Esplanada de la intersecția bulevardului Mihai Viteazu cu str. N. Iorga intră în reparații de astăzi, 13 octombrie
Esplanada de la intersecția bulevardului Mihai Viteazu cu strada N. Iorga, situată într-o zonă comercială intens circulată pietonal, intră în reparații din data de 13 octombrie. Primăria Sibiu a semnat contractul de lucrări în valoare de 383.000 de lei, termenul de finalizare a lucrărilor fiind de 60 de zile.
Pavajul acesteia are nevoie de înlocuire, prezentând deteriorări. Lucrările prevăd îndepărtarea plăcilor vechi și pavarea cu plăci din compozit de piatră.
În plus, sunt necesare și vor fi efectuate lucrări de drenare a apei. Balustrada de protecție va fi recondiționată și remontată pentru siguranța pietonilor.
”Aspectul esplanadei va fi îmbunătățit și prin crearea unor mici insule verzi, cu iarbă, în care se vor așeza amenaja alveole cu piatră ornamentală în care vor fi amplasate ghivece cu pomi. Precizăm că circulația pietonală va fi permisă în zonă, în condiții de șantier.”, transmite Primăria Sibiu.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
CJ Sibiu. Acord de parteneriat cu Ille et Vilaine pentru următorii 3 ani
1 an agoCJ Sibiu va semna Acordul de parteneriat cu Departamentul Ille et Vilaine pentru următorii trei ani
CJ Sibiu, prin delegația oficială, este prezent la Rennes, Franța, zilele acestea, la invitația adresată președintei Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, de către președintele Departamentului Ille et Vilaine, Jean-Luc Chenut. Din delegație fac parte consilieri județeni, reprezentanții unor instituții de cultură aflate în subordinea CJ Sibiu (Muzeul Astra, Filarmonica de Stat, Biblioteca Astra), precum și angajați din aparatul de specialitate al instituției.
Componența delegației CJ Sibiu a fost stabilită în acord cu tematica transmisă de către organizator, dorindu-se facilitarea schimbului de bună practică în domeniile administrației publice, culturii și al proiectelor de investiții.
Evenimentul este unul amplu, întrucât sunt prezenți primari ai localităților din departamentul Ille et Vilaine, primari din județul Sibiu, precum și o importantă delegație a regiunii Wielkopolska din Polonia, cu care partea franceză, cât și județul Sibiu, derulează un parteneriat similar.
Scopul vizitei îl reprezintă reînnoirea Acordului de parteneriat pentru următorii trei ani. Acesta va fi semnat pentru perioada 2022 – 2024, și vizează schimburi de experiență în domenii precum: servicii sociale, turism, cultură, mediu, agricultură și dezvoltare rurală, egalitatea de gen și tineret.
Totodată, gazdele marchează împlinirea a 30 de ani de la înființarea Asociației Solidarité 35, cea care a fost inițiatoarea cooperării dintre Departamentul Ille et Vilaine din Bretania și Consiliul Județean Sibiu, precum și o parte dintre comunele județului Sibiu. Cu acest prilej, este organizată o reuniune a comunelor române, bretone, dar și poloneze, intitulată ”Înfrățirile, vectori ai unei cetățenii europene active”.
Astfel, alături de delegația CJ Sibiu, se află la Rennes și primari sau reprezentanți ai mai multor comunități din județ: Apoldu de Jos, Copșa Mică, Păuca, Săliște, Slimnic, Șeica Mare, Tălmaciu, și ai Asociației de Prietenie Ille et Vilaine Sibiu. Programul vizitei include conferințe, mese rotunde, ateliere și vizitarea unor obiective culturale.
”Sunt onorată să particip, alături de colegii mei și de primarii din județ, la acest moment aniversar, să reprezentăm Județul Sibiu cu tot ceea a însemnat și înseamnă el în evoluția sa în cele trei decenii de când au început cooperarea și înfrățirile cu Departamentul Ille et Vilaine. Cu certitudine la începutul colaborării am avut de câștigat și de învățat din experiența partenerilor francezi în foarte multe domenii.
Le mulțumim pentru toată implicarea și deschiderea arătate pentru Județul Sibiu. Am convingerea, însă, că pe parcursul cooperării, și autoritățile franceze din Bretania au preluat exemple de bună practică pe care Consiliul Județean Sibiu și instituțiile din subordine, dar și primăriile din Sibiu, le-au dezvoltat. Noul acord pe care îl vom semna zilele acestea cu Departamentul Ille et Vilaine va contribui la extinderea și intensificarea relațiilor bilaterale, beneficiile cooperării fiind evidente pentru ambele părți”, a precizat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.
Aniversarea celor 30 de ani de existență a relațiilor dintre departamentul breton și județul Sibiu, ce trebuia marcată în 2020, a fost reprogramată pentru acest an, pe fondul restricțiilor generate de pandemie.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
116Fiecare strop contează – Acțiune de conștientizare a importanței apei
3 ani agoFiecare strop Contează – Ziua Mondială a Apei
Elevii clasei pregătitoare B de la Liceul Teoretic Constantin Noica din Sibiu au participat astăzi la o activitate integrată cu ocazia Zilei Mondiale a Apei. Cei mici au urmărit o prezentare din care au aflat despre importanța apei atât pentru mediul înconjurător cât și pentru noi oamenii.
