Restricție în trafic pe strada Pompeiu Onofreiu
Restricție temporară a circulației pe strada Pompeiu Onofreiu, luni, 27 februarie, între orele 09.30 – 13.00. Pe tronsonul dintre bulevardul Corneliu Coposu și str. Filarmonicii se blochează tarficul după ce Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu a făcut o solicitare către Comisia de Curculație.
Solicitarea aprobată, este motivată prin faptul că, la secția de neurologie urmează să fie livrat un post de transformare de mari dimensiuni. Pentru transportul și amplasarea în siguranță a acestuia în curtea Spitalului este necesară închiderea circulației pentru câteva ore, asigurându-se astfel accesul pe stradă a transportului și a utilajelor care vor descărca echipamentul.
În intervalul orar afesctat de restricție, șoferii pot utiliza ca rută ocolitoare bulevardul C. Coposu – str. Gh. Lazăr – str. Pompeiu Onofreiu (tronsonul dintre str. Gh. Lazăr și str. Filarmonicii) – str. Filarmonicii – str. Gh. Lazăr / str. General Magheru, în funcție de direcția de deplasare.
Un echipaj al Poliției Locale Sibiu se va afla la fața locului pentru a asigura suport în această închidere de trafic.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
Servicii de recuperare respiratorie. Capacitate de internare de 20 de paturi
2 ani agoServicii de recuperare respiratorie, disponibile la Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu
Persoanele care suferă de afecțiuni pulmonare cronice, precum și afecțiuni pulmonare post-Covid pot beneficia de recuperare medicală respiratorie la Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu. Pacienții au la dispoziție 20 de paturi de internare pentru adulți, în cadrul a două compartimente de recuperare respiratorie, serviciile fiind decontate de Casa de Asigurări de Sănătate. Reabilitarea respiratorie se adresează îndeosebi pacienților cu dispnee (greutate în respirație) și scădere a toleranței la efort de cauză respiratorie, contribuind la scăderea senzației de lipsă de aer în timpul desfășurării activităților curente.
„Serviciile de recuperare medicală respiratorie presupun o muncă de echipă, din aceasta făcând parte medicii pneumologi, asistentele medicale, asistenta de dietetică, precum și kinetoterapeutul. Venim astfel în sprijinul persoanelor cu afecțiuni pulmonare cauzate atât de bolile cronice de care suferă, cât și al celor care se confruntă cu probleme de sănătate post Covid-19, pentru a le ajuta să aibă o calitate a vieții mai bună, recuperarea respiratorie având drept principal beneficiu creșterea gradului de independență a pacientului, prin ameliorarea simptomelor cauzate de insuficiența respiratorie și creșterea capacității la efort fizic”, spune Cristian Roman, Manager Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu.
Un program de reabilitare respiratorie va cuprinde: educație medicală, tratament medicamentos, oxigenoterapie, consiliere pentru renunțare la fumat și kinetoterapie respiratorie. Compartimentele de recuperare respiratorie cuprind saloane de internare pentru pacienți, precum și o sală de kinetoterapie dotată cu aparatura necesară testării și antrenării la efort a pacienților, precum bicicletă orizontală, bicicletă eliptică, bicicletă medicinală, bandă de alergat, spalier etc.
„Programul de recuperare respiratorie este adaptat fiecărui pacient, în funcție de istoricul medical, de evaluarea gravității afecțiunii respiratorii de care suferă sau de problemele psihosociale. Vor fi, de asemenea, analizate alte boli asociate, care pot exclude sau amâna participarea la programul de reabilitare. La evaluare se vor avea în vedere: radiografia toracică, electrocardiograma, probele funcționale respiratorii, analizele de laborator, pulsoximetria, precum și gazele din sânge în repaus și la efort. În funcție de simptomele care predomină, se stabilește programul de recuperare pentru fiecare persoană”, spune dr Lavinia Danciu, Director medical Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu.
Pacientului i se poate recomanda serviciile de reabilitare respiratorie de către medicul care a pus diagnosticul și monitorizează tratamentul bolii respiratorii, fie medic pneumolog, fie medic de familie.
