Atelier ”Din casa dogarului”, 16-18 septembrie

Atelier pentru realizare mobilier de păstrare/depozitare a resurselor de hrană

Atelierul are loc în zilele de 16, 17 și 18 septembrie 2022, în intervalul orar 10-18 (pauză de la 13 la 14). Locația de sefășurare este Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, Gospodăria din Goiești-Vidra (Crângul din Apuseni) & Târgul de Țară.

”Intri în ,,casa dogarului” și ieși cu o experiență cel puțin utilă!”, promit reprezentanții Muzeului ASTRA.

În cadrul acestui atelier demonstrativ punem în valoare meșteșugul dogăritului prin confecționarea de instrumentar de inspirație tradițională din lemn (vase din doage, butoiașe, găleți pentru apă, ciubere, bote). Nu oricum, ci adaptat la bucătăria contemporană, adică util, practic și de un real folos. Atelierul interactiv va fi susținut de Dan Haneș, un meșteșugar din Munții Apuseni, care a învățat tainele dogăritului din străbuni și l-a transmis apoi generații de noi ucenici.

 „Așa că vizitatori de pretutindeni, vă dăm ocazia să interacționați direct cu meșterii și meșteșugurile tradiționale! Animă ASTRA! vă implică activ la confecționarea instrumentarului arhaic, sub îndrumarea directă a meșterilor. Sau, dacă vreți, puteți achiziționa obiecte realizate aici.„ transmit reprezentanții Muzeului ASTRA.

Atelierul se desfășoară în cadrul Proiectului cultural „Animă ASTRA”, cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Culturală 2022.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top