Tir ul cuprins de flăcări se deplasa între Slimnic și Ruși.
ACTUALIZARE
„În jurul orei 23:30, Detașamentul de pompieri Sibiu a intervenit de urgență cu *2* autospeciale de stingere cu apă și spumă și *1* echipaj SMURD, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la un camion cu remorcă pe DN 14, km 25 sensul de mers spre Ruși.” au transmis în această dimineață reprezentanții ISU Sibiu.
La sosirea forțelor la fața locului, incendiul se manifesta generalizat la întreg ansamblul TIR, atât la capul tractor cât și la remorcă.
Pompierii militari au intervenit pentru lichidarea incendiului aproximativ 3 ore.
Nu au fost victime.
A ars întregul camion(capul tractor și remorca acestuia). Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de un scurtcircuit electric.
Din informațiile primite de la șofer TIR -ul transporta colete.
Știre inițială
TIR plin cu colete
Semiremorca tir ului era plină cu coletele celor care au făcut cumpărături online zilele acestea.
VIDEO – TIR în flăcări
You Might also like
Primăria Sibiu: Încă 3 proiecte pregătite pentru PNRR
2 ani agoPrimăria Sibiu a întocmit alte proiecte pentru atragerea de fonduri în Sibiu
Primăria Sibiu a făcut publica lista celor trei proiecte incluse pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local. Este vorba despre:
- Extinderea rețelelor de apă și canalizare în cartierul Veteranilor. Este propusă introducerea a 2,6 km de rețea de apă și 1,2 km de canalizare, în contextul dezvoltării construcțiilor în acest cartier și necesitatea conectării a aproximativ 130 de gospodării de pe următoarele străzi: G-ral Gheorghe Mărdărescu, Cap. Grigore Ignat, Av. Gheorghe Bănciulescu, G-ral. Grigore Baștan, G-ral Nicolae Ioniță Dăscălescu, G-ral Carol Davila, Cpt. Vasile Mărăcineanu, Dimitrie Cunțan, Nicolae Branga și legătura dintre străzile Dimitrie Cunțan și Nicolae Branga.
- Extinderea rețelelor de apă și canalizare pe strada Salcâmilor din cartierul Gușterița, aflată în curs de dezvoltare imobiliară presupune amenajarea rețelelor de apă și canalizare pe o lungime de aproximativ 2,2 km.
- Amplasarea de panouri fotovoltaice pe 11 clădiri publice pentru a le asigura necesarul de energie și din surse regenerabile: Sediile pe care Primăria Sibiu le are pe bulevardul Victoriei nr. 1-3 și pe pe str. Turismului; Clădirea Cantinei Municipiului Sibiu de pe Calea Gușteriței; Clădiri ale Serviciului de Administrare a Cimitirului Municipal, a Complexului pentru sport și agrement Lacul Binder și a Grădinii Zoologice; Clădirile Colegiului Energetic și Colegiului Economic; Clădirile școlilor nr. 8, nr. 18 și Ioan Slavici.
În total, Primăria Sibiu, prin aceste investiții, produce din surse regenerabile peste 800.000 Kwh/an.
Până în prezent Primăria Sibiu a depus proiecte pentru creșterea eficienței energetice a altor 13 clădiri publice: secția Spitalului de Pediatrie de pe str. Transilvaniei, două clădiri administrative ale Cimitirului Municipal, cele ale Colegiilor O. Goga, Onisifor Ghibu și Andrei Șaguna, imobilele școlilor N. Iorga, Regele Ferdinand, I.L. Caragiale, nr. 4, nr. 13 și nr. 25 și cele ale grădinițelor nr. 15 și Elefănțelul Curios.
În cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local care va avea loc miercuri, 9 noiembrie, primarul Astrid Fodor supune aprobării acestuia trei noi proiecte, pentru a fi depuse în cadrul PNRR, Componenta C1 – Managementul apei și respectiv în Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020, Axa Prioritară 11.
“Continuăm lucrările de viabilizare a cartierului Veterani. Până acum am realizat documentațiile, iar în parteneriat cu societatea deținătoare a rețelelor de gaz am extins această rețea în zona în care sunt construite imobile. Prin acest proiect pe care dorim să îl depunem în cadrul PNRR vom introduce și rețelele de apă și canalizare în această zonă. Aceleași lucrări le vom realiza pe strada Salcâmilor din cartierul Gușterița. Al treilea proiect are ca scop creșterea eficienței energetice a clădirilor publice, foarte importantă în contextul situației curente. Intenționăm să instalăm panouri fotovoltaice pe 11 clădiri publice, asigurând-le astfel energie din surse regenerabile. Valoarea acestor proiecte însumează 13 milioane de lei.”, Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
148Iluminatul public din Sibiu se modernizează și în 2023. Proiect HCL
2 ani agoIluminatul public în Sibiu se modernizează. Investiție de peste 7 milioane de lei
Iluminatul public din municipiul Sibiu continuă să fie modernizat. Investiția pentru acest an estimată la 7.002.559,36 lei, include: Înlocuirea a mii de metri de cabluri pentru alimentarea cu energie electrică; Amenajarea a 24 de puncte de aprindere noi; Instalarea a 1.068 de corpuri de iluminat tip LED, precum și conectarea acestora la sistemul de comandă și control de la distanță (telegestiune) prin instalarea unor module speciale.
