Restricțiile impuse la rata de peste 4/1000 de locuitori au fost ridicate de astăzi
Din Duminica Floriilor sibienii pot petrece mai mult timp înafara locuințelor. Dacă sâmbătă unitățile comerciale s-au închis la ora 18, iar de la ora 20 puteam părăsi locuințele numai pentru un motiv întemeiat, de astăzi în municipiul Sibiu restricțiile de weekend au fost ridicate. Acest lucru a fost posibil datorită ratei de incidență cumulată care a scăzut sub 4/1000 de locuitori.
”Având în vedere că astăzi, 25.04.2021 rata de incidență înregistrată la nivelul Municipiului Sibiu este de 3.29/1000 de locuitori, începând de astăzi nu se mai aplică măsurile de prevenire și combatere a răspândirii virusului SARS CoV-2 aplicate pentru depășirea pragului de incidență de 4/1000 de locuitori. Începând de astăzi rămân în vigoare doar măsurile aferente pragului de incidență de peste 3/1000 de locuitori.”, au transmis reprezentanții Instituției Prefectului Sibiu.
Mai multe detalii despre restricțiile ridicate, găsiți aici.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
Vaccinare: 2000 de profesori și 60% din IPJ și ISU s-au imunizat
2 ani agoVaccinarea în Sibiu
De la începutul campaniei de vaccinare, în județul Sibiu au fost administrate aproape 66.000de doze de vaccin anticovid19. 44.308 persoane au fost imunizate cu prima doză de vaccin și 20.810 persoane cu cea de-a doua doză.
În ultimele 24 de ore au fost vaccinați împotriva Covid-19 un număr de 1.539 sibieni, din care 171 cu vaccin AstraZeneca și 1368 cu vaccin Pfizer.
Care este gradul de imunizare?
Am încercat să aflăm care este situația vaccinării în instituțiilor sibiene. Am ales pentru început Inspectoratul Școlar Județean, Inspectoratul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul de Poliție al Județului Sibiu.
Angajații din învățământ pe primul loc
În ceea ce privește vaccinarea personalului angajat în unitățile de învățământ și unitățile conexe din județul Sibiu, la finalul săptămânii trecute, situația era următoarea:
- Din totalul de 4 718 de cadre didactice angajate la nivelul județului Sibiu s-au vaccinat 41.03 %, adică 1936. Mai erau programate 1597 din 2312 înscrise pe platformă.
- Județul Sibiu are 527 de angajați ca personal didactic auxiliar. 45.16% s-au vaccinat deja, în timp ce 205 erau programați deja, din cei 232 înscriși pe platforma de vaciinare.
- 37.38% din peronalul nedidactic a fost vaccinat până în 25 martie, adică 440 din 1177 de persoane. Pe platforma de vaccinare mai sunt înscrise 545 de angajați, iar 403 dintre aceștia au deja o programare validă.
Sorin Cîmpeanu a declarat aseară la Digi24 ca până în mai vor fi vaccinați mult peste jumătatea numărului de angajați din sistem
”Vaccinarea merge foarte bine. Avem 150.000 angajaţi vaccinaţi acum, Până la începutul lunii mai vom avea un număr mult mai mare Mult peste jumătate din angajaţii din învăţământ.” a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu
ISU Sibiu: ”Revenirea la viața normală va fi mai rapidă cu ajutorul vaccinului”
”Din dorința de a se proteja de acest inamic nevăzut și cu speranța că revenirea la viața normală va fi mai rapidă cu ajutorul vaccinului, până în prezent un număr de 274 de cadre militare ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu, au ales să se imunizeze, vaccinându-se.”, a transmis Slt. Alina VOINA, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.
Cele 274 de cadre militare ale ISU Sibiu care s-au imunizat reprezentă aproximativ 60% din numărul total al angajaților.
IPJ Sibiu: aproape 400 de cadre și-au exprimat dorința vaccineze
De la începutul campaniei de vaccinare, la nivelul IPJ Sibiu, și-au exprimat intenția de vaccinare aproximativ 400 de cadre.