Printre metodele de kinetoterapie respiratorie se numără exerciții fizice pe bicicletă sau covor rulant, antrenament membre superioare, mușchi respiratori, tehnici de drenaj a secrețiilor bronșice, exerciții de respirație și gimnastică medicală, efortul fiind adaptat în funcție de posibilitățile fiecărui pacient, spune Adrian David, Kinetoterapeut.
Indicații: Pacienți cu BPOC (bronhopneumopatie obstructivă cronică); Astm bronșic; Bronșiectazii; Fibroză pulmonară; Pre și post chirugie toracică; Deformări toracice; Sechele de tuberculoză; Pacienți vindecați după infecția cu SARS CoV 2 care rămân cu sechele respiratorii, având capacitatea pulmonară redusă cu aproximativ 20-30%.
Beneficiile reabilitării respiratorii: Reducerea simptomelor; Creșterea capacității de efort; Creșterea autonomiei pacienților cu boli respiratorii cronice; Creșterea calității vieții; Reducerea frecvenței exacerbărilor BPOC; Reducerea numărului de zile de spitalizare; Recuperarea respiratorie propriu-zisă înurma bolii COVID-19; Recuperarea capacității de efort și îmbunătățirea calității vieții; Recuperarea complicațiilor date de imobilizarea prelungită, cum ar fi hipotrofia musculară.
Pentru a beneficia de serviciile de recuperare oferite de Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu, în regim spitalizare continuă, este nevoie să vă programați pentru un consult pneumologic, în urma căruia se va stabili în ce măsură recuperarea respiratorie poate fi eficientă pentru dumneavoastră.
La momentul prezentării pentru serviciile de recuperare respiratorie, este necesar să aveți biletul de trimitere de la medicul de familie, cu indicația consult de pneumologie, cardul de sănătate și cartea de identitate.
Consultațiile se pot programa fie online (www.spital-tbc.ro/programari), fie telefonic (0269.210979, luni-vineri, între orele 8:00-14:00).Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
308Voucher de până la 5000 de euro pentru achiziția de tehnologie asistivă, dedicate persoanelor cu dizabilități
4 ani agoVoucher pentru aparat auditiv wireless, mobility scooter, scaun cu roți electrice sau orice alt dispozitiv care ajută persoana să ducă o viață independentă
Primăria Sibiu informează persoanele cu dizabilități care sunt în căutarea unui loc de muncă că pot beneficia de un voucher de până la 5000 de euro pentru procurarea de tehnologii și dispozitive asistive și tehnologii de acces (aparat auditiv wireless, mobility scooter, scaun cu roți electrice sau orice alt dispozitiv care ajută persoana să ducă o viață independentă), altele decât cele finanțate prin Fondul național unic de asigurări sociale de sănătate.
Programul permite și achiziția de două dispozitive, în cazul unor deficiențe bilaterale, cu mențiunea ca produsele asistive să fie cuprinse în recomandarea medicului specialist.
Demersul aparține Autorității Naționale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții, (ANDPDCA)în parteneriat cu Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, în cadrul proiectului „Facilitarea inserției pe piața muncii a persoanelor cu dizabilități”, cofinanțat în cadrul Programului Operațional Capital Uman 2014-2020. Obiectivul acestuia este asigurarea accesului persoanelor cu dizabilități, în condiții egale cu ceilalți, la mediul fizic, informațional și comunicațional, în vederea creșterii șanselor de ocupare și a ponderii persoanelor cu dizabilități angajate pe piața muncii.
Cine poate beneficia de tehnologie asistivă?
Voucherul este disponibil pentru persoanele care îndeplinesc simultan următoarele criterii: au o dizabilitate atestată prin certificatul de încadrare în grad de handicap și au nevoie de tehnologie asistivă; sunt în căutarea unui loc de muncă și nu au un loc de muncă în prezent; au vârsta cuprinsă între 16 și 65 de ani, inclusiv elevi și studenți.
Pașii necesari pentru obținerea voucherului
PASUL 1. Persoanele interesate se vor adresa Agenției Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă cu următoarele documente: copie după actul de identitate; adeverință medicală; copie după ultimul document de studii.
