Școala se face în Muzeul ASTRA
Școala în satul tradițional, ediția 2023, începe cu un prim capitol. Astfel, de uni 5 iunie până duminică 11 iunie, în Muzeul în aer liber, zona Etno Tehno Parc, între orele 10.30-13.00 & 14.00-17.30 sunt așteptați vizitatorii muzeului din Dumbrava Sibiului.
”Urmează o săptămână de ateliere educaționale de modelaj lut, sub îndrumarea meșterului popular Roxana Mărcoiu.”, transmite Muzeul ASTRA.
Participarea la ateliere se face în baza biletului de intrare în muzeu.
Din iunie până în septembrie, zi de zi, între orele 10.00 și 18.00, meșterii populari vă destăinuie tainele vechilor meserii, în cadrul atelierelor meșteșugărești, spectacolelor de teatru interactiv și muzică simfonică.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
Sibiul participă la Săptămâna Europeană a Sportului, 23-30 septembrie
1 an agoSibiul înscis în România BE CREATIVE
Sibiul a fost înscris în proiectul “România BE ACTIVE!” inițiat în contextul Săptămânii Europene a Sportului, la invitația Ministerului Tineretului și Sportului. Acesta este un program al Comisiei Europene care se va desfășura în perioada 23-30 septembrie.
“Primăria Sibiu sprijină sportul sibian în primul rând prin investiții în infrastructură, dar și prin oferirea spre închiriere a sălilor de sport și a altor facilități sportive la prețuri modice sau chiar gratuit. Am înscris Sibiul în acest proiect inițiat de Comisia Europeană și organizat de Ministerul Tineretului și Sportului pentru a promova sportul de performanță și mișcarea pentru sănătate. Pentru prima ediție, numărul de înscrieri este încurajator, semn al interesului ridicat din partea operatorilor. Sper ca sibienii să participe în număr cât mai mare la aceste evenimente și să adopte sportul ca mod de viață sănătos, nu doar în această săptămână specială.” , a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu
Primăria Sibiu a invitat cluburi sportive de drept public din tot Sibiul, cluburi și asociații sportive private, unități de învățământ, dar și servicii ale administrației publice locale să participe cu evenimente în cadrul acestui program. Până în prezent au răspuns pozitiv mai mulți operatori cu aproape 20 de evenimente pe care le vor organiza în săptămâna menționată. Acestea au fost înscrise pe platforma creată de Minister, lista rămânând în continuare deschisă entităților care doresc să se alăture.
În lista cu evenimente sunt incluse jocuri amicale de baschet, jocuri de baschet pentru persoanele cu dizabilități, sesiune de inițiere în handbal, antrenamente de fotbal, tenis, rugby și atletism, antrenamente și demonstrații de culturism, prezentări de judo, exerciții fizice sub formă de dans, sesiuni de alergare, demonstrații pentru inițierea în patinaj și diverse jocuri dinamice. Publicul poate participa gratuit la toate acestea, fie implicându-se activ, fie ca spectator. La Lacul Binder doritorii vor putea utiliza gratuit caiacele pe lac pe parcursul întregii săptămâni, iar la Baia Populară cei interesați să facă mișcare pot participa gratuit la o oră de TRX, combinat cu elemente de cardio și stretching.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
171Noaptea Muzeelor. Sâmbătă 14 Mai la Muzeul Astra
1 an agoNoaptea Muzeelor revine la Muzeul ASTRA
Sâmbătă, 14 mai, între orele 18:00-0:30 în Muzeul în aer liber se v-a desfășura Noaptea Muzeelor.
Intrarea va fi liberă pe cele două intrări principale (intrarea nr.1 – Pavilionul Muzeal Multicultural + intrarea nr.2 – Hanul din Tulgheș) din muzeu, dar și în Muzeul Țării Secașelor din Miercurea Sibiului și la Centrul Cultural Memorial ”Dr. Gheorghe Telea-Bologa” din Nou Român, unități ale Muzeului ASTRA, însă între orele 18-22.
”Vom avea 12 ateliere meșteșugărești & gastronomice, dar și activități interactive, organizate în 6 locații diferite din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.”, transmit reprezentanții Muzeului Astra.
Programul complet, aici.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
219Domeniul public – spații pentru Sf. Valentin, 1 și 8 martie
2 ani agoDomeniul public – 95 de standuri
Pentru că se apropie sărbătoarea Sf. Valentin, urmată la puțin timp de 1 și 8 Martie, Primăria Sibiu a stabilit modul de ocupare a domeniului public de către comercianții interesați să vândă produse specifice, perioadele în care se va permite comercializarea acestor produse și locațiile din oraș pentru care se poate emite aviz.
Standurile de pe domeniul public, în număr de 95, vor putea fi amplasate astfel:
- 35 de standuri în cartierele orașului, în zonele: V. Aaron, B-dul M. Viteazu, Cireșica, V. Aurie, Ștrand, Turnișor, Terezian, Piața 1 Decembrie 1918, Calea Gușteriței și Broscărie;
- 13 standuri în Piața Huet;
- 7 standuri în Piața Unirii, în fața magazinului Dumbrava;
- 40 de spații pe str. Nicolae Bălcescu (între Farmacia 24 și str. Al. P. Ilarian).
Standurile vor fi distanțe corespunzător, pentru siguranța cumpărătorilor.
Perioadele pentru care puteți solicita ocuparea unui stand sunt următoarele: 11-14 februarie pentru Sf. Valentin, 25 februarie – 1 martie pentru 1 martie și 4-8 martie pentru 8 martie.
Pașii de urmat de către comercianții interesați:
- Faceți o programare online pentru prezentarea la ghișeu. Pentru aceasta, accesați spadpp.sibiu.ro, secțiunea Programări ghișeu online:
https://extranet.sibiu.ro/DomeniulPublicGeneral/Programare.aspx.
Pentru Sf. Valentin programările se pot face în data de 9 februarie. Pentru 1 și 8 martie, programările online se pot face în perioada 17 februarie, de la ora 9.00 – 20 februarie. - Prezentați-vă la ghișeul Serviciul de Administrare a Domeniului Public din Piața Mică nr. 22 în data și la ora pe care le-ați programat online. Reamintim că accesul persoanelor în incintă este permis doar persoanelor care fac dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, celor care prezintă rezultatul negativ al unui test RT- PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 48 de ore și celor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.
- Comercianți se vor prezenta cu o copie după cartea de identitate, certificatul de producător sau certificatul de înregistrare la Registrul Comerțului și vor completa o cerere tip. Fiecare societate comercială, persoană fizică autorizată, întreprindere familială sau întreprindere individuală va putea solicita spre avizare un singur amplasament, o măsură adoptată în fiecare an pentru a facilita accesul a cât mai mulți operatori economici. Precizare: alocarea spațiilor se va face în ordinea depunerii dosarelor complete, care îndeplinesc criteriile.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
179