Plantările de toamnă au început la Sibiu. Sute de arbori și 30 mii de flori

Plantările de toamnă au început și în cartiere

Plantările de toamnă sunt efectuate de echipele Serviciului Parcuri și Zone Verzi din cadrul Primăriei Sibiu. Aceste vor planta în acest săptămâni:

  • 150 de arbori ornamentali (arțari, cireși japonezi, catalpa, tei, frasini, salcâmi, etc)
  • peste 300 de arbuști ornamentali,
  • 22.000 de bulbi de lalele și narcise,
  • 2.000 de crizanteme,
  • 5.000 de pansele,
  • alte 500 de plante perene.

Primăria Sibiu, prin Serviciul Parcuri și Zone Verzi, a început plantările de toamnă, fiind vizate atât zonele verzi din cartiere, cât și sensurile giratorii și aliniamentele stradale.

“Putem realiza plantările fie toamna, fie primăvara, când vegetația este în repaos. Pentru această toamnă, avem pregătiți și vor fi plantați în oraș aproximativ 500 de arbori și arbuști ornamentali și 30.000 de plante și flori, inclusiv în cartierele în care s-au efectuat modernizări, cum ar fi cartierul Ștrand, spre exemplu. Activitatea este în curs.”, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Lucrările au început pe strada Negoi, în cartierul Valea Aurie, pe b-dul Victoriei, în fața magazinului Dumbrava și în zona Agenției Tursib de pe Calea Dumbrăvii unde a fost amenajat un spațiu verde cu gazon, arbori și arbuști. De asemenea, lucrările sunt în desfășurare în cartierul Ștrand unde vor fi plantați în jur de 100 de arbori.

Plantările vor continua în cartierul Valea Aurie, pe aliniamentele stradale de pe str. Lungă, str. Semaforului, str. Negoi, str. Gheorghe Dima, pe b-dul Victoriei, în sensurile giratorii, în parcurile Tineretului și Astra, precum și în cel din fața magazinului Dumbrava. În Piața Mare și Piața Mică se amenajează în această perioadă jardinierele.

Pe lângă plantări mai au loc și acțiuni de toaletare de arbori și arbuști, de însămânțare și de tuns de gazon și de pregătire a trandafirilor pentru sezonul rece.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top