Lupta în declarații
Lupta cu sistemul nu s-a încheiat. Familia îndoliată încă așteaptă niște răspunsuri, pe care Spitalul nu le-a oferit. Care este procedura în cazul în care un pacient a murit în spital și era infectat cu un virus atât de parșiv? Lucrurile personale, care prezentau urme de fluide biologice, și care au stat mai bine de două săptămâni în spital, pot fi date înapoi familiei, expunând în cazul de față la un risc enorm o femeie de 72 de ani?
Mărturiile fiului, despre cum a fost tratat tatăl lui în spital.
Punctul de vedere al managerului SCJU, Liliana Coldea.
Medicul Theodor Rebegel ne-a transmis un mesaj după ce a văzut punctul de vedere al spitalului.
”Liliana Coldea a mințit grosolan! Eu cu medicii am vorbit numai după deces, pentru că nu voiau să răspundă motivând faptul că sunt ocupați și credeam ca așa este. Asistentele mă asigurau că a primit pachetul și apa și ca bea apa. O fostă colegă de facultate care e rezidentă pe infecțioase m-a asigurat că a mâncat mai bine și a primit apa… nici ea nu a pomenit de tulburări de deglutiție. Ei pot să schimbe și să scrie in foaie orice, chiar și după deces, nu e greu să facă asta. Au evitat sa comenteze de ce hainele contaminate au fost trimise acasă și unde este telefonul tatălui meu și cei 45 de lei din portmoneu. S-au pretat la așa ceva!!! Este Oribil!
În cazul absurd, că tata ar fi avut probleme de deglutiție, medicii SCJS nu au auzit de sonda nazogastrica sau mâncare pasată – noi așa facem în Franța cu astfel de pacienți. Faptul ca au spus de deglutiție denota o mediocritate crasă.”, Theodor Rebegel.
foto: plasa cu sticlele de apă / ligheanul cu hainele primite / detaliu fluide
You Might also like
Spitalul Județean. 5 secții mai sigure
3 ani agoSpitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu – Siguranța pacienților este prioritară
Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu a finalizat o nouă serie de lucrări de modernizare a instalațiilor și sistemelor menite să crească nivelul de siguranță a pacienților și personalului medical. Este vorba despre lucrările de dotare a mai multor secții de la etajele I și II ale Pavilionului medical al spitalului cu sisteme noi și moderne de apelare la patul pacientului, cu instalații performante de detecție și alarmare la incendiu și instalații de iluminat de siguranță. Secțiile beneficiare ale acestei investiții sunt: Medicală I, Medicală II, Gastroenterologie, Hematologie și Dializă.
Valoarea totală a investiției este de peste 535.000 lei din care: 246.875,06 lei – instalații detecție și alarmare la incendiu; 188.047,10 lei – Instalații electrice – iluminat de siguranță; 100.581,18 lei – sistem de apelare asistente – NURSE CALL wireless.
Banii necesari acstei investiții din spital au provenit dintr-o sponsorizare din partea ROMGAZ, realizată prin intermediul Asociației „Împreună pentru Sănătate”.
“Având în vedere că Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu este un spital multi-pavilionar, cu clădiri foarte vechi, unele de peste 100 ani, multe dintre instalațiile electrice nu corespund cerințelor actuale fapt care generează riscuri. Siguranța pacienților, a personalului medical, intervenția rapidă la patul bolnavului în caz de nevoie, limitarea riscurilor de incendiu și posibilitatea unei evacuări rapide în caz de necesitate sunt elemente prioritare în demersul de a asigura permanent servicii medicale de calitate. Mulțumim Romgaz pentru că a asigurat fondurile necesare și Asociației „Împreună pentru Sănătate” pentru eforturile de a atrage sponsorizări în vederea sprijinirii dezvoltării spitalului”, a declarat managerul SCJU Sibiu, Dr. Daniel Chelcea.
Ca urmare a acestei investiții, etajele 1 și 2 ale Clădirii Medicale din cadrul Spitalului Județean, au fost dotate fiecare cu câte un sistem performant de detecție și avertizare la incendiu cu afișare LCD si LED, care raportează în timp real, atât acustic cât și vizual, de la fiecare element, starea de incendiu cât și starea de avarie.
De asemenea, saloanele și cabinetele secțiilor menționate au fost dotate cu detectori optici de fum cu izolator la scurcircuit cu trei niveluri de sensibilitate, selectabile din centrală și indicator optic de stare (normală, detectare defect sau alarmă). Printre dotările realitate se regăsesc: detectori autonomi de gaz natural metan, dispozitive de semnalizare acustică, sirene convenționale opto-acustice de exterior, declanșatoare manuale adresabile de avertizare a incendiului etc..
