Moș Nicolae, prin Barbers Arena, a adus veselie la Poplaca
Moș Nicolae a venit mai devreme pentru copiii din comuna Poplaca. Asociația de părinți Trăiește, Iubește, Zâmbește, pentru VIITOR! din comuna Poplaca, împreună cu membrii salonului BARBERS ARENA, au participat la o acțiune caritabilă. Sâmbătă, 26 noiembrie, copiii comunei au beneficiat de un tuns “ca la carte”.
”Prin acest act de caritate, am dorit să ne arătăm recunoștința tuturor părinților care au contribuit la înființarea asociației. Mii de mulțumiri hair-stiliștilor și nu în ultimul rând, mulțumim și primăriei locale! Mulțumim părinților pentru încrederea acordată!”, transmit reprezentații asociației.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
Bucate și meșteșuguri din Țara Secașelor, 30 octombrie
1 an agoBucate și meșteșuguri din Țara Secașelor, ediția a VI-a
Bucate și meșteșuguri din Țara Secașelor are loc Duminică, 30 octombrie, între orele 10:00-16:00.
După mai multe episoade reușite în acest an (și nu numai), avem plăcerea de a vă invita la ultima ediție din acest an a evenimentului: „Bucate și meșteșuguri din Țara Secașelor” la Muzeul Țării Secașelor din Miercurea Sibiului. În cadrul evenimentului, vizitatorii vor putea afla informații despre plantele medicinale locale, parte a patrimoniului imaterial de medicină populară și vor putea să bea… ceai! Aceștia vor putea degusta și un preparat tradițional gătit la fața locului: balmoș.
Începând cu ora 14:00, Bianca Stroia, muzeograf în cadrul Muzeului ASTRA, va prezenta o comunicare cu titlul: „Ilie și Paraschiva Floașiu – mari comercianți în Miercurea Sibiului, la începutul secolului al XX-lea”.
Și de această dată vor fi prezenți în curtea muzeului Țării Secașelor, unitate componentă a Muzeului ASTRA din Sibiu, producătorii locali care vor comercializa produse precum: legume și fructe proaspete, sucuri naturale, brânză, miere, murături, pâine, tăieței, obiecte decorative.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
109ASTRA Poetic / Escape Bridge, 12-13 august
1 an agoASTRA Poetic / Escape Bridge în Muzeul ASTRA
ASTRA Poetic / Escape Bridge propune o experiență culturală bazată pe conexiuni simbolice între lumi, prin intermediul unui circuit etnografic situat între două alei tematice din Muzeul în aer liber, ale căror monumente reprezintă meşteşugurile şi evoluția locuirii pe două coordonate fundamentale: Apa (Aleea Pivelor) şi Lemnul (Sectorul Tematic Prelucrarea Lemnului).
Accesul se face printr-o poartă monumentală (Gura Râului), ieşirea/ întoarcerea prin altă poartă (Mierța), iar trecerea are drept repere Gospodăria şi Podul acoperit de la Gura Râului, un spațiu de lectură şi interacțiune, un pârâu, un fragment de pădure şi lunca, acel coridor de lumină care, în proiectul tematic al muzeului din Dumbravă, reprezintă stabilitate, conectând marea cu muntele, dar şi deschidere a orizontului, evadare, alteritate.
Textul va adăuga valențe multiple acestui spațiu, secvențele fiind selectate din creațiile a şapte scriitori români contemporani. Cuvântul scris se va integra în peisajul etnografic pe suporturi multiple, de la asfaltul aleilor la cele două porți, de la plăcuțe imprimate la uluci şi pânze. Pentru stimularea lecturii, pe podul acoperit vor fi puse la dispoziția vizitatorilor cărți, din care vor putea citi după bunul plac, aşezați pe o laviță, pe pod, ori pe o bancă, la umbra unui copac.
Podul propriu-zis va găzdui o instalație de poezie (texte ale autorilor: Andra Rotaru, Teodora Coman, Andrei Mocuța, Savu Popa, Călin Torsan, Ovidiu Baron, Borco Ilin, Ionuț Cheran), grafică (Andrea Bernath, Claudiu Doncuțiu), precum şi o componentă de artă textilă, realizată de Iulia Teodorescu (plafon, margini pod, segmente din spațiul vegetal). Porțile sunt realizate sub coordonarea Cameliei Galatâr.
Expoziția reprezintă deopotrivă o întâlnire, o evadare, un spațiu de trecere, un prilej de meditație, o invitație la lectură, un alt mod de a descoperi oamenii, locurile, Dumbrava Sibiului. Deschiderea evenimentului va avea loc în zilele de 12 şi 13 august, în cadrul mai larg şi în atmosfera ASTRA Rock Festival, completată de Târgul Creatorilor Populari, iar expoziția va rămâne deschisă câteva luni. Parcurgerea inițială a circuitului expozițional va fi ghidată de scriitori, care vor citi fragmente din textele proprii, şi de artiştii care îşi vor prezenta lucrările grafice. Recitalul va conține momente muzicale propuse de Călin Torsan la saxofon.
Conceptul expozițional este asumat de Ovidiu Baron, Andrea Bernath şi Ancuța Ilie. Un proiect Muzeul ASTRA/ Expoziții atelier/ Revista Transilvania/ ASTRA Rock Festival.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
139Examinare la 10 stații simultan. Barna prezent la inaugurare
3 ani agoS-a schimbat locația de desfășurare a probei teoretice în vederea obținerii permisului de conducere. Noua sală de examinare este situată pe strada Andrei Șaguna nr. 9 (în curtea interioară a S.C. Urbana S.A.)
La inaugurare a participat și viceprim-ministrul Dan Barna, co-președinte USR PLUS. Acesta a făcut apoi declarații de presă în curtea Prefecturii. Gazdele evenimentului de inaugurare au fost prefectul Mircea Crețu, subprefectul Laurențiu Theodoru, dar și consilierul județean Adrian Echert.
Examinarea se face după programul:
• Luni în intervalul orar 09:00 – 13:00;
• Marți în intervalul orar 09:00 – 13:00;
• Joi în intervalul orar 09:00 – 13:00.Programul de lucru cu publicul poate fi prelungit până la finalizarea susținerii probei teoretice de către ultimul candidat înregistrat pentru susținerea acesteia.
Programarea pentru susținerea probei teoretice se face online pe site-ul Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare Vehicule la secțiunea Servicii Online – Programare la ghișeu (https://www.drpciv.ro/drpciv-booking/formular/32/theoryExamination).
„Această schimbare permite funcționarea unui număr de 10 stații de examinare, comparativ cu 7 stații care funcționau în locația anterioară. Totodată, aduc mulțumiri Mitropoliei Ardealului pentru găzduirea oferită timp de aproape 15 ani, pentru buna colaborare și înțelegere!” transmite Mircea Crețu, prefectul județului Sibiu.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
201