Piața la birou continuă
Piața la birou, un proiect apreciat în rândul sibienilor revine în prima vineri din luna iunie, la sediul Consiliului Județean Sibiu. 10 producători locali vin în centrul Sibiului, pe strada General Magheru, nr. 14, cu produse proaspete și de sezon.
Consiliul Județean Sibiu îi invită pe sibienii care locuiesc în apropiere, pe cei care au locul de muncă în zona centrală sau sunt în trecere prin Sibiu să se aprovizioneze cu produse proaspete și de sezon cultivate și pregătite în Cornățel, Mohu, Șura Mică, Apoldu de Jos, Slimnic, Rășinari, Cisnădie și mun. Sibiu.
Cei 10 producători care aduc piața la birou sunt: Blezu Dumitru – Legume/fructe, Cornățel; Stănilă Doina – Legume/fructe, Mohu; Boteanu Andrei – Legume/fructe, Șura Mică; Fălămaș Gheorghe – Legume/fructe, Apoldu de Jos; Ferma Rodiana, Avram Ana Maria – Mere/siropuri, Slimnic; Sită Mioara – Panificație/patiserie, Apoldu de Jos; Dragoe Oana – Lactate, Șura Mică; Tăvală Ioan – Ouă/pui, Rășinari; Miholcea Pavel – Produse apicole, Cisnădie; Opriță Florin – Flori, Sibiu.
Piața va fi deschisă între orele 9 – 13.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
Junii Sibiului dăruiesc tradiții, și de Crăciun 2021
3 ani agoJunii Sibiului – Iată vin colindători
Membrii Ansamblului Folcloric Profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului” vin cu un dar special pentru public, de Crăciun. Astfel, ne vom bucura de frumusețea tradițiilor românești prin momentele muzical-coregrafice oferite de Junii Sibiului în spectacolul-emisiune „Iată, vin colindători!”, filmat la Sibiu și difuzat de postul TVR 1 în 24 și 25 decembrie, precum și în cadrul semifinalei concursului „Vedeta Populară”, difuzate în 26 decembrie, de Televiziunea Română.
Marele Praznic al Nașterii Domnului este sărbătorit împreună cu publicul – spectator, de către Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Cindrelul-Junii” Sibiu, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Sibiu. Astfel, membrii Ansamblului Folcloric Profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului” sunt promotori ai colindelor românești, ai dansurilor și cântecelor tradiționale, prin intermediul emisiunilor difuzate în prime-time.
Obiceiuri de Crăciun și bucate alese, în emisiunea „Iată, vin colindători!”
În Ajun și în prima zi de Crăciun, primim cete de colindători din întreaga țară, căci Junii Sibiului, Ansamblul Profesionist „Banatul” și Iuliana Tudor sunt gazdele spectacolului-emisiune „Iată, vin colindători!”, difuzat de postul TVR 1 în 24 decembrie, între orele 21.00-23.00, și în 25 decembrie, între orele 17.45-19.45.
Vor aduce urări de bine și ne vor aminti despre tradițiile românilor, la marile sărbători: Ansamblul „Cindrelul-Junii Sibiului”, Ansamblul „Banatul” – Dubaşii, Ansamblul de copii „Cununiţa Năzdrăvană” din Satu Mare, Ansamblul de copii „Cosăul” din Budeşti Maramureş, Grupul „Moldava” din Fălticeni, judeţul Suceava, Grupul „Bujorelul” din Drăgăneşti Olt, Alina Pinca şi Grupul din Cergău, judeţul Alba, Cornelia Căprariu Roman şi Fetele de la Şicula, judeţul Arad, Ansamblul „Constantin Arvinte” din Iaşi, Ansamblul „Dor Românesc” din Bistriţa, Alina Bîcă, Robert Târnăveanu, Liliana Laichici, Stana Stepanescu şi Ciprian Pop, Mariana Anghel,
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Marcel Părău şi Grupul din Retiş, judeţul Sibiu, Antonela Ferche Buțiu şi Grupul din Bihor, Traian Stoiţă, Ovidiu Homorodean, Sebastian Stan, Răzvan Năstăsescu, Carmen Popovici Dumbravă şi Elevii Şcolii Populare de Artă din Timişoara, Ilie Medrea şi colindătorii Aurel Lupu şi Tin Vasilescu, Bogdan Toma şi Grup din Ţinutul Pădurenilor, judeţul Hunedoara, Grupul Folcloriştii: Adriana Anghel, Daria Gâdea, Ionela Sterp, Geanina Gavrilă, Cristina Bugnar, Denisa Balu, Nicuşor Balu, Cristian Tomoni, Daniel Scorobete, Marian Gogan, Laurenţiu Marian, Adrian Stanca, Oana şi Raluca Stanca, Adrian Neamţu, Bujorel Polhac, Urşii din Asău, judeţul Bacău, Tudor Furdui Iancu și Nicolae Furdui Iancu.
Emisiunea a fost filmată la Sibiu, fără public, fiind un eveniment organizat de Consiliul Judeţean Sibiu, prin CJCPCT „Cindrelul-Junii” Sibiu, împreună cu Consiliul Judeţean Timiş, prin Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Timiş; parteneri: TVR și Muzeul ASTRA, sponsori: Domeniul Ciumbrud și Catena.
