Investiții noi de peste 30 de milioane de lei

Investiții noi la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu

Pavilionul Blocului Chirurgical și Spital Nou ( Maternitatea) vor fi reabilitate termic, după ce, săptămâna trecută, Consiliul Județean Sibiu a predat amplasamentele constructorilor și a emis ordinele de începere a lucrărilor de execuție.

Astfel, pentru reabilitarea termică a clădirii Blocului Chirurgical, constructorul BALOR CONS SRL are la dispoziție 15 luni pentru realizarea de lucrări de refacere integrală a instalației de apă-canal, a celei termice, electrice, precum și a instalației de ventilație. De asemenea, se vor reface pardoseli și tencuieli interioare, se va schimba tâmplăria exterioară, iar clădirea va fi izolată termic. Valoarea acestora se ridică la suma de 13.960.326,25 lei fără TVA

Tot în termen de 15 luni, Asocierea Total NSA AG CONSTRUCT SRL – PRO HART GROUP SRL trebuie să finalizeze lucrările de reabilitare termică pentru clădirea Spitalului Nou (Maternitate). Constructorul va realiza lucrări de refacere integrală a instalației de apă-canal, a celei termice, precum și a instalațiilor electrice și de ventilație. Totodată, se vor realiza recompartimentări, pereții exteriori opaci vor fi izolați, iar tâmplăria exterioară va fi schimbată. În plus, rețeaua de distribuție încălzire se va înlocui cu o altă rețea pentru a evita pierderile termice. Valoarea lucrărilor se ridică la suma de 18.931.825,27 lei fără TVA.

”În prezent, Spitalul Clinic Județean de Urgență beneficiază de o serie de investiții care vor îmbunătății infrastructura spitalicească existentă. Având în vedere disconfortul creat, atât cadrelor medicale, cât și pacienților, vom urmări constant ca lucrările să se finalizeze în termenul asumat de către constructori. Este foarte important, pentru noi, ca activitatea secțiilor să se desfășoare în condiții optime, iar în centrul atenției să fie sănătatea pacienților”, a declarat Daniela Cîmpean, președinta CJ Sibiu.

Cele două investiții se realizează în cadrul proiectului ” Reabilitarea termică a unor clădiri din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu”, din care face parte și reabilitarea secție Dermo- Venerice. Proiectul este derulat de către Consiliul Județean Sibiu, cu sprijinul fondurilor europene, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020.

Menționăm faptul că lucrările se vor desfășura în etape, pe zone, pentru ca activitatea medicală a secțiilor să poată continua. Astfel, în prima etapă, pentru realizarea lucrărilor la clădirea Blocului Chirurgical, secția Urologie se va reloca la parterul clădirii secției Medicală. De asemenea, pentru desfășurarea lucrărilor de reabilitare la clădirea Spitalului Nou (Maternitate), secția Cardiologie II își va restrânge activitatea.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top