Pentru a înțelege mai bine semnificația mesajului ”Fiecare strop contează!”, cei 22 de elevi prezenți la cursuri au discutat împreună cu cadrul didactic, Teodora Sandu, despre cum putem proteja resursa de apă a planetei, care sunt beneficiile apei și de unde ajunge apa la robinet. Au mai aflat și că în unele țări plouă mai mult, iar în altele lipsa apei a dus la dispariția plantelor(care au mare nevie și de apă, pe lângă lumina soarelui pentru a se dezvolta).
După ce au aflat metodele prin care și ei pot contribui la protejarea resursei de apă a planetei, cei mici au colorat și decupat un ”strop de apă”.
Acestea sunt informațiile cu care au rămas cei mici, după activitatea de astăzi și pe care le-au împărtășit cu noi.
”Am aflat astăzi, că atunci când ne spălăm trebuie să oprim apa până ne săpunim”
”Trebuie să udăm plantele atunci când nu plouă.”
”Există locuri în care apa nu este bună de băut.”
”Oamenii și animalele beau multă apă.”
”Avem nevoie de apă ca să fim curați.”
”Dacă vrem să avem apă curată, nu trebuie să aruncăm gunoaiele în ea.”
La finalul activității cei mici au realizat un afiș cu titlul: ”Fiecare strop contează!”
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
354Grădini urbane pentru comunități reziliente – ReGenerații
2 ani agoGrădini urbane pentru cei mici
Odată cu încheierea anului, Asociația Develop marchează încheierea unui nou proiect realizat în Sibiu, și anume amenajarea unei noi grădini urbane, de data aceasta una cu scop educativ, dedicată preșcolarilor. Cea de-a patra grădină urbană se află în curtea Grădiniței cu program prelungit Elefănțelul cel Curios, de pe strada Aleea Haiducului nr. 3, și a fost amenajată începând cu data de 1 septembrie împreună cu părinții și copilașii, beneficiari ai acesteia.
Scopul ei este de a crea un mediu atractiv și de relaxare pentru copii, de a crea un mediu didactic pentru a explora tainele grădinăritului și totodată de a crea o nouă zonă verde pentru oraș și locuitorii acestuia.
În data de 1 septembrie, pe ploaie măruntă, 50 de părinți și copii s-au alăturat inițiativei Asociației Develop în parteneriat cu Primăria Municipiului Sibiu, Grădina viselor și Makita România și au plantat primii copaci în viitoarea grădină urbană din grădina Grădiniței cu program prelungit Elefănțelul cel Curios din Sibiu. Au urmat apoi câteva alte sâmbete pline cu activități de grădinărit pentru ca la final de toamnă, grădina să fie pregătită să înflorească odată cu primăvara anului 2022.
Acțiunea a avut loc în cadrul proiectului ReGenerații-grădini urbane pentru comunități reziliente, realizat de Asociația Develop prin programul Start ONG, lansat de Kaufland Romania și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Din septembrie până la începutul lunii decembrie au fost plantați 100 de arbori fructiferi, 100 de arbori ornamentali, au fost realizate 10 straturi supraînălțate sub forma unei grădini didactice cu legume și mirodenii și a fost amenajată o zonă de relaxare dedicată activităților educative nonformale din cadrul programului zilnic al preșcolarilor.
“Ne-am propus să venim în întâmpinarea inițiativei autorităților orașului Sibiu, de a crește calitatea spațiilor verzi în oraș, a spațiilor cu rol recreațional și educativ, prin regenerarea unor zone verzi. Curtea Grădiniței Elefănțelul Curios nr. 38 a trecut prin lucrări de amenajare a spațiilor de joacă dar spațiul verde avea încă nevoie de îmbunătățiri considerabile, astfel că la îndemnul colegului nostru Emanuel, am decis să amenajăm un spațiu verde cu rol didactic care să diversifice oferta educațională în aer liber.”, declară Monika Tompos din partea Asociației Develop.
De noua grădină urbană din cadrul Grădiniței cu program prelungit Elefănțelul cel Curios beneficiază de acum încolo 291 de preșcolari alături de 20 de cadre didactice, iar de efectele pe termen lung ale creării unei noi zone verzi în cartierul Hipodrom, întreaga comunitate din zonă. Astfel, la finalul anului 2021, Sibiul mai poate aduna pe harta spațiilor verzi încă 500 de mp de grădină amenajată cu pomi ornamentali și fructiferi și 250 de mp dedicați unei grădini didactice și activităților educative.
“Prin programul Start ONG, cu o finanțare de 5000 euro, am reușit să implementăm acest proiect și să construim anul acesta grădina urbană din grădiniță. Prin acest prim pas de revigorare a curții ne dorim ca preșcolarii noștri să dobândească cunoștințele și competențele necesare pentru promovarea dezvoltării durabile, unui stil de viață trainic, care va ajuta la formarea unei societăți responsabile. Ne dorim ca ei să crească conectați la natură, fără de care ne-am pierde identitatea firească”, concluzionează Daniela Gaston din partea Grădiniței cu program prelungit Elefănțelul cel Curios din Sibiu.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
244