FC Hermannstadt are un nou număr 8
FC Hermannstadt a anunţat săptămâna aceasta venirea mijlocaşul ghanez Baba Alhassan în lotul echipei. Sportivul a evoluat în trecut la echipa U19 a clubului spaniol Real Valladolid.
În vârstă 20 de ani, ghanezul Baba Alhassan este un fotbalist versatil care joacă pe mai multe posturi. Clubul FC Hermannstadt a anunțat pe pagina de Facebook că noua lor achiziție poate juca atât în defensivă, cât şi în linia mediană( fundaş central, lateral, mijlocaş defensiv, mijlocaş central sau de bandă) şi este considerat ca fiind unul dintre cei mai promiţători tineri fotbalişti ai ţării sale.
S-a format la African Talent Academy din Nkawkaw și a evoluat la o echipa U19 din Spania. El a ajuns în Spania după ce a impresionat în timpul unor trialuri, dar a refuzat să continue în peninsula. Tânărul a preferat să fie legitimat la o echipă la care are şanse să fie titular.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
1 punct după meciul cu UTA Arad
3 ani ago1 punct valoros
Meciul a început cu o primă repriză lipsită de ocazii notabile. În repriza secundă arădenii au deschis scorul prin Albu, după o centrare a lui Roger.
Gazdele nu s-au bucurat foarte mult . După 4 minute Mayoral a marcat cu un șut din marginea careului. Sibienii au avut un gol anulat în minutul 71, pe motiv de faul la Iacob, portarul de la UTA.
Cu un minut înainte de fluierul final, jucătorii de la Arad au trimis în bară, după o centrare a lui Rrumbullaku.
Remiza ca în tur
În tur, scorul a fost egal, 1-1, pentru FCH marcând Bright Addae în primele minute ale partidei, iar ptr U.T.A. golul egalizator fiind marcat de Ioan Hora, din lovitură liberă, în repriza a II-a.
După rezultatul de acasă, UTA ocupă locul 8, acumulând 28 de puncte. AFC Hermannstadt rămâne pe 14, adăugânt 1 punct la cele 18 puncte de până acum.
Echipa alcătuită de Ciobotariu pentru debutul meciului din etapa XXII, aici.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
312Etapa regină s-a încheiat cu o victorie surpriză
2 ani agoEtapa regină din Turul Ciclist al Sibiului – finish-ul la altitudinea de 2040 de metri
Alexis Guérin de la Team Vorarlberg a câștigat a doua etapă din Turul Ciclist al Sibiului 2021, care s-a terminat la Bâlea Lac, la o altitudine de 2040 de metri. Pe lunga urcare de pe șoseaua Transfăgărășan, francezul în vârstă de 29 de ani a atacat din pluton înainte cu 10 km de finiș și și-a păstrat avansul de 11 secunde până la linia de sosire. Giovanni Aleotti (BORA – hansgrohe) a terminat pe locul doi și a păstrat astfel tricoul galben al liderului cursei.
Etapa de 187,5 km de la Sibiu la Bâlea Lac nu a fost cu siguranță una ușoară. Plutonul a avut un ritm ridicat chiar de la început, cu gândul la cățărarea brutală de pe final de etapă. Înainte de a se îndrepta spre est, către Transfăgărășan, plutonul a făcut o buclă lungă, cu doup două sprinturi montane, care au dus la numeroase încercări de rupere, în prima parte a etapei.
După 27 de kilometri, un grup format din opt rideri a prins în cele din urmă cale liberă și s-a desprins de pluton. Roberto Carlos González (Vini Zabù), Noah Granigan și Alex Hoehn (ambii Wildlife Generation Pro Cycling), Daniel Turek (Team Felbermayr Simplon Wels), Timon Loderer (Hrinkow Advarics Cycleang), Gabriele Petrelli (Cycling Team Friuli ASD), Francesco Zandri ( Serviciul de lucru – Marchiol – Dynatek) și Paweł Bernas (HRE Mazowsze Serce Polski) au stabilit rapid un avans de până la 6 minute față de pluton.
Purtând tricoul de lider în clasamentul cățărătorilor în numele liderului din clasamentului general Giovanni Aleotti, Turek a câștigat ambele cățărări repertoriate de pe traseu, în timp ce Zandri și Bernas au fost principalii protagoniști în lupta pentru sprinturile intermediare. Ambii au câștigat câte un sprint, dar, întrucât Bernas a obținut ieri mai multe puncte, ciclistul de la HRE Mazowsze Serce Polski a obținut la final tricoul verde de lider în clasamentul pe puncte.
