Moș Nicolae, prin Barbers Arena, a adus veselie la Poplaca
Moș Nicolae a venit mai devreme pentru copiii din comuna Poplaca. Asociația de părinți Trăiește, Iubește, Zâmbește, pentru VIITOR! din comuna Poplaca, împreună cu membrii salonului BARBERS ARENA, au participat la o acțiune caritabilă. Sâmbătă, 26 noiembrie, copiii comunei au beneficiat de un tuns “ca la carte”.
”Prin acest act de caritate, am dorit să ne arătăm recunoștința tuturor părinților care au contribuit la înființarea asociației. Mii de mulțumiri hair-stiliștilor și nu în ultimul rând, mulțumim și primăriei locale! Mulțumim părinților pentru încrederea acordată!”, transmit reprezentații asociației.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
Trandafirii de pe Calea Dumbrăvii au fost mutați. Urmează arborii
2 ani agoCalea Dumbrăvii devine o stradă smart
Primăria Sibiu a emis ordinul de începere a lucrărilor de modernizare a străzii Calea Dumbrăvii, termenul de finalizare a acestora fiind de 14 luni. Această stradă va fi amenajată ca arteră smart, proiectul incluzând modernizarea rețelelor de apă, canalizare și iluminat, reamenajarea carosabilului, a trotuarelor, a zonelor verzi și parcărilor, precum și crearea unei benzi speciale pentru transportul public și amenajarea de piste pentru biciclete separate de celelalte căi de deplasare.
Prima etapă – protejarea arborilor și plantelor existente pe această arteră
Primul pas înainte de începerea efectivă a acestor lucrări pe Calea Dumbrăvii este protejarea și gestionarea arborilor și plantelor existente pe această arteră. În acest sens, Serviciul Parcuri și Zone Verzi a curățat arbuștii de trandafiri de părțile uscate, și a început recoltarea trandafirilor plantați pe aliniamentul străzii. O parte dintre aceștia vor fi replantați la intersecția străzilor Rahovei cu Calea Cisnădiei, cea mai mare parte (aproximativ 700) urmând să fie plantați în ghivece și mutați în serele Serviciului Parcuri și Zone Verzi până la finalizarea lucrărilor.
La fel se va proceda și cu arborii, o solicitare clară introdusă de Primăria Sibiu în proiectul tehnic și în contractul de lucrări semnat cu constructorul. O parte din copacii existenți vor fi păstrați în teren, în cazurile în care lucrările planificate nu ating locația acestora. Restul arborilor sănătoși vor fi recoltați cu un utilaj special și replantați în alte zone din oraș. După încheierea lucrărilor, pe această arteră se vor planta noi arbori.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru http://www.opiniadesibiu.ro.
149Dezastru la Nou Român și în 2021 | VIDEO
2 ani agoDezastru în culturile de porumb
Zeci de hectare de porumb au fost distruse de animalele sălbatice din fondul de vânătoare de lângă satul Nou Român. Localnicii sunt disperați și nu știu cu ce o să își hrănească animalele din gospodărie.
An de an, culturile sătenilor sunt distruse de animalele sălbatice din pădurile din Poienița și Nou Român. Și mai mult decât atât, nimeni nu îi ajută pe agricultori să își recupereze din pagubă. Muncesc o vară întreagă pentru a avea cu ce să își întrețină animalele, dar munca lor este în zadar.
Sătenii care locuiesc la 50 de km de Sibiu parcă sunt uitați de autoritățile locale și centrale.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
182Gală pentru merituoși: CJ Sibiu a dat 269 de premii | VIDEO
5 luni agoGală pentru merituoși: Consiliul Județean Sibiu a premiat elevii și profesorii cu rezultate excepționale în anul 2022
Gala Performanței a avut loc la sfârșitul săptămânii la Filarmonica de Stat Sibiu. Gala, a fost un eveniment special, organizat de Consiliul Județean Sibiu pentru premierea elevilor și profesorilor din județul Sibiu care au obținut rezultate remarcabile la concursuri, olimpiade, competiții școlare desfășurate la nivel național și internațional în anul 2022.
Premierea a avut loc în cadrul evenimentului Gala performanței în învățământul preuniversitar 2022, desfășurată în acest an la Sala Thalia, care s-a dovedit arhiplină, întrucât elevii premiați au venit însoțiți de părinți și bunici, iar unii de frații mai mici, cu toții dorind să ia parte la acest moment de bucurie, încărcat de emoția de a urca pe scenă și de a fi recompensați de oficialitățile județene pentru munca lor.
