Paturi ATI Covid19 ocupate aprope 100%
Județul Cluj are toate cele aproape 100 de paturi ptr covid19 ocupate. În Alba sunt 20 de paturi covid, niciunul liber.
În timp ce unele județe nu mai niciun pat liber de terapie intensivă pentru bolnavii infectați cu SARSCov-2, la Sibiu erau luni dimineața 11 paturi neocupate. 6 pentru copii și 5 pentru adulți. Numărul total de paturi ATI Covid din județ este de 48, dintre care 6 sunt destinate copiilor.
Cele mai multe paturi ATI libere pentru bolnavii covid19 sunt în județul Mureș, unde 41 din cele 67 au la momentul actual un bolnav sub tratament.
Premierul a cerut 1600 de paturi ATI covid19
Premierul României a anunțat pe o rețea de socializare că a cerut identificarea de noi paturi covid dar și de spitale care să trateze persoanele infectate cu noul coronavirus.
”Creșterea numărului real de paturi ATI la 1600. Identificarea unor spitale noi care ar putea sa se alăture celor existente in lupta anti-COVID.”, Florin Cîțu, Premierului României.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru http://www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
Coronavirus – 17 cadre didactice pozitive
2 luni agoCadre didactice testate pozitiv
De la începutul semestrului al doilea, la nivelul județului Sibiu au fost testate pozitiv 17 cadre didactice. 14 cadre didactice predau la catedră, deoarece erau profesori la clasele mici sau la anii terminali. Numai 3 cadre didactice predau în sistem online.
Tot în această perioadă, 28 de elevi(preșcolari și școlari) au fost testați pozitiv la infecția cu virusul SARSCov-2.
Elevii ai căror cadre didactice s-au pozitivat în timp ce predau în sistem clasic, față în față, vor continua cursurile în online. Cei mici trebuie să fie monitorizați atent de părinți, care trebuie să anunțe medicul de familie dacă apar simptome specifice covid-19. Nu există obligativitatea autoizolării elevilor contacți cu profesorul pozitiv, decât în momentul în care Direcția de Sănătate Publică, în urma anchetei epidemiologice, constată că se impune această măsură!
Încă 354 elevi trec la sistemul de învățământ online din cauza COVID-19
În conformitate cu HOTĂRÂREA nr. 12 din 22.02.2021 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu privind aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, ca urmare a creşterii ratei de incidenţă cumulată, peste pragul de 3 la 1000 de locuitori, unitățile de învățământ din localitățile Săliște și Boian trec din scenariul 2 în scenariul 3 – roșu (preșcolarii și elevii din ciclul primar se vor prezenta la școală), 89 elevi din clasele a VIII-a (Săliște și Boian), a XII-a și clasa a XI-a profesională urmând să învețe în sistem online. Ei se adaugă celor 256 de elevi din clasele ai Liceului Tehnologic ”Ioan Lupaș” Săliște și Școlii Gimnaziale Boian care învățau în sistem online.
De asemenea, 85 de preșcolari și elevi de la Școala Primară Fofeldea (comuna Nocrich) vor desfășura orele în sistem online până în 05.03.2021, din cauză că unitatea de învățământ nu mai are alimentare cu apă curentă (lucrări la rețeaua de alimentare cu apă din localitate).
Orele se desfășoară în sistem online și la:
– clasa a I–a B de la Școala Gimnazială ”Ion Luca Caragiale” Sibiu – elev confirmat pozitiv (30 elevi vor învăța în sistem online);
– grupa mică de la Grădinița cu Program Prelungit nr. 28 Sibiu – preșcolar confirmat pozitiv (preșcolarii din grupă învață în sistem online din 22.02.2021);
– grupa mijlocie de la Grădinița cu Program Prelungit Tălmaciu – preșcolar confirmat pozitiv (23 preșcolari vor învăță în sistem online);
– clasa a VIII-a C de la Colegiul Național ”Samuel von Brukenthal” Sibiu – elev confirmat pozitiv (31 elevi vor învăță în sistem online);
– clasa a VIII-a D de la Școala Gimnazială ”Nicolae Iorga” Sibiu – elev confirmat pozitiv (30 elevi vor învăță în sistem online);
– grupa mică de la Grădinița cu Program Prelungit nr. 28 Sibiu – cadru didactic confirmat pozitiv (preșcolarii din grupă învăță în sistem online din 22.02.2021);
– grupa mică de la Grădinița cu Program Prelungit Tălmaciu – cadru didactic confirmat pozitiv (25 preșcolari vor învăță în sistem online);
– clasa Pregătitoare B de la Liceul Teoretic ”Constantin Noica” Sibiu – cadru didactic confirmat pozitiv (26 elevi vor învăța în sistem online);
– clasa a III-a A de la Liceul Tehnologic ”Ioan Lupaș” Săliște – cadru didactic contact direct cu o persoană confirmată pozitiv (15 elevi vor învăță în sistem online).
