Accident: neacordare de prioritate
Un șofer în vârstă de 61 de ani, a pătruns dinspre Strada Lutului pe Strada Țiglari, fără să acorde prioritate. A intrat în coliziune cu un autoturism condus regulamentar de o tânără de 27 de ani.
2 victime
Pasagera din primul autoturism și conducătoarea autoturismului condus regulamentar au primit îngrijiri medicale la fața locului.
SMURD și SAJ le-au transportat la UPU
Femeia de 27 de ani a fost transportată de echipajul SMURD la Unitatea de Primiri Urgențe a SCJ Sibiu, conștientă cu traumatism membru superior.
Echipajul SAJ a transportar la UPU Sibiu pasagera în vârstă de 57 ani, care prezenta traumatism torace anterior.
Trafic îngreunat
Traficul s-a desfășurat îngreunat în zona producerii accidentului. Polițiștii sibieni au asigurat fluidizarea traficului până la terminarea acordării îngrijirilor medicale de către SMURD și SAJ și finalizarea cercetării.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
European Best Destinations 2021- Sibiul este în top 5
3 săptămâni agoEuropean Best Destinations a dezvăluit lista scurtă din 2021
Competiția celor mai bune destinații turistice europene desfășurată în perioada 20 ianuarie – 10 februarie 2021 s-a încheiat în această seară, iar organizatorii – Asociația European Best Destinations – au transmis primarului Astrid Fodor rezultatele obținute de Sibiu. Orașul nostru a acumulat 45.699 de voturi din aproape 200 de țări.
“Sibiul este în topul 5 al celor mai bune destinații turistice europene, obținând 45.699 de voturi din 192 de țări din întreaga lume. Mobilizarea a fost foarte bună, orașul obținând cu peste 15.000 de voturi mai mult decât în competiția de anul trecut. Peste 60% dintre voturile exprimate pentru Sibiu au venit din afara României, ceea ce denotă o vizibilitate bună a orașului pe plan internațional. Este o bucurie pentru mine să am confirmarea că Sibiul continuă să fie atrăgător și apreciat din punct de vedere turistic, ceea ce îmi spune că suntem pe drumul cel bun. ” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)
În scrisoarea de felicitare transmisă de organizatori, Maximilien Lejeune, directorul European Best Destinations a transmis:
“Sibienii pot fi mândri de rezultat. Această recunoaștere salută eforturile lor, spiritul de inițiativă, căldura cu care primesc oaspeții. (…) De câțiva ani buni deja Sibiul a reușit să se ridice între orașele care contează în Europa. Orașul dumneavoastră s-a plasat fără doar și poate între destinațiile turistice de neratat, în rândul orașul inovative, între orașele turistice cu o ofertă diversă în domeniul cultural și gastronomic, dar și în ceea ce privește peisajul natural. Sibiu este exemplul unei dezvoltări înțelepte în domeniul turistic. Nu caută să fie doar o altă destinație, ci alege să investească în patrimonial său unic, în istoria sa.”
Prin urmare, Sibiul va purta titlul de European Best Destination și în anul 2021, alături de orașe turistice recunoscute din Europa: Braga, Roma, Florența, Paris, Viena, Capri.
Sibiul va fi promovat pe tot parcursul anului în publicații de profil turistic precum Forbes, Conde Nast Traveler, Vogue, Travel+Leisure, Huffpost, Euronews, Lonely Planet, El mundo, Daily Mail și altele.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
376 câini știu deja să descopere ”mirosul” virusului SARS-CoV2
3 săptămâni ago6 câini știu deja să depisteze mirosul specific al unei persoane infectate cu sars cov2
De mai bine de 2 luni, 6 câini sunt antrenați în cadrul Centrului Chinologic Sibiu pentru a semnala mirosul specific pe care o persoană infectată cu SARS-CoV2 îl are.
Inspirați de alte centre de pregătire canină din lume, polițiștii sibieni au construit un laborator de antrenament pentru câini și conductorii lor.
„Este un proiect de cercetare pilot, cu caracter de unicitate în România. A început în vara anului trecut, când am fost inspirați de rezultatele pe care le-au obținut autoritățile din Emiratele Arabe Unite și ulterior din Franța, Finlanda și Germania. … Am început proiectul cu șase exemplare canine – patru sunt tineret canin și două sunt adulte (cinci sunt din rasa ciobănesc german și unul este ciobănesc belgian), toate provenind din Centrul Chinologic Sibiu”, a declarat Leonard Bâlă, șeful Centrului Chinologic Sibiu.
