Paturi ATI Covid19 ocupate aprope 100%
Județul Cluj are toate cele aproape 100 de paturi ptr covid19 ocupate. În Alba sunt 20 de paturi covid, niciunul liber.
În timp ce unele județe nu mai niciun pat liber de terapie intensivă pentru bolnavii infectați cu SARSCov-2, la Sibiu erau luni dimineața 11 paturi neocupate. 6 pentru copii și 5 pentru adulți. Numărul total de paturi ATI Covid din județ este de 48, dintre care 6 sunt destinate copiilor.
Cele mai multe paturi ATI libere pentru bolnavii covid19 sunt în județul Mureș, unde 41 din cele 67 au la momentul actual un bolnav sub tratament.
Premierul a cerut 1600 de paturi ATI covid19
Premierul României a anunțat pe o rețea de socializare că a cerut identificarea de noi paturi covid dar și de spitale care să trateze persoanele infectate cu noul coronavirus.
”Creșterea numărului real de paturi ATI la 1600. Identificarea unor spitale noi care ar putea sa se alăture celor existente in lupta anti-COVID.”, Florin Cîțu, Premierului României.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru http://www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
340 din 9714 sunt la Sibiu
3 ani agoÎn ultimele 24 de ore, la nivelul județului Sibiu au fost confirmate pozitiv un număr total de 340 de persoane. Majoritatea dintre acestea au vârsta curpinsă între 30 și 59 de ani. Din totalul de azi, 95 sunt retestări confirmate pozitiv.
De la 237 la 340, în șase zile.
”Reamintim faptul că organizarea de evenimentele private (nunți, botezuri, mese festive) este interzisă, iar în situația în care forțele de ordine constată că aceste interdicții sunt încălcate, vor interveni cu fermitate și vor aplica sancțiuni contravenționale.”, Andreea Ștefan, Prefectura Sibiu.
Sibiu: 4.43 pe Județ și 6.71 pe Municiupiu
Rata de incidență cumulată la nivelul județului Sibiu, astăzi 5.11.2020 este de 4,43/1000 de locuitori în ultimele 14 zile (22.10 – 04.11).
În ceea ce privește rata de incidență cumulată în orașele și municipiile din județul Sibiu, peste 3/mia de locuitori se înregistrează în:
Sălişte 7,95
Sibiu 6,71
Tălmaciu 5,23
Agnita 4,72
Cisnădie 4,43
Ocna Sibiului 4,22
Avrig 3,93
Dumbrăveni 3,88
Mediaş 3,06Cele mai mari valori ale ratei de incidență cumulată se găsesc în:
Com.Porumbacu de Jos, Sat.Colun 14,85
Com.Arpaşu de Jos, Sat.Arpaşu de Jos 10,20
Com.Poplaca, Sat.Poplaca 9,91
Com.Alţina, Sat.Beneşti 9,77
Com.Apoldu de Jos, Sat.Apoldu de Jos 8,70
Com.Marpod, Sat.Ilimbav 8,23
Com.Păuca, Sat.Presaca 8,22La nivel național s-au raportat în ultimele 24 de ore 9.714 de infectări, din 37.685 de teste. 121 de persoane au murit în acest interval, iar la ATI situația arată îngrijorător: 1.014 pacienți, un nou record.
Citește aici raportarea națională de astăzi.
189UPU Sibiu se extinde cu 351 mp
2 ani agoUPU Sibiu va fi dotată cu un CT la finalul lucrărilor de extindere
În mai puțin de un an, sibienii vor avea parte de servicii medicale de urgență mult mai bune și mai performante în cadrul Unității de Primiri Urgențe( UPU ) a Spitalului Județean Sibiu. Clădirea se va mări cu 300 mp la parter și cu un etaj tehnic de 51 mp, extindere care va asigura un flux medical corespunzător cerințelor actuale de calitate.
În plus, sibienii care trebuie investigați cu ajutorul computerului tomograf nu vor mai fi plimbați cu targa sau în căruciorul cu rotile până la aparatul din Secția Radiologie a spitalului, situată în clădirea Maternității, ci vor avea parte de această investigație chiar în Urgență, care va fi dotată cu un CT performant. Astfel, va scădea mult timpul necesar pentru investigare, diagnosticare și tratament.
Consiliul Județean Sibiu anunță că a fost emis în data de 20 mai 2021 ordinul de începere a lucrărilor pentru modernizarea și extinderea Unității de Primiri Urgențe, investiție care se realizează în cadrul proiectului ”Modernizare, extindere și dotare a Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu”, finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020.
Constructorul are la dispoziție 11 luni pentru finalizarea lucrărilor (sfârșitul lunii aprilie 2022), în condițiile în care graficul de lucrări nu va fi afectat de un nou val pandemic.
Printre principalele lucrări care vor fi efectuate se numără: realizarea un spațiu de tip garaj pentru salvare, în imediata apropiere a accesului principal în unitate; amenajarea de alei carosabile pentru ambulanță, alei pietonale, parcări și spații verzi; realizarea/reabilitarea grupurilor sanitare pentru medici, pacienți și pentru sala de așteptare, dar și a unui grup sanitar pentru persoanele cu dizabilități; modernizarea registraturii UPU.
