Primăria Sibiu: ”Am demolat construcția ilegală de pe strada Trifoiului”
Primăria Sibiu a anunțat că primele sancțiuni legate de construcția ilegală de 70 mp de pe Trifoiului au fost aplicate în urmă cu 6 luni. De atunci, au început și notificările prin care se solicita eliberarea terenului aparținând Primăriei Sibiu și aducerea lui la stadiul inițial. Aceste notificări au continuat periodic.
”Eliberând domeniul public de construcțiile ilegale vom reda terenurile aparținând primăriei, comunității. Terenul de pe strada Trifoiului, situat în perimetrul de siguranță al Căilor Ferate, face parte din viitorul proiect al municipalității de modernizare a străzii.”, se arată în postarea Primăriei Sibiu pe pagina de facebook.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
CJ Sibiu reface 4 poduri prin „Anghel Saligny”
5 luni agoCJ Sibiu a atras fonduri în valoare de aprope 28 milioane de lei pentru 4 investiții
CJ Sibiu reface podul de peste pârâul NOU, de pe drumul județean Șomartin – Arpașu de Jos. Lungimea podului: 38,10 m, iar lățimea este de 10,7 m. Valoarea totală a investiției cu TVA se ridică la 5.379.198,76 lei.
În comuna Arpașu de Jos se vor reface două poduri.
Podul peste pârâul Nou, pe drumul județean 104F, în satul Nou Roman, are o lungime de 49,15 m și lățimea de 11,7 m. Valoarea totală a investiției cu TVA este 9.211.853,64 lei.
Peste pârâul Arpășel, pe drumul județean 105H, se va reface podul care are o lungime de 30,40m și lățimea de 11,7. Valoarea totală a investiției cu TVA ajunge la 6.465.279,76 lei
CJ Sibiu reface și podul de peste râul Sadu, de pe drumul județean ce tranzitează comuna. Lungimea acestui pod are 25,90 m, în timp ce lățimea lui este 10,66 m. Valoarea totală a investiției cu TVA este de 6.862.538,88 lei.
Fondurile pentru refacerea celor 4 poduri sunt atrase prin Programul național de investiții „Anghel Saligny”.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
49UPU Sibiu se extinde cu 351 mp
2 ani agoUPU Sibiu va fi dotată cu un CT la finalul lucrărilor de extindere
În mai puțin de un an, sibienii vor avea parte de servicii medicale de urgență mult mai bune și mai performante în cadrul Unității de Primiri Urgențe( UPU ) a Spitalului Județean Sibiu. Clădirea se va mări cu 300 mp la parter și cu un etaj tehnic de 51 mp, extindere care va asigura un flux medical corespunzător cerințelor actuale de calitate.
În plus, sibienii care trebuie investigați cu ajutorul computerului tomograf nu vor mai fi plimbați cu targa sau în căruciorul cu rotile până la aparatul din Secția Radiologie a spitalului, situată în clădirea Maternității, ci vor avea parte de această investigație chiar în Urgență, care va fi dotată cu un CT performant. Astfel, va scădea mult timpul necesar pentru investigare, diagnosticare și tratament.
Consiliul Județean Sibiu anunță că a fost emis în data de 20 mai 2021 ordinul de începere a lucrărilor pentru modernizarea și extinderea Unității de Primiri Urgențe, investiție care se realizează în cadrul proiectului ”Modernizare, extindere și dotare a Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu”, finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020.
Constructorul are la dispoziție 11 luni pentru finalizarea lucrărilor (sfârșitul lunii aprilie 2022), în condițiile în care graficul de lucrări nu va fi afectat de un nou val pandemic.
Printre principalele lucrări care vor fi efectuate se numără: realizarea un spațiu de tip garaj pentru salvare, în imediata apropiere a accesului principal în unitate; amenajarea de alei carosabile pentru ambulanță, alei pietonale, parcări și spații verzi; realizarea/reabilitarea grupurilor sanitare pentru medici, pacienți și pentru sala de așteptare, dar și a unui grup sanitar pentru persoanele cu dizabilități; modernizarea registraturii UPU.
De asemenea, va fi amenajată o cameră pentru pacienții decedați, o cameră de decontaminare, o boxă pentru colectarea deșeurilor și igienizarea tărgilor, precum și un spațiu generos pentru computerul tomograf, cameră tehnică computer tomograf, cameră de comandă și cameră de resuscitare. În cadrul proiectului se vor achiziționa și echipamente pentru instalațiile de ventilație.
”Avem în prezent patru șantiere deschise la Spitalul Județean: Neurologia, Radiologia, Dermato-venerologia și, iată, de câteva zile și Urgența. Totodată, prin dotarea Urgenței cu un CT performant, se va reuși o diagnosticare rapidă și o reducere a timpului petrecut de un pacient la Urgență. În scurt timp, vom demara o altă investiție la Spitalul nou (Maternitate) în vederea reabilitării termice a clădirii, care, la fel, va fi finanțată din fondurile europene pe care le-am atras cu echipa din Consiliul Județean Sibiu”, a precizat Daniela Cîmpean, președinta CJ Sibiu.
