Săniuș pe pârtie improvizată
Zeci ce copii au venit cu săniile în cartierul Valea Aurie. Aici s-au putut bucura fie de derdelușul de lângă terenul sintetic de fotbal, fie de o plimbare pe sanie sau pe jos la liziera pădurii Dumbrava.
Cei mai fericiți au fost cei mici, care nu s-au mai lăsat duși acasă. Profitând de vacanța copiilor, sute de familii au urcat la Păltiniș sau au rămas să se bucure de stratul consistent de nea la Curmătura Ștezii din Rășinari.
Sibiul s-a aflat sub cod galben de ninsori, după cum am scsis aici.
Stratul de zăpadă din Municipiul Sibiu măsoară 3 cm, în timp ce la Păltiniș a ajuns la 38 de cm.
You Might also like
Modul de Interoperabilitate
3 luni agoModul de Interoperabilitate timp de două săptămâni la AFT
În perioada 14-25 martie, Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu a organizat modulul de Interoperabilitate, modul inclus în cadrul Semestrului Internaţional ca disciplină a programului de studii de licenţă Leadership Militar şi propus partenerilor străini în cadrul Iniţiativei Europene de Schimb a Tinerilor Ofiţeri (Programul EMILYO).
Anul acesta, la acest modul au participat studenţi străini din Academia Militară Tereziană, Wiener Neustadt, Austria, Universitatea de Apărare, Brno, Republica Cehă, Academia Militară Elenă, Atena, Grecia, Academia Militară „General Jonas Zemaitis”, Vilnius, Lituania, Universitatea Forțelor Terestre „General Tadeusz Kosciuszko”, Wroclaw, Polonia, Universitatea Militară Tehnologică, Varșovia, Polonia, Academia Militară a Forţelor Aeriene din Deblin, Polonia, Academia Naţională de Apărare din Gori, Georgia, Academia Forțelor Armate „Alexandru cel Bun”, Chișinău, Republica Moldova.
Timp de două săptămâni, modulul s-a desfășurat în format modular. Prima săptămână a avut un caracter teoretic și s-a axat pe transmiterea și formarea aspectelor cognitive fundamentale cu referire la aspecte privind NATO, mediul operațional contemporan (Contemporary Operational Environment), comanda misiunii (Mission Command), abordarea manevrieră (Manoeuvrist Approach), structuri organizaționale tactice (pluton, companie), tactici, tehnici și proceduri (Tactics, Tehnicques, Procedures – TTPs) specifice subunităților în cadrul întregului spectru de operații (Full Spectrum Operations – FSO), respectiv procedurile de conducere a trupei (Troops Leading Procedures – TLP).
”Cea de-a doua săptâmână a urmărit transpunerea în practică a fundamentelor teoretice acumulate prin practicarea TLP-ului la nivelul plutonului și simularea virtuală a cursurilor de acțiune (Courses of Action – COA) dezvoltate pentru diferite scenarii ipotetice, folosind capabilitățile VBS (Virtual Battle Space). Acest lucru a putut fi posibil prin cooperarea și interconectarea capabilităților de simulare virtuală ale Academiei Forțelor Terestre cu cele ale Centrului Național de Instruire Întrunită (Joint National Training Center – JNTC).”, transmit reprezentanții Academiei Forțelor Terestre.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
85Unde mai purtăm masca, după ”marea relaxare” 2021. Activitatea operatorilor economici permisă și la interior
1 an agoActivitatea operatorilor economici după 15 mai…
Hotărârea nr. 47/15.05.2021 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu privind aprobarea măsurilor care se aplică pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 vine cu clarificări în ceeace privește locurile în care masca este încă obligatorie.
Rămâne obligatorie masca de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura în piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, stații pentru transportul în comun, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă.
