Școala de Vară de Psihopatolgie, 24-29 iulie la Păltiniș

Școala de Vară de Psihopatolgie, ediția I, este susținută de Spitalul Clinic de Psihiatrie Sibiu

Școala de Vară de Psihopatologie se desfășoară în stațiunea montană Păltiniș, în perioada 24 – 29 iulie 2022.Evenimentul este organizat de care Asociația Română de Psihiatrie și Psihoterapie, în parteneriat cu Spitalul Clinic de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” Sibiu și Facultatea de Medicină din cadrul Universității ”Lucian Blaga”.

Școala de Vară are un program adresat medicilor rezidenți în Psihiatrie, aflați în anii II-V de pregătire, și tinerilor medici specialiști psihiatri, aflați în primii 5 ani de activitate.

Cei interesați de Școala de Vară se pot înscrie până duminică, 15 mai 2022, fiind necesar să transmită pe adresa de email: scoaladevara.arpp@gmail.com un document în format PDF, care să cuprindă: Curriculum vitae,; Scrisoare de intenție; Scrisoare de recomandare din partea îndrumătorului sau a superiorului. Participanții vor trebui să cunoască bine limba engleză.

Cazarea și masa vor fi asigurate de organizatori, la Centrul de perfecționare și cercetare din Păltiniș al Universității ”Lucian Blaga” Sibiu.

Atelierele din cadrul școlii vor fi coordonate de către specialiști în domeniu, precum:
• Acad. Prof. Univ. Dr. Mircea Lăzărescu (UMF Timișoara)
• Prof. Univ. Dr. Aurel Nireștean (UMF Târgu Mureș)
• Prof. Dr. Luis Madeira (Lisabona, Portugalia) – invitat on-line
• Psihoterapeut Dr. Petre Rădescu
• Șef lucrări Dr. Ciprian Băcilă (UMF Sibiu)
• Șef lucrări Dr. Ana Giurgiuca (UMF București)

”Psihopatologia este esențială în pregătirea oricărui medic psihiatru, prin studiul sistematic al experiențelor conștiente ale pacientului, ordonarea și clasificarea lor pentru crearea unei terminologii valide și a fundației pe care se bazează diagnosticul și clasificarea entităților patologice în psihiatrie. Ne propunem reluarea unei tradiții a discuțiilor și înfruntării ideilor, de data aceasta privind psihopatologia și importanța ei, la Păltiniș, în tradiția „Școlii de la Păltiniș”, un concept important în istoria culturii române contemporane.”  precizează Dr. Ciprian Ionuț Băcilă, directorul medical al Spitalului Clinic de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” Sibiu.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top