, în care vizitatorii vor putea afla care sunt ofertele și ce tip de experiențe și activități pot încerca acest an în Sibiu; o secțiune comercială, cu echipamente outdoor și sportive care pot fi achiziționate la prețuri speciale și demonstrații utile de folosire a acestora și o parte de conferință, în care specialiștii din domeniu vor împărtăși exemple de bună practică pentru turism sustenabil, recomandări sănătoase și informații utile despre comportamentul adecvat pe munte.
În cadrul Programului „Anii Drumeției” se organizează primul Târg de Ecoturism din județ, prilej de a prezenta publicului oferta sezonului de toamnă-iarnă a activităților recreative și sportive din județ. Evenimentul va avea loc vineri și sâmbătă, în Pavilionul Muzeal Multicultural Astra, între orele 10:00 – 18:00.
Sibienii vor fi îndrumați să se bucure de resursele locale și să redescopere activitățile recreative și sportive ce se pot practica în siguranță, aproape de casă. Vor afla că sezonul rece nu trebuie să fie un impediment pentru petrecerea timpului în aer liber, căci cu echipamentul potrivit, ofertele de petrecere a timpului liber sunt generoase. De asemenea, vizitatorii vor afla care sunt regulile de bună purtare atunci când ies în natură, cât și informații importante despre interacțiunea cu animalele sălbatice, astfel ca fiecare ieșire în aer liber să se desfășoare în siguranță.
„Târgul de Ecoturism este un prilej de a expune și a aduce aproape de public toți operatorii care au în portofoliu activități și servicii care promovează turismul sustenabil. Astfel, sibienilor le va fi la îndemână să își planifice timpul liber, ținând cont de oportunitățile din județ. Activitățile în jurul cărora gravitează ideea de ecoturism sunt atât sportive, cât și recreative, iar printre ele amintesc: drumeția, drumeția cu rachete de zăpadă, schiul de tură, echitația, mountainbiking, tururile ghidate de observare a florei și a faunei, serviciile de spa, tururile culturale, dar și serviciile conexe, cum ar fi punctele gastronomice locale, facilitățile de cazare sau producătorii locali de echipament sportiv.” a declarat Sergiu Olteanu, coordonatorul programului.
Programul conferinței îl puteți consulta aici.
Printre participanții confirmați se află Asociația Sibiel 2000, Arii Rulare Interconectate, Cârțișoara, Montan Grup Sibiu, WWF România, Colinele Transilvaniei, Tășuleasa Social, Fundația Biserici Fortificate, Rășinari Travel, Apoș, Villa Abbatis, Arena Platoș, Centrul Aria, Oak Tree Travel, Sibiu Reisen, Trail Guide, Transylvania E-bike Tours, Explorer Sport, Action Sport, Decathlon, Ballan Sportwear, Pită de Alămor, Clubul Sportiv Comunitar Sibiu, Flora Fauna International, Serviciul Public Județean Salvamont Sibiu, Agenția Națională pentru Arii Protejate, Asociația My Transylvania și multi alții.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
147Metoda #accidentul. Autoarea, în vârstă de 39 de ani, a fost reținută
10 luni agoMetoda ACCIDENTUL – 18 mii lei și 5000 euro
Metoda accidentul a făcut alte două victime în 2022. La data de 26 ianuarie a.c., în continuarea cercetărilor derulate într-un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, prin metoda ACCIDENTUL, polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Sibiu, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, au efectuat o percheziție domiciliară pe raza municipiului Sibiu. O femeie în vârstă de 39 de ani, din județul Hunedoara, a fost reținută.
Din cercetări a reieșit faptul că, în zilele de 7 noiembrie și 18 decembrie 2022, femeia ar fi indus în eroare două vârstnice din municipiul Sibiu, cu privire la necesitatea efectuarii unor intervenții chirurgicale asupra unor membri de familie care ar fi suferit așa-zise accidente, intervenții medicale costisitoare pentru care ar fi solicitat și primit suma de 18.400 de lei și 5.000 de euro.
În baza probatoriului administrat în cauză, polițiștii sibieni au luat măsura reținerii femeii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentată unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive.
Cercetările continuă la nivelul Poliției Municipiului Sibiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, pentru identificarea și documentarea întregii activități infracționale a persoanei.
Metoda #accidentul – recomandările oamenilor legii
- Polițiștii sibieni le recomandă cetățenilor să nu dea curs solicitărilor primite telefonic sau personal de a oferi sume de bani unor persoane necunoscute sub pretextul că o rudă apropiată ar fi fost implicată într-un accident, de cele mai multe ori rutier, și ar avea nevoie de bani fie pentru rezolvarea situației juridice, fie pentru intervenții medicale de urgență.
- Dacă primiți o astfel de solicitare, păstrați-vă calmul, sunați-vă ruda respectivă indiferent de oră, solicitaţi cât mai multe detalii despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla aceasta şi sunaţi pentru confirmare.
- Fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact, pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător. Este posibil că acestea să va urmărească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră şi să afle detalii despre familie sau vecini.
- Nu le furnizaţi persoanelor necunoscute informaţii despre membrii familiei dumneavoastră sau despre vecini.
- Atenţie! Persoanele vizate sunt cele de vârsta a doua şi a treia, despre care se presupune că dețin acasă sume mari de bani şi rude care nu se află în proximitatea lor.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
90Podul peste Cibin se deschide mâine, 27 mai
6 luni agoPodul peste Cibin de pe șoseaua Alba Iulia se redeschide, pe întreaga suprafață
Podul peste Cibin de pe șoseaua Alba Iulia va fi redat circulației auto, pe toate cele 5 benzi, de sâmbătă, 27 mai, ora 12.00. De asemenea, trotuarele și pistele pentru biciclete de pe ambele părți ale podului se vor deschide de la aceeași dată.
Precizăm că lucrările la acest obiectiv nu sunt finalizate încă în totalitate, urmând să se continue lucrările la pista pentru biciclete de sub pod și la albia râului din zona. Acestea nu vor mai afecta traficul.
Reamintim pe scurt lucrările care au făcut obiectul acestei investiții majore:
• Înlocuirea părții din amonte cu o construcție nouă, cu trei benzi, din care una asigură o legătură directă spre str. Maramureșului, fără să mai conducă traficul în girație, fluidizându-se astfel circulația, mai ales la orele de vârf.
• Consolidări la partea din aval. Practic, s-a construit o nouă structură de susținere a podului și a fost refăcută infrastructura rutieră și pietonală, pentru un aspect unitar.
• Trotuare noi
• Piste sigure pentru biciclete pe ambele părți ale podului și sub acesta, care să facă legătura cu pistele amenajate pe malurile râului
• Iluminat public nou, inclusiv iluminat arhitectural, care să pună în valoare structura.Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
151