Instalațiile de detectare, semnalizare și avertizare la incendiu realizează: detectarea automată a incendiilor în toate zonele deservite; alarmarea operativă a personalului de serviciu, care trebuie să organizeze evacuarea, în conformitate cu planurile de acțiune stabilite; avertizarea ocupanților din clădire asupra pericolului de incendiu; memorarea de evenimente (alarme, defecte, lipsă alimentare).
Echipamentul de control și semnalizare asigură următoarele funcții: recepționează semnale de la detectoare și/sau declanșatoare manuale de alarmare; determină dacă aceste semnale corespund unei condiții de alarmă; indică optic și acustic o condiție de alarmă; indică locul pericolului de incendiu; monitorizează funcționarea instalației; transmiterea semnalului de alarmă.
În ceea ce privește iluminatul de siguranță, acesta se activează în mod automat în cazul întreruperii cu energie electrică din diverse motive (fenomene meteo, incendiu, supraîncărcarea instalației electrice interioare, etc.). Rolul acestuia este esențial în cazul întreruperilor de curent cauzate de incendii pentru ca ocupanții clădirii să poată fi evacuați în siguranță și să se poată interveni prompt.
Iluminatul de urgență pornește automat, fiind alimentat dintr-o sursă secundară de energie electrică. În urma investițiilor s-a realizat dotarea cu corpuri iluminat cu kit de urgență pentru corpuri de iluminat cu autonomie de 2 h, corpuri de iluminat pentru căi de evacuare – LED cu baterie locală cu autonomie 2 h cu săgeți de ghidare EXIT și HIDRANT, corp iluminat LED cu kit antipanică pentru corpuri de iluminat cu autonomie 3 h, tablou siguranțe complet echipat și alte accesorii și materiale.
Nu în ultimul rând, deosebit de importantă este și monitorizarea pacienților și posibilitatea de a răspunde prompt la cerințele acestora sau la eventualele situații de urgență/pericol în care se pot afla.
În acest sens, paturile din saloanele secțiilor menționate au fost dotate cu sisteme wireless de apelare asistente, compuse din: apelator de perete fix și apelator cu fir flexibil, receptor fix cu indicare luminoasă și sonoră cu indicarea numărului patului și salonului de unde a fost inițiat apelul, semnalizatoare luminoase fără fir cu trei culori de stare, amplificatoare de semnal precum și stație de recepție apeluri portabilă (tip brățară), care permite asistentelor să primească avertizarea oricând, indiferent de locul unde se află în secție.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
256Tilișca se pregătește de carantină! Municipiul Sibiu a trecut de 4/1000 de locuitori
4 ani agoTilișca – ultimele ore de circulație liberă
Locuitorii comunei Tilișca urmează să afle data de la care intră în carantină. Direcția de Sănătate Publică a efectuat analiza de risc și a transmis-o Institutului Național de Sănătate Publică pentru acordarea avizului de carantină zonală, urmând ca în funcție de răspunsului INSP, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Sibiu, să se întrunească și să adopte măsurile care se impun.
S-a făcut acest demers pentru că rata de incidență raportată la 1000 de locuitori în comuna Tilișca a ajuns la 6.2. Este cea mai mare cifra care se înregistrează în județ.
Municipiul Sibiu are astăzi o rata de incidență de 4.21/1000 de locuitori, situânduse imediat după Tilișca, în lista localităților cu cazuri de infectare cu SARS-CoV2. Orașul Cisnădie ocupă locul al treilea cu o rata de 4.08/1000 de locuitori. Lista continuă cu: Șelimbăr – 3.66, Șura Mică – 3.64, Orlat – 3.6, Ocna Sibiului – 3.42 și Târnava – 3.22. 10 localitâți din județul Sibiu nu înregistrează niciun caz de Covid19.
Rata de incidență cumulată la nivelul județului Sibiu este de 2,63/1000 de locuitori.
2 minori și 37 de adulți sunt internați în Secțiile ATI din județ
În această dimineață erau spitalizate 280 de persoane, dintre care pe ATI 37 adulți și 2 minori. La nivelul județului Sibiu în ultimele 24 de ore s-au efectuat 770 de teste.