Evadarea a cooperat bine, dar nu a reușit să reziste urmăririi plutonului pe cățărarea de la final, de pe Transfăgărășan. Petrelli a rezistat cel mai mult, dar în cele din urmă a fost prins cu aproximativ 15 km înainte de sosire, de parcurs, iar etapa a coborât la bătălia așteptată a favoritilor de ansamblu.
De cele mai multe ori, în etapa de la Bâlea Lac, victoria a venit într-un atac întârziat, dar astăzi Alexis Guérin a reușit să-și surprindă concurenții printr-o mișcare timpurie. Riderul de la Team Vorarlberg a plecat singur cu peste 10 kilometri înainte de finiș, stabilind rapid un avans de 40 de secunde. În urmărirea lui au plecat cinci rutieri – liderul cursei Aleotti, Fabio Aru (Team Qhubeka NextHash), Michal Schlegel (Elkov – Kasper), Riccardo Zoidl (Team Felbermayr Simplon Wels) și Sergey Chernetskiy (Gazprom RusVelo), care l-au avut tot timpul în vizor pe Guérin, dar francezul economisise suficientă energie pentru a-i împiedica și a sărbători o frumoasă victorie solo la Bâlea Lac.
„Planul nostru din această dimineață a fost să așteptăm un pic mai târziu pentru a ataca. Dar am pornit mai devreme, să-mi asigur un avans confortabil în cazul unor atacuri. Nu concurăm des împotriva echipelor de WorldTour, dar am avut rezultate bune anul acesta, când am câștigat cursa Oberösterreich-Rundfahrt în iunie, așa că am știut că sunt în formă bună. Obiectivul meu înainte de cursă era să câștig clasamentul general, dar sunt fericit și cu o victorie de etapă. Mâine va fi probabil un sprint, iar Ackermann este marele favorit, dar sper că fostul meu coechipier Edi Grosu îl poate învinge ”, a încheiat Guérin.
„Cel mai important lucru este că am apărat tricoul liderului. Din nou, vreau să mulțumesc echipei pentru că a controlat cursa, inclusiv pe prima parte a cățărării, iar apoi a rămas doar ca eu să încerc să fac tot posibilul. Știu că Aru este un cățărător puternic, așa că a trebuit să-l urmăresc, mai ales că era pe locul doi în clasamentul general, la câteva secunde în spatele meu. Am fost fericit că pot să-i neutralizez atacurile”, a spus tricoul galben Giovanni Aleotti.
La fel ca ziua precedentă pe scena de la Păltiniș, Fabio Aru a impus ritmul la urcare, dar nu a putut să-l distanțeze pe Aleotti și a terminat pe locul trei în final. Cu toate acestea, cățărătorul italian în vârstă de 31 de ani nu a regretat.
„Am încercat. Am dat tot ce am avut, nu a fost suficient pentru victorie, dar trebuie să fiu mulțumit de performanța mea, deoarece ritmul la ultima urcare a fost foarte mare. Mâine este ultima etapă, sper un rezultat bun pentru Reinardt Janse van Rensburg, el m-a ajutat în ultimele două zile și, dacă pot, acum vreau să-l ajut pentru etapa de sprint ”, a spus Aru.
Podiumul Etapei 2:
1. Alexis Guerin (Team Vorarlberg)
2. Giovanni Aleotti (BORA – hansgrohe)
3. Fabio Aru (Team Qhubeka NextHash)
Purtătorii tricourilor distinctive în etapa 3:
Clasamentul general: Giovanni Aleotti (BORA – hansgrohe)
Clasamentul pe puncte: Fabio Aru (Team Qhubeka NextHash), for Aleotti
Clasamentul Cățărătorilor: Alexis Guérin (Team Vorarlberg), for Aleotti
Cel mai bun tânăr U23: Meindert Weulink (ABLOC CT), for AleottiParcursul Turului Ciclist al Sibiului 2021
3 Iulie Prologue: Centrul Istoric al Sibiului, 2.5 km
4 Iulie Etapa 1: Sibiu – Păltiniș, 177.9 km
5 Iulie Etapa 2: Sibiu – Bâlea Lac, 187.5 km
6 Iulie Etapa 3: Sibiu – Mediaș – Sibiu, 205.3 kmPalmaresul Turului Ciclist al Sibiului
2011 Alessio Marchetti (Centro Revisioni Cerone)
2012 Victor de la Parte (SP Tableware)
2013 Davide Rebellin (CCC Polsat – Polkowice)
2014 Radoslav Rogina (Adria Mobil)
2015 Mauro Finetto (Southeast)
2016 Nikolay Mihaylov (CCC Sprandi Polkowice)
2017 Egan Bernal (Androni – Sidermec – Bottecchia)
2018 Ivan Sosa (Androni Giocattoli – Sidermec)
2019 Kevin Rivera (Androni Giocattoli – Sidermec)
2020 Gregor Mühlberger (BORA – hansgrohe)Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
240100 de ani de handbal la Sibiu
3 ani agoÎn urmă cu 100 de ani s-a desfășurat la Sibiu primul meci de handbal de pe teritoriul României. Cu prilejul serbărilor de sfârşit de an şcolar în ziua de 17 iunie 1921, pe stadionul mare din Sibiu a avut loc un joc demonstrativ de handbal între elevii profesorului Wilhelm Binder, care a oficiat meciul şi în calitate de arbitru.