Solicitanții vor fi înregistrați de către AJOFM Sibiu ca fiind în căutarea unui loc de muncă, vor semna un acord și vor participa la minim două activități de informare, consiliere și mediere asigurate de AJOFM.
PASUL 2. Persoanele în cauză se vor prezenta ulterior la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu, pe strada Mitropoliei nr.2 din municipiul Sibiu, unde vor depune următoarele documente: cerere tip pentru acordarea voucherului; copie după actul de identitate; copie după certificatul de încadrare în grad de handicap și anexa acestuia; recomandarea medicului specialist privind tipul de tehnologii și dispozitive asistive și tehnologii de acces; copia acordului privind participarea la măsuri pentru stimularea ocupării forței de muncă acordat de AJOFM Sibiu; un angajament referitor la obligația de a nu înstrăina produsul achiziționat în baza voucherului.
După ce DGASPC centralizează cererile, le transmite către ANDPDCA, această autoritate urmând să emită și să transmită voucherele nominale tipărite către DGASPC pentru a fi distribuite solicitanților.
Cum se utilizează voucher ul
Voucherul primit se poate folosi pentru cumpărarea unui produs de la un furnizor de tehnologie asistivă. Lista furnizorilor și a produselor poate fi consultată accesând următorul link: http://andpdca.gov.ro/w/tehnologia-asistiva/ . Informații suplimentare pot fi obținute la INFOLINE – 0751 015 063, de luni până vineri, în intervalul orar 12-14.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
224ASTRA multicultural. Cu canotca la ”Mila 23”
1 an agoASTRA Multicultural. în zona Morilor de Vânt și a Casei Mahmudia
ASTRA multicultural este festivalul organizat de fenomenul ASTRA în Muzeul din Dumbrava Sibiului. Dacă ești din Sibiu sau într-o vizită prin orașul de pe Cibin weekendul acesta, poți să descoperi muzeul din barcă, la propriu.
”Așadar, te invităm să vâslești în canotcile Rowmania pe lacul Dumbrava. Împreună cu Muzeul ASTRA am realizat un traseu de vâslit, ghidat, pentru a vă oferi o nouă experiență de vizitare a muzeului, din barcă!”, transmit organizatorii.
Doritorii, indiferent de vârstă, constituţie sportivă şi experienţă, sunt bineveniți la vâslit în canotcile de 10+1 locuri. Pemntru cei care nu doresc să vâslească, se pot bucura de o zi de duminică petrecută în natură, de activitățile propuse în cadrul evenimentului ASTRA Multicultural.
Ia-i și pe cei mici cu tine, să vadă cum se fac pagăile, avem un atelier de marangozerie.Duminică pe Lac – în zona Morilor de Vânt și a Casei Mahmudia, între orele 12– 18, puteți participa la turele de vâslit în canotcă, la atelierul de marangozerie cu Viorel Gheorghe și de festival gastronomic cu localnice din Mila 23.
Accesul se face pe baza biletului de acces în Muzeul din Dumbravă.
Evenimentul este organizat de Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 împreună cu Muzeul ASTRA din Sibiu și face parte din amplul program ASTRAMulticultural, ajuns la ediția a VIII-a.
ASTRA Multicultural, proiect cu tematica ,,Memorie, integrare, adaptabilitate”. În cele 4 zile din program, la ASTRA Multicultural vor fi organizate: un festival de muzică și dansuri tradiționale multietnice, ateliere interactive menite să-i plaseze pe meșteri pe o piață a produselor de calitate, autentice și reprezentative, un maraton gastronomic multietnic, în care se prezintă adaptabilitatea hranei la fiecare anotimp și situație din viața comunității – model de adaptat în contemporaneitate pentru reducerea risipei alimentare şi reutilizarea în alte scopuri.
Evenimentul de la Sibiu face parte dintr-un program mai amplu al Asociației Ivan Patzaichin – Mila 23, campania Apele Unite ale României, care propune activități de educație non-formală, ecologizare și turism în natură. Acestea urmăresc angrenarea comunităților într-un exercițiu de descoperire și protejare a apelor ce le traversează și de valorizare a peisajului urban riveran.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
354