Contractul de achiziție publică de lucrări (proiectare, execuție și dotări) nr.2646/18.02.2020 a fost încheiat cu Asocierea TOTAL NSA AG CONSTRUCT SRL, PRO HART GROUP și ALLBIZZ SRL, reprezentată prin lider de asociere TOTAL NSA AG CONSTRUCT SRL, iar valoarea lui se ridică la 8.471.493,40 lei cu TVA, din care suma plătită pentru computerul tomograf este de 1.428.000 lei cu TVA.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
269Uniunea Europeană, al doilea mare importator de trofee de specii protejate
2 ani agoÎn Uniunea Europeană intră, anual, aproape 3.000 de trofee, printre care zebre, lei, babuini sau elefanți, specii protejate internațional.
La 6 ani de la moartea leului Cecil, împușcat în Zimbabwe de un vânător de trofee american, un nou raport arată că Uniunea Europeană este cel de-al doilea mare importator de trofee de specii protejate, fiind devansată doar de Statele Unite ale Americii.
Raportul, elaborat de Humane Society International/Europe arată că între 2014 și 2018, țările Uniunii au capturat aproape 15.000 de trofee, din 73 de specii protejate. Media este de aproape 3.000 de trofee anual, pe lista animalelor împușcate fiind lei și elefanți africani, până și rinoceri negri, specie aflată în pragul extincției, iar lista nu se oprește aici. Zebre, gheparzi, chiar și urși polari sau aproape dispăruta rasă de oaie Argali, din Asia, au ajuns trofee în panopliile vânătorilor. Doar trei țări reprezintă mai mult de 50% din totalul de trofee importate, acestea fiind Germania, Danemarca și Spania.
Deși mass-media se concentrează mai mult pe povești legate de vânătorii americani, cum a fost uciderea leului Cecil sau selfie-ul devenit viral făcut cu o girafă moartă de către Rebecca Francis, raportul realizat de HSI arată că vânătorilor din Uniunea Europeană nu li se acordă adesea suficientă atenție. Între 2014 și 2018 importurile de trofee s-au înmulțit cu 40%, rata fiind de circa 8 trofee recoltate și importate în fiecare zi. Iar asta în ciuda faptului că 80% din populația Uniunii se declară împotriva vânătorii și importului de trofee.
Statisticile importului de trofee în cei 4 ani prinși în acest studiu includ:
• 3119 de zebre Hartmann
• 1751 de babuini Chacma
• 1415 urși negri americani
• 1056 urși bruni
• 952 de elefanți africani
• 889 de lei africani (dintre care 660 născuți în captivitate în Africa de Sud)
• 839 de leoparzi africani
• 794 de hipopotami
• 480 de râși africani
• 415 antilopes
• 297 de gheparzi (UE este cel mai mare importator de trofee de ghepard din lume)
• 65 de urși polari
• 6 rinoceri negri, specie pe cale de disparițieGermania, Spania, Danemarca, Austria, Suedia, Franța, Polonia, Ungaria, Cehia și Slovacia sunt marii importatori de trofee din Uniunea Europeană în timp ce cei mai mari exportatori sunt Namibia, Africa de Sud, Canada, Rusia, Argentina, Kîrgyzstan și Statele Unite.
„Uciderea celor mai mari și mai puternice animale, care joacă un rol ecologic extrem de important în diversitatea genetică a rasei, pune în pericol conservarea speciei, disturbă structura socială a turmei și slăbește bazinul genetic al populației de animale sălbatice care, și așa, are de înfruntat o grămadă de alte pericole. Argumentul conservării este doar o farsă folosită de oamenii care știu că este neplăcut să recunoască faptul că pur și simplu se bucură să ucidă animale, pentru un selfie de prost gust. Dacă mai multe țări din Uniunea Europeană ar interzice importul de trofee, asta efectiv ar ajuta stoparea acestui fenomen”, spune dr. Jo Swabe, senior director al Humane Society International/Europe.
Câteva țări europene au luat deja mici măsuri de reducere a importurilor de trofee de vânătoare. În Franța, importul de trofee de leu este interzis din anul 2015. Importurile a mai mult de 200 de specii sunt interzise în Olanda din 2016 iar primul ministru al Marii Britanii s-a exprimat în 2021 asupra intenției Regatului Unit de a stopa aceste importuri. Un text de lege în același sens a fost prezentat parlamentului Finlandei în luna martie a acestui an. Humane Society International/Europe consideră că datele obținute din acest studiu ar trebui să inspire statele membre ale Uniunii Europene pentru a stopa cât mai repede posibil acest fenomen.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
101