Percheziții. 5 persoane reținute

Percheziții la persoane bănuite de înșelăciune și tăinuire

Perchezițiile domiciliare pe raza municipiului București și județului Ilfov au fost efectuate de polițiștii specializați în investigarea criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu, cu sprijinul polițiștilor din cadrul D.G.P.M.B.– Serviciul de Investigare a Criminalității Economice și Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Ilfov. În urma celor 7 percheziții, 5 persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu pentru audieri.

Cele 5 persoane au fost reținute într-un dosar penal în care acestea sunt cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune în formă continuată și tăinuire. Prejudiciul creat este estimat la aprox. 427.500 lei.

În urma investigațiilor și cercetărilor efectuate de către polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Sibiu, s-a stabilit că în perioada mai – august 2022, administratorul unei societăți comerciale din București, având ca obiect de activitate intermedierea transporturilor de mărfuri, împreună cu alte persoane care ar fi pretins că sunt reprezentanți ai aceleiași societăți, au postat anunțuri pe un site de profil, în baza cărora au fost contactați de persoanele vătămate în vederea efectuării transporturilor către diferiți beneficiari.

Ulterior prestării serviciilor de transport, societățile vătămate au înaintat documentele care au stat la baza relației comerciale și au așteptat ca societatea să își îndeplinească obligațiile de plată, lucru care însă nu s-a întâmplat. Din cercetările efectuate până în acest moment, în această situație se regăsesc 34 societăți vătămate, cărora li s-a creat un prejudiciu în valoare de 427.445,79 lei.

În urma probatoriului administrat, față de cele 5 persoane ridicate în urma perchezițiilor, două femei în vârstă de 32 și 33 de ani, ambele din județul Ilfov și 3 bărbați, în vârstă de 23, 28 și 35 de ani, din municipiul București și județele Galați și Prahova, a fost dispusă măsura reținerii pentru o durată de 24 ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Sibiu, în cursul acestei zile urmând a fi prezentați procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu pentru dispunerea altor măsuri preventive.

Cercetările în acest dosar continuă.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top