Restricțiile impuse la rata de peste 4/1000 de locuitori au fost ridicate de astăzi
Din Duminica Floriilor sibienii pot petrece mai mult timp înafara locuințelor. Dacă sâmbătă unitățile comerciale s-au închis la ora 18, iar de la ora 20 puteam părăsi locuințele numai pentru un motiv întemeiat, de astăzi în municipiul Sibiu restricțiile de weekend au fost ridicate. Acest lucru a fost posibil datorită ratei de incidență cumulată care a scăzut sub 4/1000 de locuitori.
”Având în vedere că astăzi, 25.04.2021 rata de incidență înregistrată la nivelul Municipiului Sibiu este de 3.29/1000 de locuitori, începând de astăzi nu se mai aplică măsurile de prevenire și combatere a răspândirii virusului SARS CoV-2 aplicate pentru depășirea pragului de incidență de 4/1000 de locuitori. Începând de astăzi rămân în vigoare doar măsurile aferente pragului de incidență de peste 3/1000 de locuitori.”, au transmis reprezentanții Instituției Prefectului Sibiu.
Mai multe detalii despre restricțiile ridicate, găsiți aici.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
VIDEO/FOTO Lacuri și bălți în Sibiu, după 3 zile de ploaie și ninsoare
2 ani agoLacuri și bâlți în tot Sibiul
Precipitațiile din ultimele zile au transformat mai multe zone din oraș în mici lacuri de acumulare. Dacă zilele trecute au apărut în spațiul public filmări sau poze cu acumulări de apă pe străzi sau în parcări, astăzi a venit rândul Parcului Sub Arini, și zona de protecție la inundații din dreptul străzilor Theodor Aman și Iazului.
Astăzi, după ce a fost semnalată acumularea din Parcul Sub Arini, Primăria alături de Sc Apă Canal au intervenit la decolmatarea pârâului Trinkbach. Ultim acțiune de curățenie pe pârâiul care străbate parcul s-a făcut la sfârșitul lunii februarie.
”Primăria Sibiu intervine alături de Apă Canal pentru îndepărtarea blocajului din aval care a cauzat aceste acumulări de apă. Ultima acțiune de curățenie pe pârâul Trinkbach a fost realizată acum 3 săptămâni. Se pare că blocajul s-a produs prin casetarea pârâului cu o terasă betonată, situată pe un teren privat. Zona de intrare a acestui canal era protejată cu un grilaj, dar aceasta a dispărut. Astfel, canalul s-a înfundat cu crengi și alte materiale aduse de debitul mărit al pârâului. Serviciul pentru Situații de Urgență și Serviciul Salubrizare va stabili mai multe locații unde se vor monta grilaje de reținere a materialelor aduse de pârâu. ”, ne-a declarat Mirela Gligore, Șef Serviciu Comunicare și Relații Externe, Primăria Municipiului Sibiu
Bălți de mari dimensiuni au fost semnalate și în cartierul Vasile Aaron. Locuitorii din zonă ne-au trimis mai multe poze cu apa care a înconjurat la propriu Biserica de pe strada Șureanu. Nici locul de joacă din zonă nu a scăpat de acumulările de apă. mai multe bălți se pot observa în poza alăturată.
Între cartierul Valea Aurie și Parcul Sub Arini, orașul nostru dispune de amenajări de protecție la inundații. Aceste lacuri/zone inundabile au fost concepute în urmă cu câteva secole pentru a proteja sibienii care locuiesc în imediata apropiere a pârâului Trinkbach. Singurele viețuitoare care s-au bucurat de noul luciu de apă sunt pescărușii și rațele.
Zona de sud a județului Sibiu de află de 3 zile sub cod galben și portocaliu de precipitații sub formă de ploaie și ninsoare.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru http://www.opiniadesibiu.ro.
212Înscrierea la clasa pregătitoare. Din 11 aprilie
10 luni agoÎnscrierile se fac online sau fizici, la școală
Înscrierile la clasa pregătitoare încep, conform calendarului publicat în Monitorul Oficial, pe 11 aprilie 2022. Termenul limită de depune a cererilor este 10 mai 2022. În această perioadaă, părinții pot alege metoda de completare și depunere a cererilor-tip. Fie online, fie merg la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea copiilor.
Luni, 28 martie, circumscripțiile școlare și planul de școlarizare propus( respectiv numărul de clase pregătitoare alocate), se vor afișa la fiecare unitate de învățământ, inclusiv pe site-ul acesteia, și pe site-ul inspectoratului școlar.
Pregătirea înscrierii în învățământul primar
- 28 martie: Afișarea circumscripțiilor școlare și a planului de școlarizare propus, respectiv numărul de clase pregătitoare alocate.
- 29 martie: Postarea pe site-ul centrelor județene de resurse și asistență educațională a modelului de cerere – tip (anexa nr. 2 la Metodologia de înscriere a copiilor în învățământul primar, aprobată prin Ordinul ministrului educației nr. 3.445/2022) pentru evaluarea dezvoltării copiilor care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2022, inclusiv, și care nu au frecventat grădinița / s-au întors din străinătate.
