Mediaș – Incendiu microbuz și acoperiș depozit de fructe pe strada Aurel Vlaicu
Pompierii militari din Mediaș au fost solicitați în cursul nopții, să intervină de urgență în municipiul Mediaș, str. Aurel Vlaicu pentru localizarea și lichidarea unui incendiu care se manifesta generalizat la un microbuz staționat, și acoperișul unui depozit de fructe aflat în imediata apropiere.
18 pompieri militari cu 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă și 1 echipaj SMURD au fost mobilizate la fața locului. La sosirea forțelor incendiul care a pornit de la microbuzul staționat s-a propagat violent din cauza vântului la întreg acoperișul depozitului.
Incendiul a fost localizat și lichidat în limitele găsite de către pompierii militari înlăturându-se pericolul de extindere la casele din apropiere.
Depozitul distrus, microbuzul a ars în întregime
A ars acoperișul depozitului în întregime pe o suprafață de aproximativ 150 mp și un microbuz.
Au fost de asemenea deteriorat interiorul depozitului.
”Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de efectul unei acțiuni Intenționate.”, au declarat reprezentanții ISU Sibiu.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Foto: ISU SIBIU
You Might also like
Sistemul de alarmare publică, are alte 4 sirene înlocuite
1 an agoSistemul de alarmare publică, în plină modernizare
Sistemul de alarmare publică, și buna lui funcționare, are un rol important în siguranța sibienilor. În acest sens, Primăria Sibiu continuă modernizarea acestuia. Acțiunea a început în 2016, iar până în acest an un număr de 15 sirene electrice din cele 35 amplasate în municipiu și stațiunea Păltiniș au fost înlocuite cu unele electronice, mai performante.
În această săptămână s-a finalizat instalarea altor patru sirene electrice, acestea fiind înlocuite cu unele electronice, performante, printr-un contract, în valoare de aproximativ 265.000 lei, încheiat cu firma Axatrel Service SRL. Acestea sunt amplasate pe străzile E.A. Bielz, Rusciorului, Oștirii și Podului.
Lucrările au presupus demontarea sistemelor vechi și instalarea sirenelor noi de către personalul specializat al firmei menționate, împreună cu personalul Serviciului pentru Situații de Urgență și firma John System ce asigură mentenanța întregului sistem.
Ce aduc nou noile sirene în sistemul de alarmare publică:
- Pot transmite date culese de la diverși senzori (seismici, chimici, meteo, avertizări inundații);
- Pot opri gazele în caz de calamitate sau să efectueze decuplarea de la rețeaua electrică, în caz de urgentă civilă.
- Permit conectarea de panouri electronice de afișaj prin care se pot transmite populației mesaje.
- Comunică cu centrala de alarmare prin 4 medii de comunicație simultan: telefonie mobilă GSM, reţele de calculatoare ethernet (protocol TCP/IP), linie telefonică dedicată, canal radio dedicat (VHF/UHV). Spre exemplu, în caz de urgență civilă, aceste sirene pot fi acționate direct de pe telefonul persoanei responsabile desemnate.
Pentru a verifica funcționarea celor 35 de sirene din oraș Primăria Sibiu împreună cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență organizează periodic exerciții de alarmare publică.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
279Vânătoarea de trofee trebuie să înceteze – HSI România
3 ani agoCa răspuns la presupusa împușcare ilegală a celui mai mare urs din România – un urs brun de 17 ani numit Arthur – de către prințul Emanuel von und zu Liechtenstein, directorul Humane Society International în România, Andreea Roseti, oferă următoarea poziție:
„Împușcarea lui Arthur trebuie să fie un semnal de alarmă pentru guvernul român. Chiar dacă urșii bruni, asemenea lui Arthur, sunt strict protejați de legislația UE și cea română, cel mai probabil dimensiunea sa impresionantă l-a transformat într-o țintă pentru vânătorii de trofee. Uciderea acestui urs măreț readuce în atenția opiniei publice problemele sistemului actual de gestionare a ursului brun, care este lipsit de transparență. … Când autoritățile, organizațiile și comunitățile locale lucrează împreună, coexistența cu carnivorele mari este pe deplin posibilă și trebuie să depunem eforturi mult mai mari pentru a realiza acest lucru”.
