Aer Liber la Liceul Noica. 20 de arbori au fost plantați

Aer Liber și Liceul Teoretic Constantin Noica Sibiu, parteneri în proiecte educative

Aer Liber împreună cu elevii Liceului Teoretic Constantin Noica au plantat cu succes 20 de puieți de arbori, tei și stejar, donați de către Direcția Silvică Sibiu în curtea liceului, în cadrul proiectului Săptămâna Verde. Această inițiativă a avut ca scop sensibilizarea comunității cu privire la problemele cauzate de poluarea aerului și importanța plantării de arbori pentru îmbunătățirea calității aerului.

În timpul evenimentului, Asociația Aer Liber a realizat o prezentare interactivă despre tehnologia folosită pentru măsurarea calității aerului în Sibiu și despre platforma independentă www.aerliber.ro, care oferă informații relevante și în timp real despre calitatea aerului în cartierele municipiului Sibiu. De asemenea, au fost discutate și problemele cauzate de o calitate scăzută a aerului și impactul acesteia asupra sănătății și mediului înconjurător.

„În calitate de director al Liceului Teoretic Constantin Noica, dar și ca profesor de geografie, sunt încântat de angajamentul elevilor și Asociației Aer Liber în promovarea educației ecologice și a protejării mediului înconjurător prin plantare de arbori în curtea școlii în cadrul proiectului Săptămâna Verde. Această activitate nu numai că îmbunătățește calitatea aerului, dar oferă și o oportunitate unică pentru elevi de a învăța despre importanța ecosistemelor și schimbările climatice. Împreună cu Asociația Aer Liber, ne propunem să educăm și să inspirăm tinerii să devină lideri în protecția mediului și să contribuie la un viitor mai verde și mai durabil pentru toți.” a declarat Mihai Ordean, director al Liceului Teoretic Constantin Noica.

„Sunt mândru de implicarea și angajamentul elevilor Liceului Teoretic Constantin Noica, eu fiind alumni al acestui liceu, în protejarea mediului și sunt convins că vom îmbunătăți calitatea vieții în comunitatea noastră prin proiecte ecologice continue și promovarea unui mediu sănătos și curat.” a declarat Tiberiu Mitrea, președintele Asociației Aer Liber.

Această activitate a avut un impact pozitiv nu numai asupra mediului, dar și asupra comunității locale, prin implicarea elevilor într-un proiect educativ și ecologic. Asociația Aer Liber și Liceul Teoretic Constantin Noica continuă să promoveze educația și acțiunile ecologice prin implicarea în proiecte viitoare.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top