Pe parcursul acestui an, modernizarea iluminatului este prevăzută să se realizeze pe următoare străzi: Emil Cioran, Someșului, Lomonosov, Doctor Ștefan Stânca, Zaharia Boiu, Justiției, Școala de Înot, Rennes, Bulevardul Victoriei, Banatului, George Coșbuc, Doctor Ion Rațiu, Dealului, Crișanei, Băii, Tudor Arghezi, Poet Vasile Cârlova, Alexandru Donici, Transilvaniei, Theodor Neculuță, Munteniei, Moldovei, Dobrogei, Iosif Velceanu, Gârlei, Fântânii, Galeș, Gheorghe Șoima, Jina, Ion Codru Drăgușanu, Martin Hochmeister, Săliște, General Drăgălina, Litovoi Vodă, Tălmacel, Dimitrie Cantemir, Ioan Albabei,
Nicolae Beldiceanu, General Praporgescu, General Eremia Grigorescu, Tilișca, Alămor, Ioan Păun Pincio, Piața Tălmaciu, Peneș Curcanu, Islazului, Brazilor, Fundătura Brazilor, Aciliu, Prejbei, Timotei Cipariu, Colinei, Preot Bacca, Agârbiciu, Dobârca, Valea Aurie, Poiana, Crinț, Sibiel, Aleea Sibiel, Iazului, Ludoș, Fântânele, Theodor Mihaly, Rozdești, Cindrelului, Bobâlna, Piața Sadu, Ion Sion, Ștefan Luchian, Orlat, Amnaș, Pictor Nicolae Grigorescu, Aleea Fântânele, Cisnădioara, Săcel (între străzile Ion Albabei și Islazului), Badea Cârțan, Pasajul Tălmaciu, Luarea Bastiliei, N. Copernic, Avocat Măcelaru Ilie, Poet Aron Cotruș, Prof. Cornel Irimie și în Pasajul Spitalului.
„În ședința Consiliului Local Sibiu din această lună voi supune aprobării un proiect de hotărâre privind modernizarea în acest an a iluminatului public pe alte peste 80 de străzi din oraș, o nouă etapă într-un proiect multianual pe care l-am început în 2020, în baza contractului de delegare a gestiunii acestui serviciu. Până în prezent, împreună cu firma Flash Lighting, am efectuat astfel de lucrări pe mai mult de 120 de străzi, la care se adaugă cele pe care le-am efectuat separat, prin alte lucrări de modernizare a cartierelor și străzilor.
Astfel, iluminatul public din Sibiu este acum modernizat și eficientizat în proporție de 65%, un demers important prin care reducem atât costurile cu energia consumată, cât și cele de întreținere, prin utilizarea sistemului de telegestiune la care noile sisteme sunt conectate”., transmite Astrid Cora Fodor, primarul municipiului Sibiu.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
108Ziua internațională a profesorului 2020
4 ani agoZiua internațională a profesorului, sărbătorită și la Sibiu
Ziua internațională a celor care activează în educație se sărbătorește anul acesta și în județul nostru, prin liber. Toți elevii stau astăzi acasă, urmând ca de mâine să revină la programul obișnuit, în funcție de scenariul după care funcționează unitatea de învățământ.
5 octombrie – Ziua internaţională a profesorului a fost desemnată de UNESCO cu scopul de a marca semnarea Recomandării UNESCO/OIM (Organizația Internațională a Muncii) privind statutul profesorilor. Recomandarea din 1966 împreună cu Recomandare privind învățământul superior (1977) formează principalul cadru de referință pentru abordarea drepturilor și responsabilităților cadrelor didactice. Tocmai din acest motiv, pe data de 5 octombrie sărbătorim atât ziua mondială a educației, cât și ziua profesorului. Profesorii sunt indispensabili dintr-un învățământ de calitate motiv pentru care, Organizația Națiunilor Unite insistă ca toți profesorii care sunt recrutați să fie remunerați pe măsură și să beneficieze de formare profesională, tocmai pentru a fi motivați de resursele educaționale și financiare.
Liber la Sibiu
Față de anii trecuți, când în școlile din Județul Sibiu se țineau cursuri în această zi, anul acesta Ministerul Educației Naționale și reprezentanții sindicatelor au decis ca toți elevii să stea acasă. Asta după ce s-a stabilit prin Contractul Colectiv de Muncă, ca Ziua Mondială a Educației să fie sărbătorită.
Următoareele zile libere pentru elevi și profesori în anul 2020 sunt:
- 30 noiembrie – Sfântul Andrei – zi liberă sărbătorită luni;
- 1 decembrie – Ziua Națională a României – zi liberă sărbătorită marți.
În anul școlar 2020-2021, la nivelul județului Sibiu, învață 59.134 de preșcolari și elevi, iar la catedre sunt aproape 8000 de cadre didactice.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
739