Ședința CJSU #3 fără presă – Carantina se prelungește

Ședință fără presă #3

Vineri, 27 noiembrie, a avut loc o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu, fără participarea presei. În cadrul ședinței, s-au aprobat 4 hotărâri care vizează solicitarea către Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei de emitere a Ordinului Comandantului Acţiunii pentru prelungirea măsurii de carantină zonală a Municipiului Sibiu, localitatea Şelimbăr, cartierul Arhitecţilor (Cisnădie), orașul Cisnădie și orașul Tălmaciu, precum și instituirea măsurii de carantină zonală în localitatea Mârșa.

În doar 7 minute, reprezentanții Instituției Prefectului Județului Sibiu au transmis că prelungirea carantinei a fost aprobată pentru încă 7 zile. Acum două săptămâni, conducătorii județului aruncau responsabilitatea carantinării la București. Așa că, Bucureștiul l-a trimis Raed Arafat să conducă ședința CJSU în care s-a aprobat carantinare.

Despre intrarea în carantină de acum două săptămâni, am scris aici.

Circulația și staționarea în spațiile publice a persoanelor este interzisă, cu excepția motivelor bine justificate, pe baza Declarației pe proprie răspundere pentru deplasarea în interes profesional, iar pentru deplasarea în interes profesional, este necesara adeverința eliberată de angajator care trebuie să cuprindă următoarele date: nume, prenume, adresa locuinței, date referitoare la identificarea locului de muncă, date referitoare la identificarea angajatorului (adresa punctului de lucru), domeniul activității profesionale, mijlocul de deplasare, precum şi itinerariul de deplasare pe raza zonei carantinate şi intervalul orar în care îşi desfăşoară activitatea.

MODIFCĂRI: Legitimația de serviciu nu mai este agreată!

În ceea ce privește schimbările adoptate în aceste hotărâri față de cele anterioare, facem următoarele precizări:

  • În zilele de sâmbătă și duminică se închid doar magazinele nealimentare din centrele comerciale (magazinele de bricolaj nu își vor suspenda activitatea)
  • Legitimația de serviciu nu mai este document doveditor pentru a justifica motivul deplasării.
  • În data de 5, respectiv 6 decembrie sunt permise deplasările în vederea organizării alegerilor precum și a exercitării votului.

Textul complet al Hotărârilor nr. 96, 97, 98 și 99

Modelul pentru Declarația pe propria răspundere

Modelul de declarație pentru tranzitarea localităților carantinate 

Modelul de adeverință de la angajator.

Scroll to top