Gândaci de la Județean, cu știința conducerii | 2023

Gândacii au fost ”deranjați” de lucrările de la demisol șă de vremea de afară

Gândacii filmați de un sibian în incinta Spitalului Clinic Județean de Urgență(SCJU) Sibiu, au apărut, spune managerul Daniel Chelcea, din demisolul Pavilionului Spital Nou, unde se efectuează lucrări de înlocuire a țevilor de apă caldă, apă rece și canalizare, fapt care a generat apariția gândacilor”.

VIDEO – Gândacii fac casă bună cu pacienții în 2023, și la Sibiu

Împotriva acestor insecte s-a acționat, conform răspunsului dat de reprezentanții spitalului, în luna august de 2 ori: prima dată în 3 august, iar a doua intervenție în ultima zi a lunii august.

De serviciile de deratizare și dezinsecție se ocupă firma sibiană ELSI COM. Contractul cu SCJU Sibiu are o valoare de 49.611,1 lei și este valabil până la sfârșitul anului.

Redăm mai jos, răspunsul integral transmis de Spitalul Județean Sibiu, prin biroul.

”Această situație a fost cunoscută și s-a acționat în consecință, luându-se măsuri suplimentare de dezinsecție. Nu a fost informat Consiliul Județean deoarece aceste intervenții sunt acțiuni uzuale, cu caracter repetitiv.

Din analiza imaginilor, reiese că acestea au fost surprinse la parterul Pavilionului Spital Nou, în zona centralei telefonice, la demisolul căruia se efectuează lucrări de înlocuire a țevilor de apă caldă, apă rece și canalizare, fapt care a generat apariția gândacilor. Totodată, un alt factor favorizat al apariției acestora a fost perioada de caniculă prelungită. Ultima acțiune de dezinsecție a fost efectuată în data de 3 august 2023, conform procesului verbal de recepție.

SCJU Sibiu are contract pentru servicii de deratizare și dezinsecție cu ELSI COM SRL, valabil până la data de 31 decembrie 2023, având o valoare de 49.611,1 lei cu TVA inclus.

Conform anexei la contract planul de acțiune este următorul: Luna Martie – dezinsecție etapa I; Luna Aprilie – dezinsecție etapa II; Luna Iunie – dezinsecție etapa III; Luna August – dezinsecție etapa IV; Luna Octombrie – dezinsecție etapa V; Luna Decembrie – dezinsecție etapa VI.

Aceste intervenții s-au efectuat conform planului. Suplimentar, în luna iulie a anului curent, reprezentanții firmei au fost solicitați suplimentar de trei ori în datele de 13 iulie, 20 iulie și 27 iulie. O nouă intervenție este planificată pentru data de 31 august 2023.

Vom monitoriza în continuare cu atenție situația cu scopul de a remedia problemele cu celeritate.”, Document semnat de managerul Dr. Daniel Chelcea și purtătorul de cuvânt, Decebal Toderiță.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top