Reporterul, controlorii și Tursib-ul, martie 2023

Reporterul întreabă, Tursib se face că răspunde

Reporterul Opinia de Sibiu primeste pe email o sesizare pe care AA din Sibiu a înaintat-o către Tursib și Primăria Sibiu. Povestea pe scurt: controlorii Tursib sunt obligați lună de lună să rezolve mai multe probleme ale șefului lor, atunci când sunt pe teren, în timpul programului. Aceștia au fost surprinși în timp ce au preluat o sumă de bani(contravaloarea chiriei pentru apartamentul deținut de șeful controlorilor și familia acestuia în Vasile Aaron), apoi au schimbat banii la o casă de schimb valutar de pe strada Semaforului și i-au plătit factura la casieria operatorului de servicii de tv, internet și telecom.

După ce au rezolvat treburile personale trasate de șef, cei 3 bărbați s-au urcat în autobuz și s-au întors la bază.

În urma investigațiilor noastre, am aflat că această practică este veche, mai mult decât atât, controlorii au fost și ”curieri” timp de mai multe zile, transportând cu autobuzele tursib colete voluminoase.

Pentru a putea verifica dacă AA a trimis acea solicitare, reporterul Opinia de Sibiu a făcut o solicitare către Tursib SA. Solicitarea noastră nu a primit număr de înregistrare, și ni se aduce la cunoștință următorul lucru:

”Putem confirma faptul că această sesizare a fost înregistrată la Tursib SA cu numărul 1457/08.03.2019, primind deja si răspunsul nostru.”, transmite Tursib, într-un fișier text, fără număr de înregistrare.

Pe lângă faptul că, numărul solicitării transmise de AA a primit număr de înregistrare din 2019(foto 2), Tursib se face că ne răspunde la toate solicitările din emailul transmis de reporterul nostru. Fapt pentru care, revenim cu o solicitare, prin care cerem răspunsuri la toate întrebările adresate.

 

Solicitarea domnului AA, a primit numărul 1457/08.03.2023. Răspunsul Tursib SA(15869/09.03.2023), se referă la o solicitare de acum 4 ani, cu același număr, 1457/08.03.2019.

În solicitarea transmisă de reporterul nostru, ceream următoarele lămuriri:

”În baza textului și a suportului foto-video, transmis de AA din Sibiu, vă rugăm să ne transmiteți răspunsurile la următoarele întrebări:
1. Confirmați primirea acestei petiții?
2. În cadrul companiei Tursib SA s-a declanșat vreo cercetare internă, în baza celor expuse în petiție?
3. Dacă s-au găsit vinovați, ce măsuri ați luat asupra acestora?
4. Angajații Tursib Sa care efectuează controlul documentelor de călătorie în mijloacele de transport în comun:
a) au voie să facă drumuri în scopuri personale, în timpul serviciului?
b) pleacă din sediu cu un număr prestabilit de procese verbale?
c) au un număr impus de amenzi/tură?
5. Ce riscă angajații, Tursib Sa, surprinși în filmarea din data de 2 martie?”

Până la momentul redactării acestui articol, Tursib Sa nu a transmis răspunsul final la solicitările reporterului nostru.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top