Smart Lab Sibiu, Piața Mică nr. 22

Smart Lab Sibiu – digitalul prietenos și creativ pentru elevii sibieni

Smart Lab Sibiu este un prioect realizat de Asociația INACO, compania Shape Robotics și Samsung România în parteneriat cu Primăria Sibiu. Este primul spațiu dedicat tuturor celor care doresc sa dobândească competențe digitale: elevi, profesori sau cetățeni de orice vârstă.

“Ideea partenerilor de la INACO, Shape Robotics și Samsung a venit în contextul perfect, în care Primăria Sibiu a depus un proiect pe PNRR pentru echiparea unităților de învățământ cu echipamente IT inteligente, precum table digitale și computere performante, deschizând astfel toate cursurile către instrumentele digitale ca mijloace de învățare. Smart Lab-ul va fi mai mult decât un simplu laborator de informatică, urmând să fie disponibil pentru desfășurarea de lecții deschise pentru toate materiile, elevii putând să își dezvolte astfel creativ și concret competențele digitale.”, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu, la inaugurarea oficială a acestui spațiu.

Dotările au fost oferite gratuit de Asociația INACO și companiile Shape Robotics și Samsung, iar spațiul a fost pus la dispoziție de municipalitatea sibianaă. Smart Lab-ul dispune de: Display interactiv de 85“ (tablă interactivă); 9 computere All-in-one, dotate cu touch screen și procesoare de ultimă generație, interconectate într-o singură rețea cu computerul profesorului și cu display-ul interactiv; 28 de kit-uri de roboți programabili pe 2 nivele; O imprimantă 3D și filamente de mai multe culori; Un scanner 3D care formează imaginea tridimensională a oricărui obiect pentru ca acesta să poată fi produs de o imprimantă 3D; Un scanner performant pentru informații pe suport tipărit sau pentru manuale; 9 creioane 3D cu filamente de 20 de culori cu care copiii vor putea crea un obiect în spațiu sau plan; Un sistem de videoconferință alcătuit dintr-o cameră 4K și un sistem de sunet profesional (sound bar); Mobilier ergonomic individual; ochelari VR cu o bibliotecă de peste 100 de filme educative.

Într-o primă etapă vor fi invitați în laborator profesorii de Tehnologia Informației și a Comunicațiilor din unitățile de învățământ preuniversitar din Sibiu. Aceștia vor parcurge un modul de instruire pentru utilizarea echipamentelor din dotarea Smart Lab-ului, ulterior având posibilitatea să îi formeze pe toți învățătorii și profesorii din școlile de care aparțin.

Începând cu data de 24 aprilie, orice persoană interesată (elevi, profesori, sibieni în general, cu vârsta peste 8 ani) se va putea înscrie pentru a urma cursuri în acest laborator, Primăria Sibiu urmând să pună la dispoziție pe site-ul sibiu.ro un modul de programări în acest sens.

Activitățile din Smart Lab vor fi asigurate de studenți ai Universității Lucian Blaga – Facultatea de Inginerie, în baza unui protocol semnat între Primăria Sibiu și această instituție.

  1. Cursuri de inițiere sau dezvoltare a competențelor digitale – în speță, utilizarea computerului pentru sibienii cu vârsta peste 8 ani.
  2. Diverse lecții deschise la mai multe materii școlare, prin folosirea ochelarilor VR cu filme educative.
  3. Cursuri educative de programare și robotică, pe niveluri de competență
  4. Sesiuni de formare a profesorilor pentru utilizarea tablelor interactive.

Parteneriatul pentru SMART LAB este valabil timp de 3 ani, astfel că elevii sibieni vor putea urma pe rând cursuri aici.

”Vom reveni cu detalii referitoare la înscrieri și programul de cursuri.”, transmite Primăria Sibiu.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top