Peste 25.000 este cuantumul amenzilor din ultimele 24 de ore
În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 115 sancțiuni contravenționale în valoare de 19.000 de lei, dintre care:
- 2 sancțiuni contravenționale în valoare de 7.000 de lei aplicate pentru nerespectarea măsurii carantinei. Este vorba despre doi tineri, unul în vârstă de 18 ani, din Copșa Mică, sancționat cu amendă în valoare de 5.000 de lei, respectiv un alt tânăr în vârstă de 19 ani, din Tălmaciu, sancționat cu amendă în valoare de 2.000 de lei, ambii reveniți din străinătate;
- 1 sancțiune contravențională în valoare de 1.000 de lei, aplicată unui operator economic cu punct de lucru în localitatea Rășinari (restaurant), pentru nerespectarea prevederilor legale referitoare la programul de funcționare;
- 1 sancțiune contravențională în valoare de 2.000 de lei aplicată unei tinere în vârstă de 18 ani, din Tălmaciu, pentru organizarea unei petreceri;
- 91 de sancțiuni contravenționale în valoare de 4.500 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție;
- 20 de sancțiuni contravenționale în valoare de 4.500 de lei pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.
Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Tălmaciu au identificat 6 tineri care participau la o petrecere într-un imobil de pe raza localității Tălmaciu. Organizatoarea, o tânără în vârstă de 18 ani, a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei. De asemenea, în urma verificărilor desfășurate de către polițiști pentru stabilirea identității persoanelor participante, s-a constatat că unul dintre tinerii prezenți, în vârstă de 19 ani, din Tălmaciu, nu a respectat măsura carantinei, acesta fiind sancționat cu amendă în valoare de 2.000 de lei. Totodată, ceilalți patru participanți au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare de 500 de lei fiecare pentru nerespectarea măsurilor privind deplasarea.
Polițiștii Secției de Poliție Rurală Șelimbăr, au constatat că un operator economic cu punct de lucru în localitatea Rășinari, a prelungit programul de lucru al unității peste ora 22:00. În incintă se aflau 10 persoane, care au fost sancționate cu avertisment pentru nerespectarea măsurilor privind deplasarea. De asemenea, administratorul societății a fost sancționat cu amendă în valoare de 1.000 de lei pentru nerespectarea programului de funcționare al unității instituit pentru perioada stării de alertă.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Foto: captură Google Maps
307Încă 10 paturi la ATI
4 ani ago10 paturi la ATI din Spitalul Clinic Județean de Urgență în plus pentru creșterea capacității de preluare a pacienților cu forme grave și foarte grave ale infecției cu SarsCov-2. Acestea au intrat în circuitul ATI destinat pacienților COVID 19 pozitiv începând de azi, 26 noiembrie. Cele 10 paturi sunt amplasate în construcția modulară nr. 1, destinată pacienților COVID 19, cu avizul epidemiologic temporar, pe perioada stării de alertă, al DSP Sibiu. În momentul de față, numărul total al paturilor ATI de la SCJU Sibiu pentru pacienții COVID 19 este de 22.
„Creșterea numărului de paturi ATI a este unul dintre principalele obiective pe care le-am urmărit, în demersul de a asigura condițiile necesare pentru tratarea pacienților, în contextul evoluției pandemiei de coronavirus și a creșterii numărului de cazuri grave din ultima perioadă. Suplimentarea numărului de paturi a fost posibilă prin eforturile cumulate ale Ministerului Sănătății, DSU și SCJU Sibiu, cărora le mulțumesc”, declară Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.
”Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, a primit avizul epidemiologic temporar, pe perioada stării de alertă de a extinde capacitatea de spitalizare a pacienților cu forme clinice care necesită internarea în ATI cu 10 paturi. Astfel în acest moment la nivelul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu sunt funcționale un număr de 22 de paturi ATI.” a declarat Andreea Ștefan, purtătoare de cuvânt a Prefecturii Sibiu.
12+10+2+6+10 paturi la ATI = 40
De asemenea la nivelul județului Sibiu, există paturi ATI în următoarele unități sanitare:
– Spitalul Militar „Dr. Alexandru Augustin” – 10 paturi
– Spitalul Municipal Mediaș – 2 paturi
– Spitalul de Pediatrie – 6 paturiÎn ceea ce privește totalul de paturi pentru pacienții COVID-19, de pe secții, la nivelul județului Sibiu sunt funcționale un număr de 577 de paturi, ocupate fiind astăzi, conform raportărilor de la ora 08:00, 424 de paturi.
249