Conform legislației UE privind protecția speciilor, ursul brun este o specie strict protejată. Chiar dacă în România a fost interzisă vânătoarea de urși bruni din 2016, acest lucru este frecvent subminat cu argumente îndoielnice și se pare că animalele sunt eliberate pentru împușcare, pentru sume de cinci cifre. Potrivit cercetărilor HSI, România, Suedia și Croația sunt cei mai mari exportatori de trofee de urs brun din UE. HSI își dorește să interzică vânătoarea de trofee, numind-o o „relicvă învechită a vremurilor de demult”.
Nicolae Ștefănuță, deputat în Parlamentul European, spune:
„Directiva Habitate ar trebui implementată în mod egal peste tot în Europa. Nu există spații în care legea nu se aplică. România nu poate deveni o destinație de safari pentru bogații Europei care doresc să ucidă animale sălbatice. I-am scris comisarului Sinkevičius, cerându-i să se asigure că raportarea este corectă și că orice derogare de la Directiva Habitate se face numai sub supravegherea lor strictă”.
Vânătoarea selectivă a masculilor adulți și a urșilor cu punctaj mare are efecte negative asupra dinamicii populației.
HSI solicită oprirea definitivă a vânătorii de trofee a speciilor protejate în Uniunea Europeană și susține interzicerea importului de trofee de vânătoare.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
252Coronavirus – Lupta de la Sibiu 2020
4 ani agoCoronavirus – Între pandemie și pandalie
De când a început această pandemie, la Sibiu ne confruntăm cu o lipsă a informațiilor corecte, concrete și operative. Motivul? Se pare că instituțiile sibiene comunică greoi, cu adrese trimise pe mail, in secolul în care avem aplicații de mesagerie instant. Așa, populația este privată de informațiile necesare, mai ales că ne aflăm în plină luptă cu SarsCov2.
Lupta de la Sibiu
Ieri,26.10, în cadrul ședinței Comitetului pentru Situații de Urgență, medicul Voichița Halmaghi, doctor în cadrul UPU Sibiu, i-a adus la cunoștință Prefectului faptul că nu mai au unde să interneze cazurile grave cu coronavirus. Mircea Crețu a fost iritat de faptul că medicul și-a permis să expună o astfel de problemă în plină ședință și a folosit un ton nepotrivit în dialog. Astăzi, 27.10.2020, prefectul i-a cerut scuze doctorului urgentist.
Mai multe detalii în video.
Prezentăm mai jos materialul pus la dispoziție de Prefectura Sibiu.
”Încep prin a vă spune că astăzi am avut o discuție cu doamna doctor Halmaghi față de care mi-am cerut scuze pentru reacția de ieri, a fost o situație regretabilă. Totodată, țin să îi mulțumesc doamnei doctor pentru înțelegerea și profesionalismul pe care mi le-a arătat.
Eu în calitate de prefect nu pot reorganiza singur spitale și nici nu pot lua decizii într-o instituție pe care nu o conduc, fiind nevoie de implicarea tuturor oamenilor care pot contribui la îmbunătățirea situației în care ne aflăm. În ședința de astăzi am solicitat tuturor managerilor de spitale propuneri concrete pentru a rezolva situația cu care se confruntă personalul medical.
Este, fără îndoială un efort uriaș ceea ce fac medici zi de zi. Cuvintele sunt prea mici pentru a-i ajuta, în aceste momente. Ei au nevoie de spațiu, de materiale și echipamente, de colegi care să îi ajute în realizarea cu succes a actului medical.
