Rețeta unui preparat gustos
Rețeta de varză călită cu carne, la ceaun, un preparat tradițional, a fost preparată duminică de Cosmin Ignat, la Muzeul Țării Secașelor din Miercurea Sibiului.
Ingrediente: 3 l ulei de floarea soarelui, 3 kg ceapă albă, 3 kg morcovi, 3 kg carne porc și 2 kg cârnați porc, 15 kg varză albă, 5 kg roșii, Sare mare, Boia de ardei, O legătură de cimbru, Surpriza bucătarului.
Mod de preparare:
Se rumenesc cârnații și carnea în uleiul încins. După finalizarea acestui proces, aceștia se separă, după care se adaugă ceapa și morcovii curățați și tăiați în același ulei, călindu-se la foc mic. Se adaugă boia de ardei iar apoi varza frământată în prealabil cu sare mare. Puțin mai înainte se adaugă și roșiile. La final, întrega compoziție se lasă să fiarbă cu o legătură de cimbru, după care se adaugă cârnații și carnea.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.