Foc, pământ și roata olarului, 14-16 octombrie în Muzeul ASTRA

Foc, pământ și roata olarului, în Muzeul în aer liber, la Gospodăriile din Găleșoaia

Foc, pământ și roata olarului, se desfășoară la cele două gospodării din Găleșoaia, Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Doi meșteri olari vor face vase din lut cu ajutorul roții de olar și le vor arde într-un scop educational-interactiv-demonstrativ, între orele 10 și 17.

Meșterul Ion Rătezeanu reprezintă tradiția olăritului popular din Nordul Gorjului, mai exact a ceramicii produse în Găleșoaia – sat dispărut, dar a cărei moștenire merge mai departe prin activitatea meșterului venit special la Muzeul ASTRA să arate vizitatorilor ce știe să facă mai frumos.

Unul dintre ultimii păstrători ai artei modelării lutului, meșterul Marcel Tănăsie, născut într-o zonă cu o străveche istorie în arta olăritului tradițional românesc, Mehedinți, va lucra în stilul centrelor ceramice de la Sisești și Noapteșa în cadrul evenimentului Foc, pământ și roata olarului.

”De asemenea, în zilele de sâmbătă (15 octombrie) și duminică (16 octombrie), începând cu ora 12,00, muzeograful Adrian Scheianu va realiza un ghidaj în sectorul olărit despre istoria ceramicii românești, dar și în alte aspecte inedite ale civilizației tradiționale.”, transmit reprezentanții Muzeului ASTRA.

Evenimentele fac parte din programul Animă ASTRA!, proiect cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Culturală 2022.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top