Păltiniș – 1 Decembrie pe pârtie

Păltiniș, De Ziua Națională a României pe schiuri

Instalațiile de producere a zăpezii artificiale au lucrat la putere maximă în ultimele zile, și în ciuda temperaturilor destul de ridicate, a fost produsă o cantitate suficientă de zăpadă pentru ca cele 3 pârtii să fie deschise marți.

Deschiderea pârtiilor de schi s-a făcut sub rezervele impuse de măsurile autorităților privind combaterea răspândirii pandemiei de coronavirus. La intrare se măsoară temperatura tuturor celor care au intrat în resort.

„În ultimele luni, am implementat toate măsurile recomandate de autorități pentru a limita răspândirea acestui virus. Am creat noi circuite, atât pentru clienți cât și pentru angajați și am suplimentat toate punctele în care clienții interacționează cu angajații resortului. Pentru a evita formarea de cozi la casierii, de anul acesta skipass-urile se pot achiziționa și online iar toate punctele unde se vând produse alimentare și non-alimentare au fost suplimentate.”, spune Ioana Dragomir, reprezentantul complexului Arena Platoș Păltiniș.

Sistemul de așteptare la îmbarcare a fost redesenat, pentru a asigura păstrarea distanțării sociale între sportivii care așteaptă să urce în telescaun, pe teleski sau pe benzile rulante.

BONUS – în acest sezon nu se va percepe taxa de parcare.

Clienții complexului trebuie să știe că angajații vor respecta toate măsurile impuse de autorități, inclusiv purtarea măștii de protecție la baza pârtiilor și vă recomandă să purtarți cagule sau buff-uri pe pârtie.

Prima pârtie care a fost gata de deschidere a fost cea mai lungă pârtie a complexului, pârtia A. Tot de astăzi , s-a deschis și pârtia Arena și pârtia Școlii de schi.

Turiștii veniți pe pârtie s-au bucurat din plin de vremea frumoasă și zăpada de pe pârtii.

”E prima zi de schi. Suntem bucuroși că s-a deschis stațiunea. Sperăm ca măsurile de siguranță să fie respectate, să fim in siguranță.” ne-a declarat Andrei.

”Super! Super frumos! E foarte bine că au băgat tunurile de zăpadă. Vremea e numai bună de schi! Mi-a fost dor de o zi ca aceasta. Nu m-am mai dat pe schiuri de la ultima tabără de schi.”, ne-a spus Miruna.

Unii dintre cei care se bucurau de această ieșire la Păltiniș, s-au gandit și la cei care nu au avut voie să urce la schi din cauza carantinei.

”La mulți ani, români! Păcat că avem această interdicție . Noi am avut șansa că locuim intr-o localitate necarantinată. Est e anormal ca parcările mall-urilor să fie pline și aici, în natură să nu poți bucura de o zi atât de frumoasă.” ne-a mărturisit Alexandru.

Programul de funcționare al instalațiilor de transport pe cablu va fi între 10 și 17, în fiecare weekend din extrasezon. Sâmbăta se schiază și pe nocturnă.

IMPORTANT

Pentru că municipiul Sibiu și alte câteva localități din județ sunt în stare de carantină, și săptămâna aceasta, accesul spre  Păltiniș este permis numai celor care vin din zone necarantinate(cu declarație de tranzit). Mai pot urca în satțiunea montană sibiană persoanele care pot face dovada unei rezervări de cazare aici.

Vezi AICI care este atmosfera pe pârtile de la Păltiniș.


Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.


 

Scroll to top