Ninge la Sibiu! Coloane de mașini pe DJ 106 A, spre Păltiniș

Ninge de azidimineață

A început să ningă la Sibiu de la primele ore ale zilei de vineri. Dacă în municipiul Sibiu asfaltul este umed, fără acumulări de zăpadă, pe drumul spre Păltiniș se circulă în condiții de iarnă.

Zăpada depusă pe Dj106A măsura aproximativ 5cm în urmă cu o oră.

ninge

Trafic blocat, pentru deszăpezire

La Păltiniș ninge ca în povești, dar pentru cei care doreau să urce la schi, povestea s-a transformat în coșmar. Au trebuit să aștepte în coloană zeci de minute pentru ca drumul să fie curățat.

„Este o zonă extrem de expusă și periculoasă, s-a acționat pentru curățarea parții carosabile. Polițiștii Biroului Rutier Sibiu sunt în zonă și monitorizează traficul rutier.”, a declarat Luciana Lazăr, IPJ Sibiu.

La stația meteo din Stațiunea Păltiniș, stratul de zăpadă măsura 32 de cm la ora 8. Acum se înregistrează minus 4 grade Celsius.

Sibiul se află sub Cod Galben de ninsori

ANM a anunțat că, în interval 08 ianuarie, ora 12:00 – 09 ianuarie, ora 04:00, vor fi ninsori însemnate cantitativ în Munții Banatului, în Carpații Meridionali și de Curbură va ninge, iar local în Oltenia, nord-vestul Munteniei, precum și în sudul și sud-estul Transilvaniei vor predomina ninsorile. Ninsorile vor fi însemnate cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent.

Judeţele aflate sub avertizare Cod galben sunt: Alba, Argeş, Bacău, Braşov, Buzău, Caraş-Severin, Covasna, Dâmboviţa, Gorj, Hunedoara, Mehedinţi, Prahova, Sibiu, Vâlcea şi Vrancea.

 

Scroll to top