Săptămâna sănătății emoționale a debutat cu ziua bucuriei emoționale

Săptămâna sănătății emoționale la Liceul Teoretic Constantin Noica din Sibiu

Pe adresa redacției noastre am primit astăzi o scrisoare plină de zâmbete și culoare din partea unui colectiv profesoral. Emoționanta scrisoare este redată de imagini surprinzătoare de la activitățile desfășurate în Municipiul Sibiu, la Liceul Teoretic „Constantin Noica„.

Săptămâna Sănătății Emoționale a început cu ziua Bucuriei Emoționale. Zâmbetele copiilor, ascunse în spatele măștilor, s-au văzut în ochii celor mici pe parcursul întregii zile.

”Ziua „verde” a fost marcată de cuvântul UNITATE. Clasele primare au creat simbolul unității prin cercuri de culoare verde în curtea școlii. Astăzi, cu toții am învățat să ne bucurăm din lucruri mărunte: de la purtarea unui articol vestimentar până la bucuria de a fi uniți în familia numeroasă a lui Noica.”, a declarat profesor învățământ primar, Gabriela Jugar.

Cei aproape 400 de elevi ai ciclului primar au desfășurat activități specifice acestei zile: brainstorming-ul ”Mă simt norocos pentru că…”; fructe și legume verzi; realizarea de colaje folosind frunze, hârtie glasată și creioane colorate, toate în tonuri verzi; lectură – Ziua când creioanele colorate au plecat; reciclând protejăm natura.

”Această săptămână a venit ca o provocare din partea doamnei Simona Baciu, fondatoarea scolii private Transylvania College din Cluj-Napoca. O provocare prin care să oferim atenția bine meritată trăirilor interioare, sentimentelor, emoțiilor, provocărilor și exprimării acestora. O săptămână a stării de bine atât pentru dascăli cât și pentru copii. O săptămână în care încercăm să zâmbim mai mult, să ne conectăm cu noi și cu ceilalți, să fim recunoscători pentru toate lucrurile frumoase din viata noastră.”, a declarat Mădălina Miron Sporiș, profesor învățământ primar al Liceului Teoretic Constantin Noica Sibiu.

Activitățile specifice Săptămânii Sănătății Emoționale continuă după cum urmează:

  • Marți – Ziua super eroilor;
  • Miercuri – Ziua sănătății fizice;
  • Joi – Ziua emoțiilor colorate;
  • Vineri – Ziua stării de bine.

Luna mai este considerată pe plan internațional luna conștientizării sănătății emoționale. Conform UNICEF, unul din șapte copii a fost afectat în cea mai mare parte a ultimului an de pandemie, cu riscuri pentru sănătatea mintală și bunăstarea socio-emoțională.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top