”Până în prezent, s-au vaccinat 60% dintre cei inscrisi pe liste.”, au transmis reprezentanții IPJ Sibiu
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
380Falșii instalatori au furat 1500 lei
2 ani agoFalșii instalatori acționează la Sibiu
La data de 7 aprilie, o femeie în vârstă de 75 de ani, din municipiul Sibiu, a reclamat faptul că, în jurul orei 09.30, sub pretextul că sunt instalatori, două persoane necunoscute au pătruns în locuința sa și au sustras 1.500 de lei.
Polițiștii îi caută pe falșii instalatori
Polițiștii sibieni au deschis un dosar penal de cercetare privind săvârșirea infracțiunii de furt și desfășoară activități specifice în vederea identificării autorilor și aplicării măsurilor legale.
În fapt, sibianca a sesizat că în jurul orei 09.30 la domiciliul său s-au prezentat doi bărbaţi cărora, sub pretextul că sunt instalatori, le-a permis accesul în locuință pentru a efectua reparații la țevile de apă din baie. Unul dintre falșii instalatori, profitând de neatenția acesteia, i-a sustras 1500 lei, bani pe care victima îi păstra într-un dulap.
Unul dintre modurile de operare ale hoților care fură din locuințe este cel al falsului angajat. Acești infractori acționează prin distragerea atenției sau atribuirea unor calități false. Astfel, ei încearcă să ajungă în casele oamenilor, pentru a le sustrage banii sau bunurile de valoare.
Ce trebuie să faceți ca să nu fiți furați de falșii instalatori?
”Pentru a nu deveni victima furturilor în propria locuință:
Nu permiteți accesul în locuință persoanelor necunoscute care se prezintă în calitate de instalatori, electricieni, angajați ai firmelor de apă-canal, electricitate sau gaz;
De obicei, acești falși angajați sunt bărbați cu aspect îngrijit, cu vârste cuprinse între 25 – 50 de ani, care, de cele mai multe ori, poartă salopetă asemănătoare cu a firmei reale și pot prezenta legitimații false. Când astfel de persoane se prezintă la ușa locuinței dumneavoastre, avertizați-le că veți anunța poliția, fără a le permite accesul;
Aveți în vedere faptul că odată pătrunși în apartament, la terminarea așa zisei lucrări de reparație solicită o sumă mare de bani, în speranța că victima va aduce banii din locul unde îi păstrează. Urmăresc victima în timp ce ia banii din locul de păstrare după care îi distrag atenția și sustrag bani și alte bunuri de valoare din locul respectiv;
De obicei, infractorii acționează în prima parte a zilei și vizează îndeosebi apartamentele de bloc și persoanele vârstnice, care fie locuiesc singure fie petrec mare parte a timpului singure. Aleg această categorie de persoane întrucât, pe de o parte se mizează pe capacitatea lor mai redusă de a reține detalii sau a-i recunoaște, iar pe de altă parte, se mizează pe capacitatea de rezistență fizică mai scăzută a vârstnicilor.”, transmit reprezentanții IPJ Sibiu.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
2116 localități din județ au depășit rata de incidență de 3 la mie
2 ani ago6 roșii, 14 albe
Începând de duminică, la nivelul județului Sibiu s-au raporat 6 localități cu rata de incidență cumulată mai mare de 3/1000 de locuitori. În capul listei se află comuna Orlat cu 4.20, comuna Șelimbăr cu 3,99, municipiul Sibiu cu 3,56(în creștere față de sâmbătă), cumuna Șura Mică cu 3,36, Cârța cu 3,27 și orașul Cisnădie cu 3,04. În aceste localități este sau urmează să se instutuie scenariul roșu, timp de 14 zile de la aprobarea hotărârii CJSU al județului Sibiu.
Instituția Prefectului Județului Sibiu a raporat astăzi o rata de 2,26 la mia de locuitori valabilă pentru întreg județul. Pe lista raportată duminică de Prefectură apar 14 localități albe. Localități în care nu s-a înregistrat niciun caz de infecție cu SARS-Cov2 în ultimele 14 zile.
În județul Sibiu în ultimele 24 de ore au fost confimarte pozitiv 63 de persoane. La ora 08:00 erau spitalizate peste 250 de persoane, dintre care pe ATI 37 adulți.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru http://www.opiniadesibiu.ro.
217