Muzeul ASTRA.135 obiecte expuse la Satu Mare

Muzeul ASTRA. Din Sibiu până în Satu Mare!

Muzeul ASTRA anunță participarea la expoziţia „Rânduiala satelor – nunta în comunităţile etnice din Transilvania”, care are loc între 11 octombrie – 18 noiembrie 2022, la Satu Mare.

Organizarea expoziției „Rânduiala satelor – nunta în comunităţile etnice din Transilvania”, de către muzeele din Sibiu și Satu Mare, aduce în atenția publicului un obicei reprezentativ din ciclul vieții familiale, punctând elementele caracteristice comunităților de sași, landleri, șvabi și maghiari din Transilvania.

Nunta prezentată în cadrul expoziției este redată atât prin intermediul bunurilor muzeale (piese textile, port, podoabe, ceramică și mobilier pictat), cât și prin panourile cu fotografii din arhiva documentară a Muzeului ASTRA și din colecții private.

”În cadrul expoziției, Muzeul ASTRA contribuie cu 135 obiecte din secolele XVIII-XX, care reprezintă piese vestimentare ale costumului popular tradiţional femeiesc şi bărbătesc de nuntă, obiecte de podoabă, lăzi de zestre și obiecte ceramice din zona Sibiului și a Călatei. Cana de nuntă, produsă într-o breaslă sibiană în anul 1797, precum și alte piese vor relata povestea acestui obicei.”, a declarat Karla Roșca, șef secție Expoziții.

Vernisajul expoziției va avea loc marți, 11 octombrie 2022, de la ora 12.00, la care participă Karla Roșca, șef secție Expoziții alături de Simona Malearov, Camelia Ștefan, muzeografi. „Rânduiala satelor – nunta în comunităţile etnice din Transilvania” va fi deschisă publicului până în 18 noiembrie 2022 la Muzeul de Artă Satu Mare, Piața Libertății, nr.21.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top