Karting – Sibiul vrea circuit!

Karting la Aeroportul Internațional Sibiu

Aeroportul Internațional Sibiu, alături de Consiliul Județean Sibiu, a acceptat cu entuziasm propunerea lansată de Clubul ROADRUNNER RACING TEAM din Sibiu de a organiza în data de 24 iunie 2021 o acțiune inedită la aeroport, respectiv simularea unui circuit de karting.

Infrastructura specific aeroportuară, respectiv dimensiunile pistei aproximativ egale cu cele necesare amenajării unui circuit pentru curse de karting, a oferit aeroportului posibilitatea de a răspunde favorabil acestei inițiative, făcând astfel front comun pentru atragerea atenției asupra importanței susținerii activității sportive de karting – cel mai cunoscut sport cu motor.

Pornind de la convingerea că sportul joacă un rol important în dezvoltarea armonioasă, încurajarea activității sportive de karting în aer liber aduce avantaje pe planuri multiple, începând de la menținerea sănătății și până la dezvoltarea spiritului competițional, dezvoltarea reflexelor și a aptitudinilor specifice condusului, creșterea nivelului de încredere, precum și trăirea de senzații unice de adrenalină într-un mediu sigur.

„Prin această acțiune ne-am dorit să aducem în atenția autorităților din județul Sibiu importanța construirii unui Circuit de karting în Sibiu, care cu siguranță ar fi benefic pentru județul nostru, pentru turism, dar și pentru comunitatea locală dornică de practicarea acestui sport. Mai mult, avem convingerea că existența unui circuit performant de karting la Sibiu ar veni la pachet cu atragerea unui număr mai mare de turiști și ar face posibilă organizarea de competiții internaționale, cu atât mai mult cu cât în zona Sibiului există structuri de cazare, iar aeroportul din Sibiu este o poartă importantă de acces în regiune, care ar permite participarea sportivilor, inclusiv din afara țării. ”, a declarat Anca Nicoară, Director Executiv Clubul ROADRUNNER RACING TEAM din Sibiu.

„Ne bucură astfel de inițiative și ne exprimăm convingerea că acest segment al activității sportive poate fi exploatat și valorificat și la nivelul județului nostru, în condițiile în care Sibiul este reprezentat prin performanța tinerilor sportivi la competiții internaționale. Suntem mereu deschiși propunerilor și experiențelor viabile, care se pot concretiza în dezvoltarea unor proiecte care să aducă un plus de valoare regiunii noastre.”, a declarat Vlad-Alexandru Vasiu, Vicepreședinte al Consiliului Județean Sibiu.

„Acest eveniment demonstrativ aduce în prim-plan sportul cu motor, care se adresează unui segment important de consumatori, atât la nivel profesionist, cât și la nivel de amatori. Aeroportul Internațional Sibiu susține orice activitate care poate conduce la creșterea vizibilității și atractivității regiunii noastre, care, în final, se transpune în creșterea numărului de turiști care vizitează sudul Transilvaniei și, implicit, a numărului de pasageri care beneficiază de serviciile noastre.”, a declarat Marius Ioan Gîrdea, Directorul General al Aeroportului Internațional Sibiu.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top