Moș Nicolae, prin Barbers Arena, a adus veselie la Poplaca
Moș Nicolae a venit mai devreme pentru copiii din comuna Poplaca. Asociația de părinți Trăiește, Iubește, Zâmbește, pentru VIITOR! din comuna Poplaca, împreună cu membrii salonului BARBERS ARENA, au participat la o acțiune caritabilă. Sâmbătă, 26 noiembrie, copiii comunei au beneficiat de un tuns “ca la carte”.
”Prin acest act de caritate, am dorit să ne arătăm recunoștința tuturor părinților care au contribuit la înființarea asociației. Mii de mulțumiri hair-stiliștilor și nu în ultimul rând, mulțumim și primăriei locale! Mulțumim părinților pentru încrederea acordată!”, transmit reprezentații asociației.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
DJ 141 Mediaș-Bârghiș reabilitat de CJ Sibiu
3 ani agoDJ 141 Mediaș-Moșna-Pelișor-Bârghiș a fost reabilitat și modernizat cu 64 milioane lei
Consiliul Județean Sibiu anunță finalizarea la termen a lucrărilor de reabilitare și modernizare a drumului județean 141 Mediaș-Moșna-Pelișor-Bârghiș, pe o lungime de 24,68 km. Tronsonul de drum modernizat are ca origine ieșirea din Municipiul Mediaș, iar punctul terminus este în localitatea Bârghiș, la intersecția cu DJ 106 Sibiu – Agnita – Sighișoara. Un prim beneficiu al acestei investiții, pe lângă confortul și siguranța participanților la trafic, îl reprezintă conectivitatea foarte bună care s-a creat între Valea Târnavelor și Valea Hârtibaciului, o condiție esențială pentru dezvoltarea economică și turistică a zonei.
Valoarea finală a contractului de proiectare și execuție este de 64.000.399,22 lei, din care 62.796.424,43 lei reprezintă lucrările de execuție.
“Prin reabilitarea și modernizarea DJ 141 Mediaș – Moșna – Pelișor – Bârghiș mai finalizăm un proiect important din infrastructura județului Sibiu. Acest drum are un rol major în dezvoltarea zonei de nord a județului deoarece va scoate din izolare mai multe localități și va aduce noi oportunități pentru economia locală. Estimăm că minimum 70.000 de persoane vor avea posibilitatea de a se deplasa între principalele localități deservite pe un drum modern și complet reabilitat. Totodată, această zonă a județului are un mare potențial turistic, având toate ingredientele pentru a deveni una dintre principalele puncte de atracție pentru turiști“, a declarat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.
Investiție în DJ 141 a fost posibilă cu finanțare din fonduri europene, atrase de Consiliul Județean Sibiu prin Programul Operațional Regional 2014-2022. Astfel, 85% din valoarea totală a investiției a fost asigurată din fonduri europene: 55.053.201,42 lei, iar restul a fost completat din fonduri de la bugetul de stat: 8.419.901,39 lei și din fonduri alocate din bugetul local al județului Sibiu: 1.893.537,54 lei.
Contractul de proiectare și execuție pentru modernizarea DJ 141 Mediaș-Bârghiș a fost semnat în 4 martie 2019 cu societatea DRUMSERV din Târgu Mureș, iar lucrările au început în 28 august 2019 fiind finalizate în termenul de 30 de luni prevăzut în contract.
Lucrările de modernizare au constat în: refacerea structurii rutiere, consolidarea zidurilor de sprijin, construirea a patru poduri noi, la km 9+476, km 9+678, km 10+863 si km 12+608, și reabilitarea unui pod, la km 11+824, executarea de podețe noi și reabilitarea celor existente, amenajarea de șanțuri, rigole și racordări la 71 de drumuri laterale, amenajarea accesului la proprietăți, montarea de parapete de siguranță, indicatoare rutiere, borne kilometrice, realizarea de marcaje rutiere.
Modernizarea DJ 141 Mediaș-Bârghiș, alături de alte două investiții derulate de Consiliul Județean Sibiu și afalte în curs de realizare: modernizarea DJ 106 Agnita – Sighișoara și cea a DJ 106 B A1-Ocna Sibiului-Loamneș-Șoroștin-Țapu, situează județul Sibiu în fruntea județelor din Regiunea Centru în ceea ce privește atragerea de fonduri europene pentru modernizarea infrastructurii rutiere.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
455Bacalaureat 2021 începe în 14 iunie
3 ani agoBacalaureat: examenul absolvenților claselor a XII-a și a XIII-a
Vineri, 04.06.2021, s-a finalizat etapa de înscriere pentru sesiunea iulie – iulie 2021 a examenului național de Bacalaureat. Pentru această sesiune, în județul Sibiu s-au înscris 2 343 de candidați, dintre care 2 039 candidați din seria curentă și 304 candidați din seria anterioară.
