Rugăciune și rugători – armele spre mântuire
Conform Sinaxarului din Triod, în Marțea cea Mare din Săptămâna Patimilor, ni se pomenește despre pilda celor zece fecioare. De aici înțelegem că trebuie să fim întotdeauna pregătiți prin fapte bune și rugăciune pentru întâlnirea Mirelui ceresc. Concluzia pildei de astăzi este: ”privegheați și vă rugați că nu știți când vine Fiul Omului” (Mt. 25, 13)
Părintele Constantin Necula transmite astăzi credincioșilor:
”La vânătoare nu pleci cu o singura săgeată în arc. Noi suntem într-o vânătoare continuă duhovnicească. Și asta înseamnă că avem mai mult nevoie nu de rugăciune, ci de rugători. Oameni care s-o învețe și s-o transmită către Hristos, așa ca o săgeată de lumină.”
Învățătura de astăzi o găsiți integral mai jos.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
Stână Fest programul activităților
1 an agoStână Fest 2022
Stână Fest – activități care se derulează în cadrul programului ANIMĂ ASTRA.
- Atelier de confecționat instrumentar din lemn specific gastronomiei de odinioară și a celei contemporane.
- Atelier demonstrativ de folosire a instrumentarului din lemn, specific gastronomiei de odinioară și a celei contemporane
- Atelier de recondiționare a textilelor din lână de inspirație urbană și rurală – de la prelucrare la recondiționare.
Evenimentul face parte din proiectul Animă ASTRA!, cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Culturală 2022.
Activități care se derulează în cadrul programelor de valorificare a patrimoniului ale Muzeului ASTRA.
- Jandarmul și haiducul la stână: reconstituire istorică al unui aspect din viața oamenilor la munte.
- Atelier pentru copii și adulți: confecționarea stânii din Rășinari 3D
- Ghidaj tematic în gospodăriile din Rășinari și Sebeș, realitatea virtuală prin ochelari VR: lumânările din seu de oaie versus lumînările din ceară de albine.
- Introducere în spațiul expozițional: instrumentarul folosit în celar și fierbătoare.
– atelier demonstrativ de muls
– atelier demonstrativ de prelucrare a laptelui de oaie.
– ateliere de preparate tradiționale: cocoloș pe jar.
-pregătirea cheagului din brânză, saramurii, burdufului din piele de oaie.
Beneficiile naturii în regiunea alpină: atelier explicativ al plantelor medicinale care cresc la munte.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
232Sibiu, Feerie în pandemie – 2020 – VIDEO
3 ani agoSibiu, fără târg
În plină stare de alertă cauzată de pandemia de coronaviris, la Sibiu nu s-a mai organizat vestitul târg de Crăciun.
La pas prin ploaie
Cu toate acestea, orașul de pe Cibin este plin de viață. Sibienii și turiștii au ieșit la promenadă, după mesele copioase în a două zi de Crăciun. Chiar dacă a ploua mărunt și zăpada lipsește, toată lumea era bucuroasă.
Colinde în Piața Mare
La intrare în Piața Mare, răsunau colindele cântate de un grup de colindători.
Atracția supremă o reprezintă bradul artificial, frumos împodobil și plin de luminițe.
După o plimbare și sute de poze, terasele încălzite au fost un adevărat magnet.
495Școala Regele Ferdinand a fost extinsă. Investiție de 14 milioane de lei
1 an agoȘcoala Regele Ferdinand are o sală de sport modernă
Școala Regele Ferdinand a beneficiat de exteindere și de construcția unei săli de sport. Lucrările s-au încheiat în mai puțin de un an, mai repede decât termenul prevăzut în contract.
“De astăzi, 19 septembrie, elevii intră în corpul nou de clădire și în sala de sport, iar în curte au un teren de handbal și unul de volei. Capacitatea școlii a crescut astfel, ceea ce permite desfășurarea cursurilor într-un singur schimb. Prin investiția în valoare de 14 milioane de lei am creat săli noi de clasă, laboratoare și o bibliotecă, o sală de sport mare și modernă și două terenuri de sport în curtea școlii, complet reabilitată.”, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.
În urma investiției finanțate din fonduri europene nerambursabile, școala din Vasile Aaron are:
- Un corp nou de clădire în suprafață de 1105 mp în care s-au amenajat 5 săli de clasă noi, 2 laboratoare, un centru de documentare și informare și grupuri sanitare. Pe acoperișul clădirii au fost amplasate panouri solare care vor acoperi până la 70% din necesarul de energie termică pentru apa caldă, iar iluminatul este de tip LED, fiind mai eficient din punct de vedere energetic. Important, clădirea a fost optimizată pentru utilizarea de către persoane cu dizabilități, prin rampe și o platformă elevatoare.
- O sală de sport cu o suprafață de 1340 de mp, cu vestiare, dușuri, grupuri sanitare, un cabinet medical și un depozit pentru materiale sportive. Terenul din sală este pavat cu un parchet special pentru activitățile sportive și a fost astfel amenajat încât se poate juca baschet și handbal, pe lângă alte activități specifice orelor de sport. Acoperișul zonei accesului principal în sala de sport este de tip terasa înierbată.
- Curtea școlii a fost complet reabilitată. Pavajul a fost refăcut și s-au amenajat două terenuri de sport, unul pentru handbal și unul pentru baschet. Terenul de baschet a fost amenajat cu suprafață sintetică modulară de înaltă performanță și a fost dotat cu sisteme de baschet ajustabile pe înălțime.
Noile spații au fost dotate corespunzător, investiția în valoare de aproape 500.000 de lei fiind asigurată din bugetul local. A fost achiziționat și amplasat mobilierul în sălile de clasă, calculatoare și table interactive, precum și echipamentele pentru sala de sport.
Școala Regele Ferdinand mai primește p investiție considerabilă
Urmează modernizarea corpului existent al școlii. Primăria Sibiu a depus un proiect pentru obținerea finanțării europene nerambursabile prin PNNR, pentru îmbunătățirea eficienței energetice a clădirii. Prin investiția estimată la 6,5 milioane lei, clădirea va fi izolată termic, pardoseala, iar tâmplăria ușilor și geamurilor va fi înlocuită pentru a asigura un confort termic sporit.
Iluminatul vechi din școală va fi înlocuit cu corpuri cu LED, dotate cu senzori de prezență și echipamente care permit reglarea intensității luminoase. Pe acoperiș vor fi montate panouri solare fotovoltaice pentru producția energiei electrice pentru iluminat, pentru ventilație și consumul auxiliar. Și instalația de producere și distribuire a energiei termice va fi refăcută, prin instalarea unei centrale termice dotate cu pompe de căldură aer-apă, care să producă mare parte din energia termică pentru încălzire și apă caldă. Sălile vor fi ventilate prin instalații moderne, cu recuperatoare de căldură. Proiectul de la Școala Regele Ferdinand mai include și instalarea unei stații de încărcare pentru vehiculele electrice cu două puncte de încărcare.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
220