În toate unităţile administrativ teritoriale unde incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 4/1.000 de locuitori este permisă circulația persoanelor după ora
22.Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și la terase este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 5— 24 în unităţile administrativ teritoriale unde incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori și este interzisă la depășirea incidenței de 3/1.000 de locuitori:
- este permisă fără a depăși 70% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 5,00—24,00 dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva virusului SARSCoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau prezintă rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore.
Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, precum și la terasele acestora este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 5,00—24,00, în unităţile administrativ teritoriale unde incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori și doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități, în unităţile administrativ teritoriale unde este depășită incidența de 3/1.000 de locuitori în ultimele 14 zile:
- este permisă fără a depăși 70% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 5,00—24,00 dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva virusului SARSCoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau prezintă rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore.
Măsurile se aplică și operatorilor economici care desfășoară activități în spațiile publice închise care au un acoperiș, plafon sau tavan și caresunt delimitate de cel puțin 2 pereți, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent.
Organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in sunt permise numai dacă ocupanții unui autovehicul sunt membrii aceleiași familii sau reprezintă grupuri de până la 4 persoane, iar organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale sunt permise numai cu participarea a cel mult 500 de spectatori, cu asigurarea unei suprafețe de 2 mp pentru fiecare persoană, precum și cu purtarea măștii de protecție. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore.
În spațiile deschise competițiile sportive se pot desfășura pe teritoriul României cu participarea spectatorilor până la 25%din capacitatea maximă a spațiului. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare,
persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu maivechi de 24 de ore.Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activitatea în spații închise în domeniul sălilor de sport și/sau fitness este permisă fără a depăși 50% din
capacitatea maximă a spațiului în unităţile administrativ teritoriale unde incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 7 mp pentru fiecare persoană:- este permisă fără a depăși 70% din capacitatea maximă a spațiului în unităţile administrativ teritoriale unde incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu
3/1.000 de locuitori, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 4 mp pentru fiecare persoană, dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2
pentru care au trecut10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului în unităţile
administrativ teritoriale unde incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori și este interzisă la depășirea incidenței de 3/1.000 de locuitori.Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
152Primăria Sibiu: legături mai bune pentru 2 cartiere
1 an agoPrimăria Sibiu: Îmbunătățim mobilitatea în Gușterița și Reșița
Primăria Sibiu continuă proiectul inițiat pentru modernizarea și extinderea străzii Viitorului, pe sectorul cuprins între str. Târgu Fânului și str. Moara de Scoarță. Concret, prin acest proiect se vor realiza următoarele:
• coborârea nivelului drumului în zona de sub podul CFR pentru a elimina interdicția de tranzitare a acestui punct pentru autovehiculele cu o înălțime mai mare;
• lărgirea carosabilului în zona podului CFR la 2 benzi, pentru a elimina obligația circulației alternative; pentru aceasta va fi necesară execuția unor lucrări de fundare în taluzul râului Cibin, precum și consolidarea și sprijinirea terasamentului nou al drumului
• modernizarea infrastructurii întregului tronson dintre str. Târgu Fânului și str. Moara de Scoarță.
• crearea de trotuare în zonele în care lățimea nu permitea înainte amenajarea lor
• modernizarea sistemului de iluminat public din zonă
• înlocuirea parapeților în partea dinspre râul Cibin“Strada Viitorului poate fi astfel o alternativă pentru traficul care aglomerează Podul Gării. Prin modernizarea acestei străzi creăm o legătură mai eficientă cu cartierele Gușterița si Reșița. Am identificat prin studiile realizate de specialiști o modalitate de a îmbunătăți fluența traficului si implicit mobilitatea sibienilor care locuiesc în aceste zone. În această lună voi supune aprobării Consiliului Local indicatorii tehnici și economici rezultați în urma elaborării documentației de avizare a lucrărilor de investiții.”, Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.
Prin urmare, lucrarea are o complexitate și un grad de dificultate mare, valoarea investiției ridicându-se la 18,13 milioane de lei.
Următorul pas va fi întocmirea proiectului tehnic și contractarea execuției lucrărilor propriu-zise.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
95