Anii drumeției 2021-2022, un motor de dezvoltare sustenabilă prin ecotursim

Anii Drumeției, un proiect care se dorește să promoveze și să se marcheze traseele de drumeție din județul Sibiu. Consiliul Județean Sibiu alături de echipa proiectului urmăresc să încurajeze românii și nu numai să petreacă timpul liber în aer liber.

Anii drumeției – dezvoltare ecoturismului

Echipa proiectului își mai propune să ofere un ghid de dezvoltare la aceleași standarde a traseelor, pentru a nu exista diferențe între două trasee de același tip. Pentru o mai ușoară cooperare și informare se va lansa o aplicație, pe care atât turistul cât și operatorul economic din zonă să se regasească mai ușor.

”Am decis ca în următorii doi ani pentru început sa alocăm fonduri pentru a reface infrastructura existentă de drumeție, sa identificăm noi trasee, să le promovăm prin intermediul unei platforme comune de referință pentru ecoturismul din județ și să creăm un cadru care să permită protejarea naturii.”, a declarat Danilea Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Deși deține doar 2,3% din teritoriul României, județul Sibiu conservă 63% din cormoflora țării, fiind considerat de botaniști „o Românie în miniatură”. Anii tematici ai drumeției reprezintă totodată ocazia de a aduce în atenția localnicilor și oaspeților patrimoniul natural valoros al județului, într-un mod responsabil.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top