Eșantioanele cu „mirosuri” sunt prelevate atât de la pacienți testați pozitivi cât și de la cei negativi. Prelevarea se face cu un tifon steril care este ținut la sub-braț 20 de minute. Acestea se impregnează cu transpirația care prezintă anumite concentrații de sulfiți și alte substanțe specifice.
Câinele este antrenat să recunoască acel miros specific, chiar dacă persoana a folosit parfum, sau balsamul de rufe este unul puternic mirositor. Până acum rata de eșec este una foarte scăzută la acești câini. Centrele de peste hotare au rata de succes de 94%, în timp ce la Sibiu se dorește depășirea acestui procent.
„E nevoie de foarte multe antrenamente și să fie aduse probe noi, să fie schimbate capacele, în așa fel încât câinele să nu memoreze un miros specific al unei singure persoane.” – Silviu Stan, instructor și liderul echipei de dresaj.
În perioada următoare, cei 6 câini urmează să înceapă munca pe Aeroportul Internațional Sibiu și pe alte aeroporturi din țară. Dacă dau rezultate pozitive în teren, alți căței alături de partenerii lor se vor antrena la Centrul Chinologic Sibiu.
Despre aceste antrenamente care se desfășoară la Sibiu, s-a aflat joi, 11 februarie când la Centrul Chinologic au venit în vizită Ministrul de Interne și Ministrul Apărării Natționale. Despre această vizită am scris aici.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
32Palatul Copiilor Sibiu, dotat de Primăria Sibiu. În jur de 500 de obiecte
3 luni agoPalatul Copiilor Sibiu intră într-o nouă eră
În cadrul acestui proiect s-au predat până acum, în mai multe tranșe, următoarele:
• 10 imprimante multifuncționale color (imprimantă, copiator, scanner) și o imprimantă de mare capacitate, pentru tipărituri în format A3.
• mai multe instrumente muzicale, accesorii și tehnică în domeniu: opt chitare și stative, două piane, un clarinet, un saxofon, scaune pentru pian, boxe, microfoane și stative, un suport pentru orgă, un mixer pentru lumini și sunet, un sintetizator.
• 24 de costume populare complete pentru fete și băieți din zona Hârtibaci, 12 seturi pentru fete compuse din ie și poală brodată, 12 seturi pentru băieți alcătuite din cămașă și fustă, 12 seturi pentru fete cu pieptar și catrințe din zona Maramureș și 12 pieptare pentru băieți din aceeași zonă.
• corpuri de mobilier: 32 de biblioteci, 19 dulapuri, 230 de scaune, 23 de panouri de plută și 12 table magnetice
• un cuptor și o roată a olarului electrică pentru atelierul de ceramică
• scule și unelte pentru modelism: două fierăstraie electrice/traforaje electrice, un disc de tăiere cu inserții, patru pânze de bandă pentru fierăstrău, o mașină de frezat și un fierăstrău vertical
• două mese de tenis și accesoriile necesare, un robot pentru mingi și două separatoare de teren, palete și fileuri
• jocuri didactice – Magplayer magnetic
• un automodel electric și kit de competiție
• mai mulți acumulatori electrici, regulatoare și radiocomandă.
Primăria Sibiu a realizat achizițiile și pentru ultimele dotări care urmează să fie livrate în următoarea perioadă, fiind vorba despre softuri educaționale, un pachet cu 68 de DVD-uri documentare Discovery și Animal Planet, un sistem de pardoseală pentru sala de dans, scule și unelte pentru modelism, materiale didactice pentru geografie și echipamente outdoor pentru ecoturism.
“Ne apropiem de finalizarea unui alt proiect din programul de bugetare participativă, și anume dotarea Palatului Copiilor cu echipamentele necesare pentru activitățile extrașcolare ale elevilor, o investiție de la bugetul local de aproximativ 300 de mii de lei. Îmi doresc ca în momentul în care vor reveni în acest loc, copiii să se bucure de toate aceste materiale și le fie de folos în proiectele pe care le vor realiza.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)
37