Cultura populară în 35 de tablouri Viorel Mărginean

Cultura populară în opera pictorului Viorel Mărginean

Cultura populară în opera pictorului Viorel Mărginean, este o expoziție retrospectivă pe care Muzeul ASTRA o găsduiește în Pavilionul Muzeal Multicultural.

35 de tablouri pictate de Viorel Mărginean sunt expuse alături de obiecte de patrimoniu din colecţiile Muzeului ASTRA. Biserica din Cenade este miezul cald de lumină, atrăgător prin tăcere, simplitate, frumuseţe. Colecţia de scoarţe, cătrinţe, fote, vâlnice, oprege, marame conturează scenografic şi ilustrează poetic dealurile, munţii, câmpiile, livezile şi grădinile înflorite din peisajele artistului. Este de amintit colecţia de 19 furci, reprezentând o ideatică pădure, coborâtă atât din pictură, cât şi de la munte. Păsările-suflet, stâlpii de morminte şi maramele rimează metaforic cu imaginile tablourilor.

În cadrul vernisajului a fost vizionat filmul „Mărginenii”, realizat de regizorul Laurenţiu Damian, discuţiile fiind moderate de criticul de artă Doina Mândru, urmate de un microrecital muzical inspirat de opera pictorului Viorel Mărginean.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top