De asemenea, va fi amenajată o cameră pentru pacienții decedați, o cameră de decontaminare, o boxă pentru colectarea deșeurilor și igienizarea tărgilor, precum și un spațiu generos pentru computerul tomograf, cameră tehnică computer tomograf, cameră de comandă și cameră de resuscitare. În cadrul proiectului se vor achiziționa și echipamente pentru instalațiile de ventilație.
”Avem în prezent patru șantiere deschise la Spitalul Județean: Neurologia, Radiologia, Dermato-venerologia și, iată, de câteva zile și Urgența. Totodată, prin dotarea Urgenței cu un CT performant, se va reuși o diagnosticare rapidă și o reducere a timpului petrecut de un pacient la Urgență. În scurt timp, vom demara o altă investiție la Spitalul nou (Maternitate) în vederea reabilitării termice a clădirii, care, la fel, va fi finanțată din fondurile europene pe care le-am atras cu echipa din Consiliul Județean Sibiu”, a precizat Daniela Cîmpean, președinta CJ Sibiu.
Contractul de achiziție publică de lucrări (proiectare, execuție și dotări) nr.2646/18.02.2020 a fost încheiat cu Asocierea TOTAL NSA AG CONSTRUCT SRL, PRO HART GROUP și ALLBIZZ SRL, reprezentată prin lider de asociere TOTAL NSA AG CONSTRUCT SRL, iar valoarea lui se ridică la 8.471.493,40 lei cu TVA, din care suma plătită pentru computerul tomograf este de 1.428.000 lei cu TVA.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
286Containere noi la Spitalul Județean, 177 paturi Covid ocupate
3 ani agoContainerele, o soluție?
Numărul în creștere al infectărilor cu noul coronavirus la Sibiu ridică de la o săptămâna la alta noi probleme în privința spațiilor de tratare, așteptare și triaj la Spitalul Județean Sibiu. Spitalul nu deservește doar pacienții de SARS-COV 2, spre deosebire de primăvara acestui an, când spitalul a fost desemnat de Ministerul Sănătății spital COVID, iar activitatea celorlalte secții a fost fie restrânsă, fie relocată, în prezent majoritatea secțiilor funcționează, tocmai pentru a putea acoperi și alte patologii.
177 paturi COVID ocupate. Niciunul liber
Containerele montate în urmă cu o lună din fondurile alocate de Consiliul Județean Sibiu au suplimentat capacitatea de spitalizare pentru pacienții COVID cu 52 paturi, 22 dintre ele vor deveni paturi de terapie intensivă, îndată ce se va monta o nouă stație de oxigen. Totalul paturilor destinate pacienților COVID în Spitalul Județean este în prezent de 177, fără să existe din păcate paturi libere.
„Ne dăm seama că oricât de mult suplimentăm numărul de paturi la Spitalul Județean, nu va fi suficient dacă nu luăm și alte măsuri care să reducă fluxul de pacienți. Pe lângă măsura de a mări capacitatea altor spitale din județ de a oferi suport COVID și măsura de gestionare a cazurilor mai puțin severe de către medicii de familie, avem acum discuții și cu Crucea Roșie pentru servicii de îngrijire la domiciliu în colaborare cu spitalul. Cel mai sigur mod de a degreva spitalele este să reducem sursele de infectare, iar aici e nevoie de responsabilitatea fiecăruia dintre noi” declară Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.
Containere – noi spații de așteptare și triaj
Mai multe societăți comerciale din comunitate s-au alăturat eforturilor Consiliului Județean Sibiu pentru asigurarea condițiilor pentru desfășurarea triajului și a consultațiilor, atât pentru pacienții cu suspiciune de infectare, cât și pentru cei diagnosticați pozitiv cu SarsCov-2. În acest sens, o parte a corturilor de triaj au fost înlocuite cu containere modulare încălzite, donate de mai multe firme din Sibiu, pentru a fi utilizate pe perioada pandemiei.
Donațiile constau în:
- 2 containere cuplate încălzite în suprafață totală de 24 mp;
- 3 containere: două containere cuplate care asigură 30 mp de spațiu încălzit și ventilat și un container de 15 mp care oferă aceleași condiții;
- un container pus la dispoziția Serviciului de Anatomie Patologică de către CON-A pentru gestionarea cazurilor pacienților decedați. Containerul îndeplinește condițiile de securitate epidemiologică.
Containerele au fost deja instalate în spațiile disponibile din fața și spatele Unității de Primiri urgențe unde au fost amplasate câte două containere cuplate (de 24 respectiv 30 mp) respectiv în fața pavilionului Boli Infecțioase unde a fost amplasat un container (15 mp).
“Mulțumim firmelor care ne sprijină în aceste momente în care fiecare zi contează, în care nu mai putem aștepta derularea unor achiziții publice. Vreau să mulțumesc și personalului administrativ al spitalului care știu că lucrează ore lungi în frig pentru montarea rapidă a acestor structuri. Mulțumesc fiecărui om care găsește resurse pentru a fi constructiv și a ajuta din postura în care se află” declară Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.
În urmă cu două săptămâni Spital anunța paturi noi. Citește aici!
252