Filarmonica Sibiu – nou concert simfonic

Și în această săptămână, Filarmonica Sibiu vă propune o incursiune în vremurile Baronului Brukenthal, Joi de la orele 17 si 19.

Stimat public al ”Stațiunii muzicale Brukenthal”, după o serie de concerte de muzică contemporană, reunite în prima ediție a Festivalului ”Minunata Muzică Nouă – Brave New Music”, concertul simfonic din această săptămână este dedicat muzicii secolului XIX. Compozițiile lui Beetoven, Grieg și Elgar vor fi interpretate de Orchestra Filarmonicii Sibiu condusă de dirijorul Ovidiu-Dan Chirilă. Solist este pianistul Ovidiu Pârjol, a declarat Laurențiu Străuț –Secretar Relații Publice Filarmonica de Stat Sibiu.

Dirijor și pianist cu renume la Filarmonică

Dirijorul Ovidiu-Dan Chirilă a fost invitat permanent, între anii 1990-1991, la pupitrul orchestrei Operei de Stat din Chişinău. A dirijat orchestrele Filarmonicilor din România și a susţinut turnee simfonice în Republica Moldova, Austria, Ungaria, Grecia și Japonia. Repertoriul său dirijoral cuprinde numeroase lucrări ale genului simfonic şi de operă din toate epocile muzicale.

Activitatea artistică a pianistului Ovidiu Pârjol s-a concretizat în perioada 1998 – 2020 în numeroase recitaluri, participări la festivaluri, emisiuni radio şi tv. Ovidiu Pârjol este profesor şi pianist acompaniator la Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia şi artist activ în numeroase proiecte muzicale din zona muzicii clasice sau rock.

Din programul serii fac parte operele : Serenadă pentru corzi în mi minor, Op 20 – Edward Elgar, Concertul nr.4 pentru pian cu cvintet de corzi (orchestra) – Ludwig van Beethoven și Aus Holberg’s Zeiten – suită pentru corzi – Edvard Grieg

Bilete sunt disponibile pe iabilet.ro

Scroll to top