Atestarea oficială scrisă confirmă şi primul antrenor, dar şi primul arbitru de handbal din România, profesorul Wilhelm Binder, titularul catedrei de educaţie fizică de la Liceul Brukenthal din Sibiu, ai cărui elevi sunt deci şi primii jucători de handbal din România.
100 de ani de handal celebrați la Sala Transilvania
Pentru a celebra cei 100 de ani de handbal românesc Federația Română de Handbal, la propunerea Asociației Județene de Handbal Sibiu, a răspuns invitației ca naționala de handbal a României să susțină jocul oficial cu naționala Suediei, din data de 28.04.2021 pe terenul Sălii Transilvania din Sibiu.
Invităm pe acestă cale publicul să urmărească meciul de calificare a echipei naționale la Euro 2022 la handbal masculin, miercuri, 28.04.2021, de la ora 18.00, pe TVR1.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
100 de ani de handbal la Sibiul – Scurt istoric
1920
Profesorul Wilhelm Binder de la Liceul Brukenthal din Sibiu introduce handbalul ca disciplină obligatorie la orele de educaţie fizică pentru toate clasele. Decizia a luat-o după ce în vara aceluiaşi an asistase la Berlin şi München la o serie de jocuri şi demonstraţii de handbal (în 11 jucători, pe terenul mare de fotbal), creaţie a Profesorului Universitar Karl Schelentz, de la Facultatea de Educaţie Fizică din Berlin.1921
Cu prilejul serbărilor de sfârşit de an şcolar în ziua de 17 iunie 1921, pe stadionul mare din Sibiu are loc un joc demonstrativ de handbal între elevii profesorului Wilhelm Binder, care a oficiat şi ca arbitru.1922
La Sibiu, pe stadionul central, în ziua de 3 mai 1922, în cadrul unor ample serbări câmpeneşti, în faţa a peste 2000 de spectatori, a avut loc: “o mare demonstraţie de handbal între elevii claselor mari”, sub conducerea profesorului Wilhelm Binder, „care a entuziasmat tribunele şi mai apoi întregul oraş”.1924
La Sibiu, se organizează o primă competiţie oficială “Campionatul Şcolar al oraşului la handbal”, care s-a desfăşurat pe stadionul mare, cu programare anterioară, arbitri, numeroşi spectatori, clasamente şi premii.1926
La Sibiu se desfăşoară primul Campionat Şcolar de handbal pe etape săptămânale, cu elevi din clasele V – VIII (clasele IX – XII astăzi).1928
La Sibiu profesorul Wilhelm Binder organizează primul curs de arbitrii de handbal, cu opt candidaţi şi în final cu doar doi absolvenţi.1931
Oraşul Sibiu prin comisia de handbal, preia organizarea unui Campionat al Transilvaniei, cu participarea oraşelor Sibiu, Braşov, Bistriţa şi Reghin, aceasta va fi şi ordinea în clasament. E socotit primul campionat al handbalului din România. Înregistrăm astfel în acest an 1931 şi primele jocuri oficiale între echipe feminine.1933
Se organizează prima competiţie de handbal de nivel naţional prin extinderea “Campionatului Transilvaniei”. În finala pe ţară: S.G. (Turnverein – Societatea de gimnastică) SIBIU – S.C. Muncitorul Lugoj : 15-1.1935
Au loc primele întâlniri internaţionale de handbal în România, o echipă studenţească a oraşului Munchen învinge echipele H.T.V. Sibiu cu 9-8;1937
28 iunie are loc Meciul international de handbal România-Austria pe terenul ONEF – actualul Stadion MunicipalLa Sibiu se organizează în iarnă primul turneu de handbal în sală (echipa de 7), cu participarea a şase echipe din localitate şi două din Mediaş;
IOAN SCHUSCHNING din Sibiu primește în urma absolvirii unui curs de arbitrii organizat de Federația Internațională – PRIMUL ECUSON DE ARBITRU INTERNAŢIONAL din handbalul românesc.
239