Primăria Sibiu: 1,5 milioane de lei pentru 10 stații duble de încărcare

Primăria Sibiu anunță începerea monării a încă 10 stații publice de încărcare a autovehiculelor electrice

Primăria Sibiu începe montarea a 10 stații publice de încărcare a autovehiculelor electrice. Investiția este finanțată în proporție de 90% printr-un program inițiat de Administrația Fondului pentru Mediu.

Lucrările de instalare a stațiilor au fost avizate de Comisia de Circulație până în 30 iunie, fiind necesare lucrări de săpătură în carosabil și trotuare pentru realizarea conexiunilor la rețeaua electrică din zonele respective. Pentru a nu afecta traficul, lucrările care implică suprafața carosabilă din zonele circulate se vor efectua noaptea.

Primăria a ales ca două stații duble de încărcare să fie montate în parcarea Cazarma 90 și pe str. 9 Mai, în parcarea de lângă parcul din Piața Gării. Câte o stație de încărcare multistandard va fi montată în parcarea din Piața Aurel Vlaicu (din fața băncii Raiffeisen), în parcarea de pe str. Rahovei, în zona intersecției cu Aleea Șelimbăr, în parcarea de pe Calea Cisnădiei, în zona intersecției cu str. Siretului , în parcarea de pe Calea Șurii Mici, în zona intersecției cu Drumul Ocnei (lângă Direcția Sanitar-Veterinară), în parcarea din spatele Centrului Cultural Ion Besoiu și în parcarea de pe str. V. Cârlova (în fața Stadionului Voința).

Fiecare stație va avea un punct de încărcare multistandard, în curent continuu, la o putere de 50 kW (încărcare rapidă) și un punct de reîncărcare pentru curent alternativ, la o putere de 22 kW (încărcare lentă). Un detaliu tehnic important pentru deținătorii de astfel de vehicule: stațiile sunt prevăzute cu priza curent alternativ Tip 2, cablu de încărcare tip CCS și cablu de încărcare tip CHAdeMO.

“Odată cu implementarea acestui proiect, în municipiul Sibiu vom avea 15 stații publice de încărcare a mașinilor electrice și hibride. De asemenea, reamintesc faptul că am depus proiecte pentru obținerea finanțării prin PNRR care includ instalarea a încă 57 de stații de încărcare, acestea urmând să se concretizeze pe măsură obținerii fondurilor și contractării execuției investițiilor”, transmite Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Primăria Sibiu a semnat un contract cu firma SC Street Lighting pentru proiectare și execuție (inclusiv montaj), în de 1,5 milioane lei.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top