- 29 martie: Afișarea la sediul unității de învățământ / pe site-ul acestora, a criteriilor specifice de departajare elaborate de unitățile de învățământ, în urma consultării cadrelor didactice și a partenerilor sociali – sindicate, consiliu reprezentativ al părinților – după verificarea existenței unor elemente de discriminare de către consilierul juridic al inspectoratului școlar și aprobate în consiliul de administrație al unității de învățământ.
- 30 martie – 8 aprilie: Evaluarea dezvoltării copiilor care împlinesc 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2022 și eliberarea recomandării pentru înscrierea în învățământul primar
- 11 aprilie: Transmiterea proceselor-verbale care cuprind listele cu numele copiilor și rezultatele evaluării, respectiv recomandarea de înscriere în clasa pregătitoare sau în grupa mare, după caz, de la unitățile de învățământ preșcolar sau CJRAE/CMBRAE, către comisiile județene/Comisia Municipiului București.
Completarea și validarea cererilor-tip de înscriere în învățământul primar
- 11 aprilie – 10 mai: Completarea cererilor-tip de înscriere de către părinți/ tutori legal instituiți/ reprezentanți legali, online sau la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea copiilor;
Depunerea/transmiterea cererilor-tip de înscriere la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea copiilor, inclusiv a recomandării de înscriere în clasa pregătitoare, după caz, respectiv a declarației pe proprie răspundere și a documentelor necesare în copie simplă; Validarea fișelor de înscriere generate de aplicația informatică.
Prima etapă de înscriere în învățământul primar
- 11 mai – 12 mai: Procesarea de către Comisia națională a cererilor-tip de înscriere, cu ajutorul aplicației informatice și repartizarea copiilor la școala de circumscripție.
- 13 mai – 25 mai: Procesarea la nivelul unităților de învățământ, pe baza informațiilor din cererile-tip de înscriere și din documentele depuse/transmise de părinți/ tutori legal instituiți/reprezentanți legali, a cererilor prin care se solicită înscrierea la o altă unitate de învățământ decât la școala de circumscripție, pe locurile rămase libere. Marcarea, în aplicația informatică, a cererilor – tip de înscriere pentru candidații admiși în această fază.
- 26 mai: Procesarea de către Comisia națională a cererilor-tip de înscriere, cu ajutorul aplicației informatice și repartizarea la școala de circumscripție a copiilor ai căror părinți/tutori legal instituiți/reprezentanți legali au solicitat înscrierea la o altă unitate de învățământ decât la școala de circumscripție, dar nu au fost admiși din lipsă de locuri și care au exprimat în această fază opțiunea pentru înscrierea în școala de circumscripție.
- 27 mai: Afișarea în unitățile de învățământ și pe site-ul inspectoratului școlar a candidaților înmatriculați și a numărului de locuri rămase libere.
A doua etapă de înscriere în învățământul primar
- 30 mai: Comunicarea, prin afișare la unitățile de învățământ și pe site-ul inspectoratului, a procedurii specifice de repartizare a copiilor pe locurile disponibile, elaborate de inspectoratul școlar;
- 31 mai – 7 iunie: Depunerea/transmiterea cererii-tip de înscriere la secretariatul unității de învățământ aflate pe prima poziție dintre cele trei opțiuni exprimate pentru etapa a doua, de către părinții copiilor care nu au fost cuprinși în nicio unitate de învățământ în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă;
Validarea cererilor-tip de înscriere la unitatea de învățământ aflată pe prima poziție în opțiunile privind înscrierea copiilor.
- 8 iunie – 9 iunie: Procesarea la nivelul unităților de învățământ a cererilor-tip de înscriere depuse de părinți/tutori legal instituiți/reprezentanți legali, aplicând procedura specifică elaborată de inspectoratul școlar, pe baza criteriilor generale și a celor specifice de departajare, în limita locurilor disponibile;
- 10 iunie: Afișarea la fiecare unitate de învățământ a listelor finale ale copiilor înscriși în clasa pregătitoare.
- 1 septembrie – 8 septembrie: Centralizarea și soluționarea de către inspectoratul școlar a cererilor părinților/ tutorilor legal instituiți/ reprezentanților legali ai copiilor care nu au fost încă înscriși la vreo unitate de învățământ.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
188Accident grav aproape de miezul nopții. 4 victime | VIDEO
o lună agoAccident pe prelungirea bvd. Mihai Viteazul
Accidentul, conform primelor cercetări la fața locului efectuate de polițiștii sibieni, s-ar fi produs după ce conducătorul auto a pierdut controlul mașinii înmatriculate în județul Brașov, și a intrat în coliziune cu un TIR parcat pe marginea părții carosabile.
”Polițiștii rutieri continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate cauza și împrejurările în care s-a produs accidentul.”, a transmis IPJ Sibiu.
În utma impactului au rezultat 4 victime. 3 dintre acestea au fost găsite de echipajele de salvare în stop cardio-respirator.
”Din primele informații sunt 4 victime, una dintre ele fiind încarcerată, celelalte 3 victime fiind în stop cardio-respirator.”, a transmis ISU Sibiu.
ISU Sibiu a intervenit de urgență cu o autospecială de descarcerare, o autospecială de stingere și un echipaj SMURD. De asemenea a intervenit și SAJ cu 5 ambulanțe.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
40