La nivelul județului Sibiu situația este dificilă, atât pentru medici și autorități cât și pentru cetățeni. Când supunem că este nevoie de fiecare dintre noi, nu o spun degeaba. În aceste aproape 8 luni de pandemie, am încercat mereu să luăm, la nivel local cele mai bune decizii și am încredere că vom avea mai mult sprijin din partea cetățenilor.
Specialiștii ne anunță că virusul nu va dispărea curând, astfel că va trebui să găsim împreună modalități de a conviețui, iar pentru moment de a ieși din situația critică în care cu toții ne aflăm.
Astăzi am fost la Spitalul Municipal din Mediaș, unde în acest moment se internează primii pacienți COVID. S-au creat un număr de 20 de paturi dintre care 2 dispun de dotare specifică secției ATI. Singura necesitate pentru ca acestea să poată funcționa la capacitate și randament maxim este resursa umană, vorbim de 3 medici de specialitate ATI care să poată supraveghea în permanență pacienții care vor avea nevoie de cele 2 paturi dotate pentru ATI.
În ceea ce privește Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, s-a demarat deja o procedură de achiziție pentru o stație de oxigen care va deservi 6 paturi cu dotare ATI situate în structura modulară, și de asemenea s-au demarat și angajările de personal care să deservească pacienții din această structură.
Urmează ca în aproximativ 14 zile toate procesele demarate să fie încheiate și aceste paturi să poată funcționa.
În ceea ce privește situația de la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean, trebuie luate urgent măsuri întrucât condițiile în care personalul de acolo își desfășoară activitatea sunt dificile. Doamna doctor Halmaghi mi-a relatat astăzi în detaliu cum se lucrează în UPU Sibiu, iar personal voi face tot ce ține de mine pentru a pune în aplicare propunerile făcute de dânsa.
Concret, vorbim despre suplimentarea personalului din UPU, precum și extinderea zonei unde sunt pacienții suspecți de infecție COVID-19. Mâine dimineață vom vedea exact de ce este nevoie pentru a amenaja Sala Sindicală în Sprijinul UPU și vă anunțăm de îndată ce știm exact în cât timp aceasta va fi gata.
Persoanele care se găsesc în aceste situații informează medicul de familie despre ipoteza în care se află , inclusiv cu privire la locul la care au decis să se izoleze sau s-a instituit izolarea. Medicul de familie are obligația luării în evidență și monitorizării stării de sănătate a persoanelor respective și transmite DSP fișa de monitorizare a persoanei respective.
În situația în care persoana refuză măsura izolării sau dacă încalcă această măsură, medicul de familie sau organele de control informează DSP care poate, prin decizie confirma sau infirma măsura izolării.
În ceea ce privește procesul de testare în acest moment se fac în medie aproximativ 350 de teste pe zi. În cadrul întâlnirii de mâine am solicitat punctual să mi se comunice de ce este nevoie pentru a testa la capacitate maximă, în condițiile în care sunt funcționale 3 aparate de testare RT-PCR, două în cadrul SCJU Sibiu și unul în cadrul Spitalului de Pediatrie. De asemenea la nivel național se lucrează la îmbunătățirea sistemului informatic de raportări, astfel că în curând la nivel local vom avea o situație foarte clară a numărului de teste efectuate.
În încheiere, având în vedere contextul național și implicit situația dificilă existentă la nivelul județului Sibiu privitor la lipsa locurilor destinate îngrijirii persoanelor infectate cu noul SARS-Cov-2 din unitățile sanitare vă asigurăm că reprezentanții autorităților publice depun eforturi în vederea soluționării a cât mai multor dificultăți apărute în mod gradual ca urmare a creșterii semnificative a numărului de persoane confirmate cu Covid-19 care prezintă o stare de sănătate ce necesită îngrijiri medicale de specialitate. Îmi exprim încrederea că împreună vom depăși aceste momente dificile.”
443