Noaptea Muzeelor. 20 de mii de vizitatori în Muzeul Astra

Noaptea Muzeelor. Cultură+Educație=Dezvoltare

Noaptea Muzeelor în Muzeul ASTRA a însemnat aproape 20.000 de vizitatori, dar și 15 ghidaje tematice, 9 ateliere meșteșugărești interactive, 7 ateliere educaționale creative, 5 expoziții, toate organizate în 4 locații marca Muzeul ASTRA & un concert Damian&Brothers + party cu Kosta& Funkydrop DJ Set.

”Pe această cale transmitem mulțumirile noastre tuturor celor care ne-au fost alături în acest proiect, în care am înregistrat cel mai important rezultat de până acum. Acest rezultat ne obligă la mai multe astfel de acțiuni interactive& sustenabile, în care cultura se trăiește, iar patrimoniul este asumat de comunitate.”, au transmis reprezentanții Muzeului Astra.

Tema abordată la Noaptea Muzeelor, ediția din acest an a fost ,,Muzeele, sustenabilitatea și starea de bine”.

noaptea muzeelor

Ciprian Ștefan, manager Muzeul ASTRA

”Am schimbat direcția. Vrem să fim mult mai prezenți în viața dumneavoastră, cu voia dumneavoastră. Vrem să arătăm prin fapte, că muzeele contează. Peste 190 de muzee din țară, peste 35 de muzee din capitală și 14 muzee din Republica Moldova arată că muzeele și cultura contează. Uitați-vă ce înseamnă Muzeul Astra, aleile din muzeu și toate spațiile unde am avut ateliere interactive, și vă veți convinge singuri că da, noi muzeele, suntem cei care putem ajuta societatea să crească organic. Să oferim educație și dezvoltare sustenabilă și economică.

Noi nu suntem un spațiu închis. Suntem niște oameni care administrăm bunul și moștenirea lor, și încercăm să o facem, în fiecare zi mai bine. Prin cultură putem crește, prin cultura ne putem dezvolta, iar acest patrimoniu, noi trebuie să îi facem să și-l asume, să îl înțeleagă și să îl ducă mai departe. De asta depinde viitorul patrimoniului material și imaterial din România. Altfel, peste 30-40 de ani, o să discutăm despre el doar în cârți și publicații de specialitate.”, ne-a declarat sâmbătă noaptea, Ciprian Ștefan, manager Muzeul ASTRA.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top