Folclorul minorităților, la „Vedeta Populară”
În cea de-a doua zi de Crăciun, petrecem pe ritmuri specifice minorităților din România, căci concurenții ajunși în semifinala competiției „Vedeta Populară” își dovedesc talentul în a interpreta melodii specifice altor popoare, iar Junii Sibiului vor realiza incursiuni în dansuri populare specifice folclorului italian, grecesc, maghiar, aromân, sârbesc, ucrainean şi ţigănesc, susținând concurenţii.
Semifinala „Vedeta Populară” va fi difuzată de TVR 1 duminică, 26 decembrie 2021, între orele 21.00-24.00.
254Lora a fumat 23 de ani. Află povestea renunțării la țigări!
2 ani agoLora s-a alăturat campaniei ”Eu am reușit. Și tu POȚI!”
Lora: Atât timp cât avem țigara în mână, interiorul nostru urlă!
Cântăreață, actriță, prezentatoare TV, Lora este cunoscută în România drept una dintre cele mai carismatice prezențe feminine din show-bizz.
Vedeta a acceptat să se implice în campania Spitalului de Pneumoftiziologie, intitulată „Eu am reușit. Și tu POȚI!” și să împărtășească publicului cum a reușit să renunțe la țigări, după ce a fumat timp de 23 de ani. Lora spune că odată cu învingerea dependenței de nicotină se bucură de mai multă sănătate și energie, însă rămâne vigilentă, conștientă fiind că „depinde de tine dacă vrei să-ți aparții sau să aparții fumului toxic”.Lora, ce te-a ajutat pe tine cel mai mult să renunți la fumat?
Am încercat multe metode și am reusit înlocuind într-o primă fază fumul cu abur. Este foarte important să ai un plan, să o percepi doar ca o perioadă de tranziție, ca să nu te trezești că devii dependent de un alt dispozitiv. Chiar daca am vapat o perioadă nicotină, am reușit să alternez cu abur fără nicotină până când am scos nicotina de tot. Apoi, la anumite party-uri vapam fără nicotină, „de gest”. Este foarte important dacă alege cineva metoda aceasta să nu aleagă un produs ieftin, iar acele lichide să fie testate. Există, dar sunt scumpe. Este însă o alternativă mai puțin nocivă și te poate ajuta. Eu am reușit în acest mod să mă las după ce am fumat o lungă perioadă, 23 de ani și să știți că am mai încercat și alte metode.
Care au fost principalele beneficii care au apărut în viața ta, odată ce ai învins dependența de nicotină?
Cred că, în primul rând, de când am renunțat la fumat, mă bucur de mai multă energie și vitalitate. Iar toate acestea se reflectă, în mod cert și asupra sănătății. De asemenea, mă simt liberă. Atunci când fumezi ai impresia că acest lucru îți oferă libertate, dar nu ești liber, pentru că te gândești în permanență să îți mai aprinzi o țigară, să te aprovizionezi din timp, să nu cumva să rămâi fără țigări. Odată ce reușești însă să învingi această dependență este vorba despre o altfel de libertate… o libertate reală.
„Niciodată să nu te crezi superior țigaretei și să știi că mereu vei plăti prețul, în sănătate, fără excepție.”
Lora, cum poți evita să recazi în așa-numita „capcană nicotinică” și să te reapuci de fumat?
După ce fumezi mult timp, trebuie, chiar dacă nu mai fumezi, să ții minte că ai fost fumător și că, în momentul în care atingi țigara și o duci la gură, nu va fi doar una. Este o capcană, mai ales la aproximativ un an de când reușești să te lași. Niciodată să nu te crezi superior țigaretei și să știi că mereu vei plăti prețul, în sănătate, fără excepție.
Lora, care este mesajul tău pentru cei care cred că nu vor mai putea reuși niciodată să renunțe la fumat, odată ce fac acest lucru de mulți ani?
Trebuie sa descoperi ce funcționează pentru tine și să fii constient că orice metodă alegi, voința vine de la tine. Și voința vine doar din conștientizarea pericolului la care îți supui organele, pe care le ingnorăm pentru că nu le vedem. Chiar dacă la suprafață suntem îmbrăcați frumos, mergem în locuri frumoase, suntem înconjurați de prieteni pe care îi admirăm, fumători ca și noi, atât timp cât avem țigara în mână, interiorul nostru urlă! Când conștientizezi asta, începi să te ajuți.
Și încă ceva: de câte ori spui „eu nu sunt dependent, fumez de plăcere, pot să renunț când vreau, doar că nu vreau” să știi că nu ești tu. Depinde de tine dacă vrei să-ți aparții sau să aparții fumului toxic. Succes!Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
503Ora Pământului 2021 marcată și anul acesta la Sibiu
3 ani agoOra Pământului stinge lumina în Piața Mare
Sibiul va participa și anul acesta în programul Ora Pământului, un eveniment de mediu organizat la nivel global și promovat și de WWF România.
Astfel, sâmbătă, 27 martie, între orele 20.30 și 21.30 va fi oprit iluminatul din Piața Mare, piață simbol a Sibiului.
“Pe lângă alte investiții și proiecte pe care le-am realizat sau le-am inițiat pentru reducerea impactului asupra mediului, participarea la Earth Hour este un gest simbolic care arată că Sibiul face eforturi și pași concreți pentru a proteja mediul în care trăiește comunitatea sa.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)
La acest program pot participa atât instituții, cât și cetățeni, prin simplul gest de a stinge luminile timp de o oră, sâmbătă 27 martie, între 20.30 și 21.30.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
421