Protest și la Registrul Comerțului Sibiu

Protest declanșat de SAONRC în Oficiul Naţional al Registrului Comerţului

Protestul angajaților din cadrul Oficiului Naţional al Registrului Comerţului are ca idee principală mesajul: ”Ne opunem discriminării, Cerem eliminarea inechitäţilor salariale!”.

Cei 21 de angajați ai Registrul Comerțului din Sibiu au protestat astăzi în fața instituției, începând cu ora 13:30. Acest protest continuă și zilele următoare, iar vineri se anunță un miting la Ministerul Justiției.

Sindicatul Angajaţilor din Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (SAONRC), afiliat la Federația PUBLISIND și la Blocul Național Sindical – a declanșat proteste contra inechităților salariale și a discriminării salariaților din ONRC față de celelalte categorii de angajați din familia ocupațională justiție, tratament disproporționat în raport cu importanța activităților derulate și cu nivelul de complexitate a muncii prestate de salariații din ONRC în actualul context economic și financiar marcat de obligațiile legate de implementarea PNRR.

SAONRC cere Guvernului României demersuri urgente pentru majorarea salariilor cu 15% având în vedere faptul că ONRC este instituţia publică cu cel mai mic nivel de salarizare din justiție. Totodată revendicăm acordarea sporului de risc şi suprasolicitare neuropsihică, drept care se acordă tuturor celorlalte categorii de salariați din familia ocupaţională “Justiţie”.

În scopul susținerii revendicărilor salariaților din ONRC, au fost anunțate următoarele acțiuni sindicale:

  • 23-25 aprilie 2024 – începând cu ora 13:30 – mitinguri organizate la nivel național în toate județele, în fața instituțiilor.
  • 26 aprilie 2024 – începând cu ora 11,00 – miting la sediul Ministerului Justiției
  • Începând din luna august 2024 – declanșare conflict colectiv de muncă
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top