Rugăciune și rugători – armele spre mântuire
Conform Sinaxarului din Triod, în Marțea cea Mare din Săptămâna Patimilor, ni se pomenește despre pilda celor zece fecioare. De aici înțelegem că trebuie să fim întotdeauna pregătiți prin fapte bune și rugăciune pentru întâlnirea Mirelui ceresc. Concluzia pildei de astăzi este: ”privegheați și vă rugați că nu știți când vine Fiul Omului” (Mt. 25, 13)
Părintele Constantin Necula transmite astăzi credincioșilor:
”La vânătoare nu pleci cu o singura săgeată în arc. Noi suntem într-o vânătoare continuă duhovnicească. Și asta înseamnă că avem mai mult nevoie nu de rugăciune, ci de rugători. Oameni care s-o învețe și s-o transmită către Hristos, așa ca o săgeată de lumină.”
Învățătura de astăzi o găsiți integral mai jos.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
”Din nou împreună!”
2 ani agoDin nou împreună – conștientizare a surdocecității
Luna internațională de conștientizare a surdocecității Helen Keller sărbătorită sub sloganul ”Din nou împreună!„ la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Numărul 2 Sibiu cu susținerea Fundația Sense Internațional Romania (SIR).
Activități inovative și atractive de conștientizare asupra surdocecității realizate cu și pentru copiii cu surdocecitate/deficiențe senzoriale multiple care să îi pună în valoare și să ducă la creșterea stimei de sine și a capacității proprii de a realiza anumite sarcini în mod creativ toate sub sloganul „Din nou împreună!”
Muzeul Astra a oferit spatiul pentru desfasurarea atelierelor cat si mesteri populari si muzeografi.
Complexul Național Muzeal Astra Sibiu care, pe lângă valorificarea timpului liber, este o instituție în cadrul căreia se desfășoară activități extrașcolare prin care se arpofundează și se diversifică cunoștințe, se formează, se dezvoltă și se exersează diverse competențe:
– Descoperim tradiția – Atelier de confecționat opinci din materiale reciclabile
– Brățările prieteniei – Atelier de confecționat brățări
– Cingătoarea prieteniei – Atelier de confecționat brâu popular
– Din dragoste pentru semeni – Atelier de arrterapie prin pictură – colier în formă de inimă
– Pășim împreună – Traseu senzorial din cadrul Muzeului Astra
– Lucruri meșteșugite – Atelier de arrterapie prin metoda quiling
– Arta ne unește – Ateliere de artterapie
Copiii centrului scolar au primit mesaje colective de la elevi din alte unitati scolare, astfel desfasuranduse cu acestea o expozitie impresionantă.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
252Tabără de vară în Muzeul ASTRA_1.0
7 luni agoTabăra de vară în Muzeul ASTRA iunie, iulie, august 2022
Tabăra de vară – episodul ”Cum se face…oala de lut” are loc săptămâna aceasta, între 20 și 24 iunie. Săptămâna lutului se adresează copiilor cu vârsta între 7 și 14 ani. De tainele lucrului cu lutul se pot bucura 15 copii.
În cadrul atelierelor de la sfârșitul lunilor iulie și august copiii vor afla cum se face matrița de turtă dulce și apoi cum se face o pâine.
Pentru Săptămâna lemnului și Săptămâna grâului se pot face înscrieri la 0751 166529 (între orele 10-16), sau la e-mail: oradejoaca@muzeulastra.com
Atelierele se desfășoară sub îndrumarea unui meșter popular, pe faze de lucru. Fiecare zi este dedicată unei etape de lucru. Programul zilnic al copiilor înscriși este completat de activități educaționale și jocuri de echipă. Toate acestea sub îndrumarea unui educator muzeal.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
131Rezultatele la Evaluarea Națională 2022
7 luni agoRezultatele înregistrate de absolvenții clasei a VIII-a care au susținut Evaluarea Națională 2022 (înainte de contestații)
Rezultatele înregistrate la Evaluarea Națională ale absolvenților clasei a VIII-a (înainte de contestații), sesiunea 14 – 30 iunie 2022 au fost centralizate de Ministerul Educației.
Detalii privind rezultatele pe unități de învățământ în județul Sibiu aici:
http://evaluare.edu.ro/Evaluare/RapoarteJ.aspx?Jud=33
http://isjsb.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=10&Itemid=680Situația statistică, la nivelul județului Sibiu, arată că dintre cei 2.934 elevi prezenți, 2.467 elevi au obținut medii mai mari sau egale cu 5 (cinci), adică 84,08% (procent mai mare față de anul 2021 – 80,75%, anul 2020 – 78,8% și față de anul 2019 – 76,81%).
Dintre aceștia, 3 candidați au încheiat examenul cu media generală 10 (zece) – un elev de la Școala Gimnazială „Ioan Slavici” Sibiu și doi elevi de la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” Sibiu.
Rata de participare a fost de 94,65%, adică 2.934 candidați prezenți, dintr-un total de 3.100 elevi înscriși.
La proba de Limba și literatura română 2.658 de elevi (90,04% – din totalul celor 2.952 elevi participanți) au obținut note peste sau egale cu 5 (cinci), iar 9 elevi au fost notați cu 10 (zece).
La proba de Matematică, 2.342 de elevi (79,21% – din totalul celor 2.934 elevi participanți) au note peste sau egale cu 5 (cinci), iar 45 elevi au obținut nota 10 (zece).
La limba și literatura maternă, 386 elevi (98,22% – din totalul celor 393 elevi participanți) au obținut note mai mari sau egale cu 5, 26 elevi obținând nota 10.
Un elev de la Școala Gimnazială „Ioan Slavici” Sibiu a fost eliminat din cauza unei tentative de fraudă.
Contestațiile pot fi depuse în 23.06.2022 (în intervalul orar 16.00 – 19.00) și în 24.06.2022 (în intervalul orar 8:00 – 12:00). Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.
Rezultatele finale vor fi afișate joi, 30 iunie
În acest context, precizăm că rezultatele elevilor se publică prin anonimizarea numelui și a prenumelui, pe baza unui cod unic comunicat fiecărui candidat.
Media generală de admitere, care se calculează considerând 80% media de la evaluarea națională și respectiv 20% media anilor de gimnaziu, urmează să fie afișată după finalizarea contestațiilor.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
124