La Gala Performanței au participat conducerea Consiliului Județean Sibiu, reprezentată de președinta Daniela Cîmpean și de vicepreședintele Marcel Luca; administratorul public al județului, Adrian Bibu; membrii Comisiei de cultură, învățământ, culte, tineret și sport a CJ Sibiu: Otilia Man, Christine Manta-Klemens, Valeria Isaicu, Anca Mălaiu; prefectul județului Sibiu, Mircea Dorin Crețu; inspectorul școlar general al IȘJ Sibiu, Emilian Marius Novac, secondat de inspectorul Daniela Muntean; directorul Direcției Județene pentru Sport și Tineret, Nicoleta David.
Au fost acordate 269 de premii la Gala Performanței, dintre care 161 pentru elevi și 108 pentru profesori, valoarea totală a acestora ridicându-se la 126.000 lei, sumă asigurată din bugetul Consiliului Județean Sibiu. Categoriile de premii au fost împărțite pe cinci secțiuni: olimpiade naționale, activități educative naționale, lotul național, concursuri internaționale și concursuri sportive.
În fața atâtor copii și tineri din județul Sibiu dedicați învățăturii, precum și a dascălilor care i-au pregătit, a părinților care i-au sprijinit să poată să ajungă la rezultate lăudabile, președinta Daniela Cîmpean a adresat audienței un mesaj de recunoștință și încurajare, înainte ca Gala de premiere să înceapă:
”Este un moment extrem de important pentru întreg județul Sibiu și, de ce nu, și pentru România, întrucât sunt convinsă că unii dintre voi veți avea un renume și la nivel național și vom mai auzi de voi și mai încolo. Sunt bucuroasă și emoționată pentru că mi se pare că niciodată această sală nu a avut o vibrație atât de frumoasă și atât de curată ca acum când s-a reunit tot ceea ce are mai bun învățământul preuniversitar din județul Sibiu.
Voi, dragi tineri, dragi profesori care i-ați îndrumat, voi, dragi părinți și prieteni ai acestor eroi, meritați felicitările noastre pentru că, în vremuri ca acestea, în care tentațiile sunt nenumărate, ați ales, spre deosebire de alții, să vă aplecați asupra a ceea ce aveți la scoală, ați ales să luați în serios munca pe care o aveți de făcut în această etapă de vârstă, ați ales să renunțați la alte plăceri și activități și să vă dedicați învățăturii, obținând astfel aceste rezultate. Vă încurajez să continuați în felul acesta, să fiți mândria părinților și a profesorilor voștri, mândria noastră. Voi ați înțeles că, dacă ai carte, ai parte, și dacă voi aveți carte, și noi avem parte de pe urma voastră, avem liniștea sufletească a faptului că viitorul pentru județul Sibiu sună bine.
Dragi profesori, vă felicit din suflet, pentru că știu ce înseamnă munca dumneavoastră, ca fost cadru didactic, în vremuri mai liniștite, când abordarea față de școală era cu totul alta, abordarea unor părinți față de profesori era alta. Și atunci a fost greu, dar acum provocarea pentru dumneavoastră este și mai mare. Vă mulțumim pentru tot ce faceți, vă îndemnăm să credeți în continuare în puterea copiilor pe care îi pregătiți de a obține rezultate bune și foarte bune.
Părinților, le adresez un gând bun. Ca mamă, știu emoțiile pe care le simțiți, de fiecare dată când copiii sunt într-un examen sau într-un concurs. Vă mulțumim că ați făcut un parteneriat cu copiii dumneavoastră și cu școala, iar această colaborare a condus la rezultatele pentru care astăzi Consiliul Județean Sibiu oferă un mic semn de recunoaștere și de apreciere”.
Cei mai mulți elevi premiați în această Gală provin de la Colegiul Național „Octavian Goga” Sibiu (22), Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” Sibiu (19), Școala Națională de Gaz Mediaș (16), Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” (8), Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” (6) și Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” (6). De asemenea, au primit premii și elevi înscriși la Clubul Sportiv Școlar Sibiu (22) și Palatul Copiilor Sibiu (19). Totodată, printre premiați s-au numărat și elevi ai Centrului Școlar de Educație Incluzivă nr. 2 Sibiu, unde învață copii hipoacuzici, cât și ai altor instituții de învățământ din Sibiu, Mediaș, Șelimbăr, Cristian și Gura Râului.
Consiliul Județean Sibiu a organizat pentru prima data Gala performanței în învățământul preuniversitar din județul Sibiu în anul 2019, când au avut loc două ediții (una în luna iunie și o alta în luna decembrie).
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
76