Carantină în 4 localități, 14 zile

Carantina a început

Polițiștii și jandarmii sibieni au oprit toate autovehiculele. Conducătorii auto și pasagerii au fost verificați dacă dețin sau nu declarația de circulație în carantină.

O bună parte din ei nu aveau niciun document care să le permită accesul în Sibiu/Șelimbăr. Așa că au fost rugați de polițiști să își scrie în parcare declarația sau să se întoarcă de unde au venit.

Viorel locuiește în Boița și lucrează în Sibiu: „M-am grăbit în această dimineață și am uitat de declarație. De la muncă nu ne-au dat adeverința încă. Asta este, o scriu acum. Aveți cumva o foaie de hârtie?”

Andreea nu știa de măsura carantinării Sibiului. „Vin de la București. Vreau să merg acasă în Hunedoara. Dacă știam urcam pe autostrada.”

VIDEO – declarații Raed Arafat & Raluca Turcan. 

Măsura carantinării a fost adoptată vineri în ședința CJSU la care au luat parte secretarul de stat Raed Arafat și vicepremierul Raluca Turcan. Carantina vine după ce în Sibiu s-a ajuns la pragul de 12 îmbolnăviri cu SarsCov-2 la mia de locuitori.

Citește aici ce s-a întamplat vineri.

În carantină se află patru localități din județul Sibiu: Municipiul Sibiu, satul Șelimbăr, orașul Cisnădie și orașul Tălmaciu.

 

Scroll to top