Poliția Locală Sibiu. 6 șantiere amendate

Poliția Locală a verificat șantierele din municipiul Sibiu

Poliția Locală, prin Departamentul disciplina în construcții, a desfășurat o acțiune de verificare a șantierelor din Sibiu pe care se construiesc locuințe și spații de birouri. Verificările au vizat respectarea de către constructori a prevederilor legale privind curățenia pe șantier și în jurul acestuia.

Din cele 17 șantiere verificate, în 6 cazuri au fost constatate nereguli și au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 6.600 de lei. Principalele abateri au fost legate de neevacuarea pământului, molozului și a altor reziduuri, depozitarea pe străzi, trotuare sau pe domeniul public de materiale de construcții și ambalaje, iar unii constructori nu au asigurat curățarea camioanelor la ieșirea din zona șantierului.

După aplicarea amenzilor, polițiștii locali au revenit pe aceste șantiere, însă de această dată nu au mai constatat probleme, constructorii asigurând curățenia.

Reamintim obligațiile constructorilor conform HCL 210/2001: Să împrejmuiască șantierul; Să depoziteze, materialele de construcții în mod ordonat, în interiorul șantierului și nu pe domeniul public; Să transporte reziduurile doar pe traseul și la locurile stabilite în acest sens; Să asigure curățarea autospecialelor, inclusiv a roților și etanșarea acestora la ieșirea de pe șantier, pentru a nu murdări străzile; Să evite producerea şi răspândirea prafului, prin stropirea cu apă a părţilor din clădirea în curs de demolare şi a molozului încărcat în vehicule.

Cetățenii care constată nereguli în organizarea șantierelor și respectarea prevederilor de mai sus pot sesiza Poliția Locale la telefon 0369/911 sau în aplicația Sibiu City App.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top