Poliția locală: Amendă de 800 lei pentru gunoaiele aruncate în locuri nepermise

Poliția Locală continuă acțiunile de prevenire a aruncării deșeurilor în locuri nepermise

În perioada 11-16 mai, Poliția Locală a fost direcționată spre zonele în care se aruncă frecvent deșeuri de toate tipurile. Agenții au identificat proprietarii de terenuri pe care se aflau diverse deșeuri. În urma acestor acțiuni au fost derulate activități de somare a proprietarilor pentru curățarea terenurilor, iar în cazul în care nu se conformează se va trece la aplicarea de amenzi și creșterea penalizatoare a impozitului pe teren cu 500%, conform reglementări.

De asemenea, cu ajutorul camerelor de supraveghere au fost depistate trei persoane care au depozitat necorespunzător deșeurile. S-au făcut demersurile pentru identificarea acestor persoane care urmează să fie sancționate cu suma de 800 lei fiecare și vor suporta costurile de salubrizare a suprafeței afectate, calculate la metru cub, respectiv 195,39 fără TVA/ m3.

Una dintre zonele vizate de controale a fost cea dintre str. Tractorului și Calea Șurii Mici. Aici Poliția Locală a identificat proprietarii pe care ai căror terenuri au fost identificate deșeuri și i-a somat să își curețe proprietățile.

Pe unul dintre aceste terenuri proprietarul a intervenit deja, iar celelalte rămân sub observație. În cazul în care proprietarii nu se conformează somației, aceștia sunt pasibili de amenzi.

“De la începutul anului am dispus intensificarea acțiunilor de prevenire a aruncării deșeurilor în alte locuri decât cele permise, tocmai pentru a responsabiliza sibienii în menținerea curățeniei în oraș și pentru protejarea mediului. Agenții Poliției Locale au desfășurat controale în teren și au monitorizat prin camerele de supraveghere din oraș pentru a-i depista și sancționa pe cei care aleg să nu respecte modul corect de a depozita gunoiul” , Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Împreună, păstrăm Sibiul curat!

Dacă aveți de aruncat deșeuri voluminoase, periculoase, din construcții sau alt tip de gunoi care nu poate fi depozitat la platforma de colectare a deșeurilor menajere:

  • Apelați operatorul de salubrizare Soma, cu care veți încheia un contract pentru transportul și depozitarea acestora. Date de contact Soma: telefon – 0269.988, 0269.562.056, 0723.634.932 (Luni-Vineri în intervalul orar 08-16:30), email – sibiu@soma.ro sau formularul de contact de pe http://www.somasibiu.ro/contact/
  • Alegeți să le aruncați în cadrul campaniilor speciale organizate pentru colectarea deșeurilor voluminoase și respectiv periculoase din timpul anului organizate în oraș de Soma.

Primăria Sibiu face apel la cetățeni ca, în momentul în care aceștia surprind persoane care nu aruncă deșeuri în zone amenajate special, să ia următoarele măsuri:

  • Să sesizeze astfel de fapte prin Sibiu City App, atașând fotografii sau scurte filme cu contravenientul;
  • Să apeleze telefonic Poliția Locală Sibiu la numărul 0369/911 (non-stop) pentru a solicita intervenția unui echipaj.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top