Examenul începe luni, 14 iunie 2021, cu echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale conform OME nr. 3 842 din 26.05.2021. Probele scrise debutează cu proba la Limba și literatura română, ce va avea loc luni, 28 iunie. Marți, 29 iunie, se desfășoară proba E.c) obligatorie a profilului (matematică sau istorie), miercuri 30 iunie se desfășoară proba E.d) la alegere a profilului și specialității (fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, psihologie, economie, sociologie sau filosofie), iar joi 1 iulie va avea loc proba E.b) la Limba și literatura maternă.
Probele scrise pentru examenul național de Bacalaureat 2021, sesiunea iunie-iulie 2021, încep la ora 9:00 și se vor desfășura în 14 de centre de examen, 4 din ele având arondate și subcomisii. Cel mai mari centre de examen sunt Colegiul Agricol ”Daniil Popovici Barcianu” Sibiu (232 candidați), Colegiul Tehnic Energetic Sibiu (231 candidați), Liceul Teoretic ”Axente Sever” Mediaș (223 candidați), Colegiul Național ”Gheorghe Lazăr” Sibiu (210 candidați) și Colegiul ”Școala Națională de Gaz” Mediaș (202 candidați), iar cele mai mici sunt Colegiul Tehnic ”Mediensis” Mediaș (50 candidați), Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară ”Terezianum” Sibiu (112 candidați), Colegiul Național ”Samuel von Brukenthal” Sibiu și Liceul Teoretic ”Constantin Noica” Sibiu (116 candidați).
Primele rezultate vor fi comunicate luni, 5 iulie, până la ora 12:00 (în centrele de examen).
Contestațiile pot fi depuse în ziua de 5 iulie 2021 (în intervalul orar 12:00 – 18:00). Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.
Rezultatele finale vor fi afișate vineri, 9 iulie 2021.
Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Probele sunt monitorizate audio-video.
Candidații trebuie să aibă asupra lor un act de identitate și instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor, creion negru pentru realizarea desenelor/schemelor și instrumente de desen la proba de Matematică.
Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte, precum ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete etc. De asemenea, elevii vor fi informați că este interzis accesul în săli cu orice fel de lucrări/materiale: manuale, dicționare, notițe, însemnări etc., precum și cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.).
Comisiile de bacalaureat județene, comisiile de bacalaureat din centrele de examen, comisiile de bacalaureat din centrele zonale de evaluare, Comisia județeană/a municipiului București de contestații au obligația aplicării prevederilor Ordinului ministrului educației și al ministrului sănătății nr. 3.235/93/2021 privind aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranța epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, cu modificările și completările ulterioare.
Pentru vizionarea listei cu centrele de examen în care se vor desfășura probele scrise pentru sesiunea iunie – iulie 2021, și unitățile de învățământ arondate acestora, puteți accesa link-ul de mai jos: http://isjsb.ro/index.php/examene-nationale/bacalaureat
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
295Filarmonica din Sibiu este ”verde”
3 ani agoFilarmonica are iluminat ecologic 100%
Filarmonica de Stat Sibiu a devenit prima instituție muzicală cu iluminat ecologic 100% din țară. Această investiție demonstrează angajamentul Filarmonicii de Stat Sibiu pentru cheltuirea responsabilă a banilor publici prin eficientizarea iluminatului. Proiectul demarat în vara anului 2019 și finalizat în cea de a doua jumătate a lunii decembrie 2021. Astfel, consumul de energie electrică la nivelul instituției a fost redus cu până la 50%.
„Iată că, încă o dată, Filarmonica de Stat Sibiu se diferențiază, nu numai prin calitatea concertelor, ci și prin calitatea acțiunilor pe care le implementează. Să avem, la Sibiu, prima Filarmonică «verde» din țară este un motiv de reală mândrie. Vă felicit, dragi colegi, pentru această inițiativă care denotă viziune și responsabilitate pentru viitorul comunității noastre!”, a transmis doamna Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.
Peste 1.000 de elemente luminoase din Sala Thalia și pavilionul administrativ au fost înlocuite cu LED-uri, mult mai performante față de becurile incandescente sau tuburile neon convenționale, dar și mai ieftine pe termen lung. Economii semnificative se vor face mai ales pentru iluminatul scenei, unde cele aproximativ 30 de reflectoare noi consumă acum de zece ori mai puțin decât vechile corpuri de iluminat.
„Modernizarea sistemului de iluminat la nivelul întregului sediu al Filarmonicii de Stat Sibiu a fost unul dintre obiectivele de investiții identificate încă din primele zile ale mandatului meu. Sunt recunoscător conducerii Consiliului Județean Sibiu pentru că a înțeles imediat necesitatea acestor cheltuieli și a susținut eforturile noastre cu o finanțare de aproximativ 90.000 de lei”, a declarat dirijorul Cristian Lupeș, managerul Filarmonicii de Stat Sibiu.
Cu ajutorul Consiliului Județean, conducerea Filarmonicii are în vedere și pentru anul 2022 o serie de investiții esențiale pentru dezvoltarea acestui edificiu cultural sibian de importanță națională.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
166