Grădina Muzeului ASTRA – ciorbă acră și ghiveci de legume
Grădina din Pădurea Dumbrava pune la ”bătaie” ingredientele care au crescut peste vară. Sâmbătă, 24 septembrie, la Târgul de țară se vor desfășura două ateliere gastronomice în cadrul cărora se vor găti preparate tradiționale bazate pe legumele recoltate din grădinile muzeului. De-a lungul verii, straturile de legume au atras atenția vizitatorilor, iar noi v-am informat de câte ori ne-ați dat ocazia despre cum cresc castraveții, cartofii, roșiile, ridichile, fasolea pe par sau cea oloagă. Frunzele plantelor de leac, prin asemănarea lor, au fost și ele în centrul atenției mai ales pentru identificarea lor: pătrunjel, cimbru, leuștean, tarhon, busuioc sau mărar.
”După multă grijă și muncă în grădini, iată vine timpul în care acestea își dau ultimele roade, și încet încet pot fi începute lucrările pentru culturile din anul următor.”, transmit reprezentanții Muzeului ASTRA.
În cadrul celor două ateliere, gospodine din Orlat vor prepara o ciorbă acră cu cartofi și tarhon și un ghiveci de legume alături de friptură din ciolan afumat.
Atelierele gastronomice fac parte din programul Târgul de țară: grădină și peisaj legumicol.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.