Autobuze noi la Tursib

40 de autobuze și modernizarea sistemului de gestiune a flotei și de interacțiune cu călătorii

Primarul Astrid Fodor a semnat astăzi contractul pentru modernizarea transportului public din Sibiu cu firma Mercedes – Benz Trucks & Buses România, reprezentată prin Anca Teodora Popescu, administrator și domnul Bogdan Aldea, director de vânzări al firmei. Contractul s-a semnat în urma unei proceduri de achiziție în cadrul căreia au fost depuse 4 oferte.

“Astăzi am semnat cel mai mare contract de finanțare din fonduri europene pe care Primăria Sibiu a reușit să le atragă în actualul cadru de finanțare: modernizarea transportului public din municipiul Sibiu. Vorbim de o investiție de 77 de milioane de lei prin care practic vom încheia o etapă importantă în procesul de modernizare a sistemului de transport public. Chiar dacă procedura de achiziție a fost contestată de unul dintre ofertanți, instanța a confirmat corectitudinea evaluării realizate de Comisie. Au fost mii de pagini de documentație care au trebuit analizate și multă atenție la toate detaliile tehnice.”, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Prin contractul semnat astăzi, Primăria Sibiu achiziționează autobuze, instrumente digitale pentru interacțiunea cu călătorii și un sistem modern de management al întregii flote Tursib.

“Autobuzele Mercedes-Benz setează standarde ridicate din punct de vedere al siguranței, calității și tehnologiei încorporate, dovedind totodată reducerea costurilor totale de operare și a emisiilor de CO2. Ne bucurăm de decizia autorităților locale din Sibiu de a miza pe soluțiile alternative de propulsie pentru transportul de pasageri şi, implicit, reducerea emisiilor de CO2 la nivel local.”, Anca Teodora Popescu, administrator al firmei Mercedes – Benz Trucks & Buses România.

40 de autobuze marca Mercedes vor fi livrate în Sibiu în termen de 10 luni, dintre care 29 cu o lungime de 12 m și 91 de locuri și alte 11 cu o lungime de 18 metri, articulate, cu 158 de locuri. Autobuzele vor fi dotate cu validatoare duale de bilete care permit validarea biletului, abonamentului sau cardul de transport, dar și plata cu cardul bancar direct la bordul autobuzului. De asemenea, pentru confortul pasagerilor acestea sunt echipate cu climatizare, sisteme de supraveghere video și WiFi și cu un sistem de numărare a călătorilor din autobuze care va oferi o imagine despre gradul de încărcare pe traseele de transport public. De asemenea, acestea sunt optimizate pentru accesul persoanelor cu dizabilități, având podea coborâtă și locuri speciale în autobuz. Proiectul include realizarea unei stații de încărcare cu gaz natural comprimat pentru noile autobuze, în curtea Tursib.

Pentru întreaga flotă Tursib va fi implementat prin acest proiect un sistem de management care va permite monitorizarea autobuzelor pe trasee, putându-se astfel urmări respectarea orarelor de circulație, se poate ajusta frecvența sosirii în stație și se primesc informații despre starea tehnică a autobuzelor în timp real, ceea ce va face ca mentenanța acestora să fie mai eficientă.

Digitalizarea interacțiunii cu călătorii. Pe lângă achiziția mijloacelor de transport, acest contract include și modernizarea sistemelor conexe ale transportului public:

• Implementarea unui sistem de e-ticketing  pentru achiziția tichetelor și abonamentelor în format electronic, plata fiind posibilă direct la bord prin intermediul cardurilor, prin sms sau prin intermediul a 12 automate care vor fi amplasate în stațiile de autobuz.
• Crearea unui sistem de informare a călătorilor, atât în autobuze, cât și în stații. Prin intermediul unor afișaje digitale care vor fi instalate în 30 de stații, călătorii vor primi informații în timp real despre programul de circulație, legături cu alte trasee și cu alte moduri de transport, dar și despre incidente, devieri ale rutelor și întârzieri față de programul de circulație.
• Crearea unei aplicații mobile care să ofere călătorilor direct pe telefonul mobil informații despre timpul de sosire în stație a autobuzului, va permite configurarea rutelor și posibilitatea de a achiziționa electronic bilete și abonamente.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top