Drept urmare de marți, 23.02.2021, în județul Sibiu un număr 19.329 de preșcolari și elevi vor desfășura orele în sistem on-line.
”Facem apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur. Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.”, au transmis reprezentanții Prefecturii Sibiu.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
25Vaccin anticovid19 – 4475 de doze pentru județul Sibiu
5 luni agoVaccin anticovid19
A fost întocmită lista cu necesarul de doze de vaccind anticovid-19, pentru județul Sibiu.
”Din 6331 de cadre medicale, 70,68% doresc să fie vaccinați. Adică un număr de 4475 de medici, asistenți, infirmieri, îngrijitori, brancardieri, ambulanțieri au răspuns afirmativ la vaccinarea împotriva noului coronavirus.”, au transmis reprezentanții DSP Sibiu.
Mai multe detalii despre acest subiect găsiți aici și aici.
61Testare anticorpi IgG COVID 19 cantitativi la Spitalul de Pneumoftiziologie cu 80 lei
o săptămână agoTestare anticorpi IgG COVID 19 cantitativi, la cerere. Costă 80 lei
Laboratorul de Analize Medicale din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu oferă persoanelor interesate posibilitatea de testare anticorpi IgG COVID 19 cantitativi. Prin această analiză, oricine poate să cunoască nivelul anticorpilor pentru Covid-19, aceștia putând fi dezvoltați atât de persoanele infectate asimptomatice, de persoane care au fost bolnave de Covid, cât și de persoanele care s-au vaccinat.
„Testarea imunologică prin chemiluminiscenţă (CLIA) este cea mai recent dezvoltată şi cea mai avansată tehnologie în materie de teste imunologice, prin intermediul acestei tehnici putând fi detectati cu cea mai mare acuratete anticorpii neutralizanţi specifici SARS-CoV-2 IgG anti S1/S2 ale proteinei S (Spike), anticorpii care au capacitatea de a bloca ataşarea virusului SARS-CoV-2 de celulele umane”, explică dr. Codruța Popovici, medic șef Laboratorul de Analize Medicale din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu.
Anticorpii specifici anti SARS-CoV-2 de tip IgG indică dacă o persoană a avut COVID-19 şi a dezvoltat anticorpi, chiar dacă a fost asimptomatică. Acești anticorpi apar la aproximativ 14 zile de la momentul infecției si pot persista o perioada îndelungată.
CÂND SE RECOLTEAZĂ – se recomandă recoltarea sângelui la minim 15 zile de la debutul simptomelor sau după prima doză de vaccin. După rapel, se recomandă testarea la 7 zile.
CUM SE RECOLTEAZĂ – Testul „Virusul SARS-COV-2 – anticorpi IgG” folosește probe recoltate din sânge pentru a identifica existența anticorpilor de tip IgG, produși de organism ca răspuns la infecția cu coronavirusul SARS-CoV-2.
RECOMANDĂRI ÎNAINTE DE RECOLTARE – Nu este necesară pregătirea în prealabil, testele se pot recolta în orice moment al zilei.
Testare anticorpi IgG COVID 19 cantitativi – serviciu nedecontat de CAS
Testarea nu este decontată de Casa de Asigurări de Sănătate, efectuându-se doar la cerere, contra cost. Prețul analizei este de 80 de lei. Pentru programare vă rugăm să sunați la tel.0269.210.979, de luni până vineri, între orele 9 – 13.
De asemenea, tot pentru evaluarea post-COVID-19, Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu oferă posibilitatea efectuării a încă două investigații pulmonare complexe, prin care pot fi sesizate disfuncțiile respiratorii. Despre acestea am scris aici.
17