A1 Lucrările pentru înlocuirea dispozitivelor de acoperire a rosturilor de dilatație a Viaductului Aciliu continuă pe Calea 2, Sebeș – Sibiu
A1, calea 1(Săliște-Cunța) se deschide circulației de sâmbătă, 14 mai. De luni, 16.mai, se va închide Calea 2 (Sebeș – Sibiu), între nodul rutier Cunța și Săliște pentru a permite continuarea lucrărilor de înlocuire a dispozitivelor de acoperire a rosturilor de dilatație la Viaductul Aciliu. Se estimează finalizarea lucrărilor în data de 04.06.2022.
Traficul, în această etapă a lucrărilor, va fi deviat pe următoarea variantă de ocolire:
Nod rutier Cunța – DJ 1061 intersecție cu DN 1, km. 351+250 – DN 1 (Miercurea Sibiului – Apoldu de Sus – Săliște) – DN 1 km. 330+490 intersecție cu DC 67 – Nod rutier Săliște –Al;
”Menționăm că perioada de execuție estimată a lucrărilor (16.05.2022 – 04.06.2022) la Viaductul Aciliu poate varia în funcție de condițiile atmosferice.”, transmit reprezentanții DRDP Brașov.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
Tichete sociale pentru mese calde. 446 de beneficiari
4 ani agoTichete sociale
În perioada 11-16 noiembrie, Direcția de Asistență Socială (DAS) din cadrul Primăriei Sibiu va distribui tichetele sociale pentru mese calde direct la domiciliul celor 446 de beneficiari din municipiu. Aceste tichete sunt acordate conform OUG 115/2020, fiind emise în cadrul Programului Operațional POAD 2014-2020, program susținut de Guvernul României și finanțat din Fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane.
De aceste tichete vor beneficia:
- pensionarii cu vârsta de 75 de ani împliniți sau peste această vârstă, cu venituri echivalente cu indemnizațiile sociale de 800 de lei/lună;
- persoanele/familiile fără adăpost, cele care au fost evacuate, dar și familiile cu copii care nu au domiciliu stabil, inclusiv cele monoparentale.
Card cu 180 lei/lună
Fiecare plic este sigilat și conține cardul pe care se va încărca valoarea tichetelor, codul pin necesar activării și listele unităților afiliate care acceptă aceste tichete sociale. Valoarea tichetelor sociale de pe cardul electronic este de 180 lei/lună, limita zilnică de utilizare fiind stabilită la 40 de lei. La începutul lunii decembrie, Ministerul Fondurilor Europene va vira, în contul beneficiarilor alocațiile pentru mese calde, suma diferind în funcție de luna în care persoana respectivă a devenit eligibilă pentru acest drept.
Ce se întîmplă cu persoanele care nu sunt găsite la domiciuliu aflați aici.
445Starea de bine, o stare pentru fiecare zi!
3 ani agoStarea de bine, a V-a zi din #săptămânasănătățiiemoționale
Ultima zi din Săptămâna sănătății emoționale a avut tema: Starea de bine. Prin hainele preferate sau amuzante, poveștile de suflet, dans, desene, rețete de fericire, zâmbete și îmbrățișări am încercat să alungăm ploaia.
În sufletele copiilor de la Noica soarele a strălucit astăzi, zâmbetul a fost eticheta zilei, iar tot ceea ce îi face fericiți a fost invocat prin gândurile lor pure și sincere.
”Dragi părinți, acordați cinci minute din timpul dumneavoastră și întrebați-vă copilul(copiii) : Care este rețetă fericirii tale? Veți afla lucruri minunate despre ei, va vor încânta cu sinceritatea lor. Și, reflectați puțin asupra întrebării : Dar, rețeta fericirii mele care este?!”, au transmis cadrele didactice.
Astfel s-a încheiat o săptămână minunată la Liceul Teoretic Constantin Noica. Însă, misiunea de a fi fericiți, de a veni cu bucurie la școală nu se finalizează astăzi. Va continua….
Elevii Liceului Teoretic „Constantin Noica” au încheiat cu stare de bine această provocare din Săptămâna Sănătății Emoționale. Astăzi, chiar dacă a plouat neîncetat, în pauză, pe holurile școlii, a răsunat bucuria tuturor. Elevii și-au manifestat emoția și au transpus-o într-un dans pe melodia Jerusalema. De la mic la mare, s-a simțit starea de bine. Ca o victorie binemeritată elevii s-au felicitat reciproc pentru participarea la activități.
Ochii copilașilor au transmis că totul este posibil prin COLABORARE, cuvântul magic de azi.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
451Carantina în orașul Cisnădie se prelungește pentru încă 7 zile
3 ani agoCarantina continuă la Cisnădie
Pentru încă o săptămână, locuitorii orașului Cisnădie sunt nevoiți să piardă minute bune la filtrele de intrare-ieșire din oraș.
