SCJU a mutat pacienții în ”noua” clădire de la Neurologie

SCJU Sibiu a început procesul de medicalizare a pavilionului Neurologie

SCJU Sibiu a început procesul de medicalizare a clădirii “Neurologie”, încă de săptămâna trecută. Astfel, după finalizarea lucrărilor de reabilitare, modernizare și echipare medicală, s-au realizat procedurile pentru avizarea modificării de structură de către Direcția de Sănătate Publică Sibiu, precum și procesul de igienizare a spațiului. Ca urmare, clădirea va reintra progresiv în circuitul medical, în urma avizării noi structuri de către DSP Sibiu.

În cadrul pavilionului își desfășoară activitatea Secția Clinică Neurologie, în spațiile de la parter, etajul I și etajul II și Secția Hematologie în spațiile amenajate la etajul III al clădirii.

Procesul de medicalizare a pavilionului a început deja și se desfășoară etapizat, urmând ca acesta să se încheie pe parcursul săptămânii. În primă fază, s-a derulat mutarea cabinetelor, echipamentelor și a tuturor accesoriilor medicale și de mobilier ale Secției Clinice Neurologie, iar pacienții au fost relocați astăzi.

În ceea ce privește Secția Hematologie a SCJU Sibiu, relocarea echipamentelor și a pacienților a început luni, urmând să se încheie până la finalul săpătămânii acesteia. Conform structurii temporare aprobate de DSP Sibiu, Secția Clinică Neurologie a SCJU Sibiu dispune de 54 de paturi pentru spitalizarea continuă. De asemenea, în același pavilion își desfășoară activitatea Compartimentul Terapie Intensivă Neurologie cu un total de 10 paturi iar Secția Hematologie dispune de un număr de 22 de paturi.

Lucrările de reabilitare, modernizare și echipare medicală a clădirii situate pe strada Pompei Onofrei au fost gestionate de Consiliul Județean Sibiu, fiind finanțate de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene. Valoarea investiției s-a cifrat la 40,26 milioane lei, din care 561 mii lei a reprezentat contribuția Consiliului Județean Sibiu.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top