Rata de incidență a urcat de la 6.61/1000 de locuitori din 2 aprilie, la maximul de 6.97/1000 de locuitori în data de 5 aprilie. Astăzi, la Cisnădie, rata de incidență pentru ultimele 14 zile este de 5.49/1000 de locuitori.
Despre intrarea în carantina a orașului Cisnădie am scris aici
Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu a hotărât că începând cu data de 16.04.2021, ora 00,00, se prelungeşte pentru o perioadă de 7 zile măsura de carantină zonală instituită prin Ordinul Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă nr. 6830 din 01.04.2021, pentru oraşul Cisnădie, judeţul Sibiu.
Este strict interzisă intrarea / ieşirea din zona carantinată prin alte zone şi căi de acces decât cele deschise circulaţiei publice de pe drumurile naţionale, judeţene,
comunale şi forestiere.Circulaţia şi staţionarea în spaţiile publice, din interiorul zonei carantinate, a persoanelor este interzisă, cu excepţia motivelor bine justificate, pe baza declaraţiei pe propria răspundere (Anexă la prezenta hotărâre), legitimaţiei de serviciu sau a adeverinţei eliberate de angajator.
Se prelungesc toare măsuri obligatorii pentru toate persoanele care se află permanent sau tranzitează zona menţionată la art. 1.
În zona prevăzută la art. 1 alin. (2) se interzic următoarele activităţi: organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive etc.) în spaţii închise şi deschise; organizarea de evenimente şi/sau activităţi private pentru copii în spaţii închise, cum ar fi evenimente aniversare, locuri de joacă; activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, inclusiv al teraselor, în interiorul şi exteriorul clădirilor; activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc;
Nu este permisă nici organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice organizate în baza Legii nr. 60/1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, republicată; organizarea şi desfăşurarea activităţilor de tipul spectacolelor şi/sau concertelor; activităţi culturale, ştiinţifice, artistice sau de divertisment în spaţii închise sau deschise; toate activităţile şi competiţiile sportive, individuale sau colective, care se desfăşoară în spatii închise sau deschise, inclusiv săli de fitness, cu excepţia evenimentelor profesioniste organizate de federaţiile de profil; organizarea pieţelor pentru produse nealimentare, a târgurilor, oboarelor, iarmaroacelor şi pieţelor de vechituri.
Se prelungeşte obligaţia pentru toţi operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private să-şi organizeze şi să-şi desfăşoare activitatea în intervalul orar 5,00-18,00 ,cu excepţia unităţilor farmaceutice, benzinăriilor, operatorilor economici cu activitatea de livrare la domiciliu, precum şi operatorii economici din domeniul transportului rutier de persoane care utilizează autovehicule cu capacitate mai mare de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului auto şi cei din domeniul transportului rutier de mărfuri care utilizează autovehicule cu masa maximă autorizată de peste 2,4 tone îşi pot desfăşura activitatea în regim normal de muncă, cu respectarea normelor de protecţie sanitară.
Se limitează numărul de persoane în incinta magazinelor/supermagazinelor/ hipermagazinelor la maximum 30% din capacitate cu respectarea normelor de distanţare; În cazul centrelor comerciale/parcurilor comerciale se limitează accesul persoanelor astfel încât să se asigure 8 mp/persoana cu respectarea normelor de
distanţare;Operatorii economici care desfăşoară activităţi de transport persoane şi care tranzitează zona carantinată vor putea efectua opriri în staţiile proprii pentru urcarea sau coborârea călătorilor. Operatorii vor lua măsurile necesare pentru limitarea accesului în mijloacele de transport astfel încât să fie respectate măsurile de distanţare fizică.
Nu sunt permise activităţile care impun prezenţa fizică a preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, iar activitatea didactică se desfăşoară exclusiv online.
Se prelungeşte obligaţia ca în zilele de sâmbătă şi duminică, centrele comerciale/magazinele să îşi suspende temporar activitatea pe perioada aplicării măsurii
carantinei zonale, cu excepţia operatorilor economici care comercializează produse alimentare, farmaciilor, curăţătoriilor, magazinelor care comercializează hrană pentru animalele de companie. Vor putea comercializa în zilele de sâmbătă şi duminică produse alimentare, băuturi alcoolice şi nealcoolice, în sistem de livrare la domiciliu, operatorii economici din centrele comerciale (zona de fast-food). Îşi suspendă temporar activitatea, în zilele de sâmbătă şi duminică pe perioada aplicării măsurii carantinei inclusiv operatorii economici din centrele comerciale care au acces din exterior (parcare) în magazinele comerciale.Se prelungeşte obligaţia pentru agenţii/operatorii economici din domeniul comercializării produselor nealimentare să îşi suspende temporar activitatea pe perioada
aplicării măsurii în zilele de sâmbătă şi duminică, cu excepţia operatorilor economici care comercializează produse alimentare, farmaciilor, curăţătoriilor, magazinelor care comercializează hrană pentru animalele de companie.585